Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Fashion - model: Łukasz Omiotek
kurczeblade
09-12-2013, 23:37
1
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img706/1798/qcyx.jpg)
2
źródło (http://imageshack.us/a/img845/6114/qa88.jpg)
3
źródło (http://imageshack.us/a/img801/5355/duuw.jpg)
4
źródło (http://imageshack.us/a/img191/6138/7qmr.jpg)
jacek_wozniak
10-12-2013, 09:33
zdjęcia ładne, ale w tych samych ciuchach bardziej pasowałaby mi kobieta...
Wyrwiząb
10-12-2013, 10:03
zdjęcia ładne, ale w tych samych ciuchach bardziej pasowałaby mi kobieta...
To to nie jest kobieta? :) Świat mody rządzi się swoimi prawami.
irytujace trochę krzywizny tła. Dośc niechlujne moim zdaniem. Ładny niebieski kolorek. Czy tam chabrowy. Temat fizjonomii modela/modelki skomentowano juz - podpisze się pod tym jedynie. Wykarczowałbym mu jedynie włosięta z twarzy - bo wygląda to na brudną brode a nie zarost. Cos jakby piorun w szczypiorek trafił - niepotrzebne takie coś w tej stylizacji.
jacek_wozniak
10-12-2013, 13:05
mi osobiście nie chodziło o fizjonomię samego modela tylko styl ciuchów :)
taki krój kubraczka i saszetko/torebka bardziej pasuje mi do kobiet i może nawet bardziej interesująco wyglądałaby modelka w tej samej stylizacji ;)
kurczeblade
10-12-2013, 16:15
Fizjonomia modela jest naturalna. Ubranie może wzbudzać kontrowersje, bo nie każdy lubi taki styl, ale jest to męski elegancki płaszcz. Reszta ciuszków też męska :) Płaszcz został zaprojektowany i uszyty przez tego modela, który kreuje takie ciuszki. I generalnie sesja była robiona właśnie pod ten płaszczyk :-)
No to jak pod płaszczyk to super, bo jak dla mnie to set właśnie o płaszczyku ;)
Ładnie, kreatywnie. Cieszę się, że widzę tutaj męski fashion. W modelu czy stylizacji nie ma nic zaskakującego. "Na zachód od Odry" nikt by nie miał wątpliwości - młody facet, który o siebie dba i nosi to co lubi. Tyle. Trochę w PL jesteśmy w plecy z całą tą modą. Niczyja wina, ostatnie 70 lat nam dokopało, innych pieściło.
Jak tutaj przyjechałem w kwietniu, to miałem prawie identyczne buty i czerwone spodnie plus kurtka "oponka" niebieska.
Pół Wrocławia patrzyło na mnie jak na ufo, a w rynku usłyszałem (przepraszam, to cytat) "ejjj, paaa, jaki pedał".
Męskość to nie garnitur pierwszy z brzegu czy jeansy i adidasy. Raczej to co w głowie.
Tym małym dossier zapraszam do komentowania zdjęć, nie modela ;)
kurczeblade
10-12-2013, 23:56
Ładnie, kreatywnie. Cieszę się, że widzę tutaj męski fashion. W modelu czy stylizacji nie ma nic zaskakującego. "Na zachód od Odry" nikt by nie miał wątpliwości - młody facet, który o siebie dba i nosi to co lubi. Tyle. Trochę w PL jesteśmy w plecy z całą tą modą. Niczyja wina, ostatnie 70 lat nam dokopało, innych pieściło.
Jak tutaj przyjechałem w kwietniu, to miałem prawie identyczne buty i czerwone spodnie plus kurtka "oponka" niebieska.
Pół Wrocławia patrzyło na mnie jak na ufo, a w rynku usłyszałem (przepraszam, to cytat) "ejjj, paaa, jaki pedał".
Męskość to nie garnitur pierwszy z brzegu czy jeansy i adidasy. Raczej to co w głowie.
Tym małym dossier zapraszam do komentowania zdjęć, nie modela ;)
To fakt, chociaż powoli to się zmienia ... ale na FB poleciały już obraźliwe komentarze na temat tego modela i tej sesji...
U nas dobrze widziane są męskie portrety koksów nasmarowanych olejkami, z napiętą klatą, w przebraniu kowbojskim, albo z kaskiem od ragby i napiętym bicem :)
U nas dobrze widziane są męskie portrety koksów nasmarowanych olejkami, z napiętą klatą, w przebraniu kowbojskim, albo z kaskiem od ragby i napiętym bicem :)
Wiesz to zawsze jest kwestia wyboru - czy bardziej meskie sa godziny na silowni czy u kosmetyczki :)
Na pierwszym zdjeciu drazni mnie ten maly fragment sciany po prawej. Poza tym skoro gosc chcial cos pokazac to mysle ze chyba dales rade zrealizowac jego zamysl. Kolorystycznie ok, tlo niezle imo dobrane.
