PDA

Zobacz pełną wersję : D5100 - bateria pada po kilku dniach zostawiona w aparacie

shamanx
10-12-2013, 17:06
Cześć, czy to normalne, że bateria zostawiona na tydzień w nieużywanym aparacie (D5100) jest kompletnie rozładowana? Myślałem, że to wina baterii, ale kupiłem drugą i jest tak samo. Czy mam zgłosić się z tym do serwisu?

PZDR

Dho'ine
10-12-2013, 17:16
prawdopodobnie aparat zwiera styki, jak na gwarancji to sie nei zastanawiaj tylko zanies do serwisu

CODER_BEST
10-12-2013, 20:21
Ja swojego czasami nawet na tydzień zostawiam włączonego w torbie i nic się nie dzieje. Więc to chyba jakaś wada.

Andrzej1974
10-12-2013, 20:24
"Cześć, czy to normalne, że bateria zostawiona na tydzień w nieużywanym aparacie (D5100) jest kompletnie rozładowana?"

Nie jest to normalne. Ja niekiedy aparatu nie używam przez 3 tygodnie i bateria "nie siada".

mapsik
14-12-2013, 00:04
jeśli zostawiasz na tydzień aparat na tydzień ze spustem w pozycji "ON" to jest to normalne. Aparat jest w trybie czuwania i w moich aparatach zawsze bateria w takiej sytuacji padała. Jesli jest na OFF i pada to tak jak koledzy mówili - serwis...

zgera
14-12-2013, 11:15
jeśli zostawiasz na tydzień aparat na tydzień ze spustem w pozycji "ON" to jest to normalne. Aparat jest w trybie czuwania i w moich aparatach zawsze bateria w takiej sytuacji padała. Jesli jest na OFF i pada to tak jak koledzy mówili - serwis...

Nawet włączony a nie używany aparat nie powinien rozładować akumulatora w tydzień, niektórzy praktycznie nie wyłączają aparatu i nie stwierdzają znacznie szybszego rozładowania akumulatora.

bieniek
14-12-2013, 12:31
U mnie było to samo świetny serwis nikona wymienił ładowarkę, oczywiście aparat od razu dostał kopa i bateria trzyma mi teraz rok, tak na poważnie d5100 ma problemy zasilaniem i gdyby nie grip który zakupiłem to dawno bym go sprzedał......

Wysłane z mojego XT910 przy użyciu Tapatalk

zgera
14-12-2013, 14:45
tak na poważnie d5100 ma problemy zasilaniem i gdyby nie grip który zakupiłem to dawno bym go sprzedał.....

O jakich problemach z zasilaniem mówisz, nie zauważyłem u siebie żadnych problemów, D5100 ma akumulator o małej pojemności więc nie starcza na długo, ale w normalnych warunkach pozwala na wykonanie około 800 zdjęć.

bieniek
14-12-2013, 18:07
Widocznie Masz szczęście którego ja nie mam:-), grip załatwił sprawę, d5100 to całkiem fajny sprzęt, ale jak ktoś robi ślubniaki i traktuje ten model jako zapasowe body to może się troszkę ździwić.....

Wysłane z mojego XT910 przy użyciu Tapatalk