Ja mam uwagi tylko do cięcia w kolanie na 2 (ciąłbym nad) i leciutko nierównej tonacji zdjęć. Poza tym fajne.
Znak dzisiejszych czasów. Mężczyźni upodabniają się do kobiet, kobiety do mężczyzn.
W sklepie ciężko mi się zorientować czy jestem na damskiej czy męskiej części :)
Zdjęcia na dobrym poziomie, na temat stylizacji się nie wypowiem - nie chcę wyjść na mało tolerancyjnego.
Pozdrawiam Mirek
kurczeblade
13-12-2013, 14:35
Znak dzisiejszych czasów. Mężczyźni upodabniają się do kobiet, kobiety do mężczyzn.
W sklepie ciężko mi się zorientować czy jestem na damskiej czy męskiej części :)
Zdjęcia na dobrym poziomie, na temat stylizacji się nie wypowiem - nie chcę wyjść na mało tolerancyjnego.
Pozdrawiam Mirek
Z tym się zgadzam, bo sam mam problem z dobraniem ciuszków, teraz jak ktoś ma bardziej "barczyste" ciałko, i przynajmniej te 180cm to często ubrania są mało proporcjonalne, najbardziej irytują sytuacje, kiedy ubiera się w wypatrzony ciuch w rozmiarze XL i nagle człowiek w rękawki się nie mieści, bo takie rureczki z nich... :) Ale przeważnie jest tak w galeriowych sieciówkach ... :-) ale to dobrze że moda się zmienia i przynajmniej przy takich sesjach można pokombinować w różnych stylach ... :) Nie wyobrażam sobie męskiego fashion i typowo ubranego modela w jeansy i zwykła kurtkę...
Nie wyobrażam sobie męskiego fashion i typowo ubranego modela w jeansy i zwykła kurtkę...
nie wiem czemu jak ma byc modnie to musi byc w klimacie homo? nie mam nic przeiwko gejom ale nachalnie promowany metroseksualizm i faceci majacy w klacie 80cm przy 1,9m wzrostu z fryzurami a'la george michael za czasow wham sa lekko pol smieszni. oczywisice jesli jako alternatywe stawia sie im wykoksowanyh tepakow to ciezko zdecydowac sie co wybrac bo to wybor miedzy dzuma a cholera
tradycyjnie i jak zawsze brak srodka - elagancji, klasy, bez wzgledu na to czy to stroj casualowy czy wizytowy.
Co zas do samych watkowych zdjec. Nudno. Tak po prostu. bardzo podobne kadry, sciany sie wala, szeroki kat spowodowal przerysowanie i tak juz wielkiej glowy modela. Fryzura rodem z lat 80tych, komlpetnie nie pasujaca do ubioru, o zaroscie napisal juz stock - wyglada jak brudna twarz a nie jak zarost. Okulary - kopia damskiej kolekcji chanel sprzed 2-3 lat. Desaturacja zabila wsciekly kolor plaszcza, choc dzieki temu ze tlo jest nijakie to nadal gra glowna role.
Sam plaszczyk - jesli to autorski projekt - to zywcem zerzniety z miliona damskich plaszczy - wystarczy wejsc do jakiejkolwiek siecowki by miec pelny wybor takich samych jesli chodzi o fason. Kolor ladny, nikt nie mowi ze facet musi chodzic na czarno. ale z tym "projektowaniem" to tak troche slabo :)
ogolnie - jak na foty na bloga to daja rade.
kurczeblade
16-12-2013, 12:14
nie wiem czemu jak ma byc modnie to musi byc w klimacie homo? nie mam nic przeiwko gejom ale nachalnie promowany metroseksualizm
Jesteś fotografem Fashion/Beauty między innymi. Gdyby agencja podrzuciła Ci propozycje takiej sesji, też byś tak powiedział ?
Niestety, gdybym miał takie ograniczone podejście, do tego rodzaju fotografii, musiałbym właśnie wskoczyć w kalosze, później pójść na pole i właśnie zostać przy fotografowaniu kwiatków. Bo przecież mokrych włosów, z suchą twarzą nie można fotografować w beauty :-) Takich stylizacji w Fashion też nie wolno, bo ograniczony tok myślenia podpowiada że tak się ubierają homo. Więc kogo można powiedź ?
kurczeblade
16-12-2013, 12:52
Jesteś fotografem Fashion/Beauty między innymi. Gdyby agencja podrzuciła Ci propozycje takiej sesji, też byś tak powiedział ?
Niestety, gdybym miał takie ograniczone podejście, do tego rodzaju fotografii, musiałbym właśnie wskoczyć w kalosze, później pójść na pole i właśnie zostać przy fotografowaniu kwiatków. Bo przecież mokrych włosów, z suchą twarzą nie można fotografować w beauty :-) Takich stylizacji w Fashion też nie wolno, bo ograniczony tok myślenia podpowiada że tak się ubierają homo. Więc kogo można powiedź ?
Swoją drogą:
Chyba pamietasz czepialskie komentarze i między innymi na temat mokrych włosów...
źródło (http://imageshack.us/a/img35/4302/3ain.jpg)
Nie wiesz czego się czepiać, Panie.
nie wiem czemu jak ma byc modnie to musi byc w klimacie homo? nie mam nic przeiwko gejom ale nachalnie promowany metroseksualizm i faceci majacy w klacie 80cm przy 1,9m wzrostu z fryzurami a'la george michael za czasow wham sa lekko pol smieszni. oczywisice jesli jako alternatywe stawia sie im wykoksowanyh tepakow to ciezko zdecydowac sie co wybrac bo to wybor miedzy dzuma a cholera
tradycyjnie i jak zawsze brak srodka - elagancji, klasy, bez wzgledu na to czy to stroj casualowy czy wizytowy.
Co zas do samych watkowych zdjec. Nudno. Tak po prostu. bardzo podobne kadry, sciany sie wala, szeroki kat spowodowal przerysowanie i tak juz wielkiej glowy modela. Fryzura rodem z lat 80tych, komlpetnie nie pasujaca do ubioru, o zaroscie napisal juz stock - wyglada jak brudna twarz a nie jak zarost. Okulary - kopia damskiej kolekcji chanel sprzed 2-3 lat. Desaturacja zabila wsciekly kolor plaszcza, choc dzieki temu ze tlo jest nijakie to nadal gra glowna role.
Sam plaszczyk - jesli to autorski projekt - to zywcem zerzniety z miliona damskich plaszczy - wystarczy wejsc do jakiejkolwiek siecowki by miec pelny wybor takich samych jesli chodzi o fason. Kolor ladny, nikt nie mowi ze facet musi chodzic na czarno. ale z tym "projektowaniem" to tak troche slabo :)
ogolnie - jak na foty na bloga to daja rade.
nie róbcie jaj; tu macie konkrety. Przedstawione w trochę prowokacyjny sposób ale jednak konkrety.
Nie czytam wszystkich wątków i nie wiem jakie macie "porachunki", ale w tym konkretnym wątku Wasze wypowiedzi są co najmniej mało rozwijające..
Odpowiedzcie na ww. merytorycznie to będzie z pożytkiem dla wszystkich.
Nie jestem żadnym obrońcą sailora i też czasem drażni mnie jego autorytatywny styl wypowiedzi, ale sam mam wystarczająco dużo pewności siebie żeby mnie to nie ruszało.
Bardziej drażni mnie uciekanie od dyskusji i w razie innego zdania, atakowanie adwersarzy :(
albo czytanie bez zrozumienia i wyciąganie pochopnych wniosków (vide: sailor: "nie mam nic przeiwko gejom ale nachalnie promowany metroseksualizm" odp. o "uprzedzeniach" czy "ograniczeniach" - po edycji posta zniknął :(
Co od zdjęć; dla mnie wystarczyłaby 4. reszta za mało innego wnosi żeby mieć prawo być pokazana obok.
Zdjęcie poprawne/dobre
ponownie drogi moderatorze wyciales nie to co trzeba zaburzajac wieksza czesc dyskusji - zreszta bardzo wybiorczo stosujac forumowy regulamin. moze czas zlozyc zielony kolor i poprosic o emeryture?
Tak płakałeś i raportowałeś. Więc proszę.
Też czepił bym się krzywizna i trochę nieuporządkowania tła. Mówię w szczególności o 1 i 2. Na 1 masz nawet jakiś gratis w prawym dolnym rogu.
kurczeblade
21-12-2013, 01:40
ponownie drogi moderatorze wyciales nie to co trzeba zaburzajac wieksza czesc dyskusji - zreszta bardzo wybiorczo stosujac forumowy regulamin. moze czas zlozyc zielony kolor i poprosic o emeryture?
Panie Fajfer. Było trzeba opanować nerwy, zjeść snikersa, może pójść na siłownie wyładować się, cokolwiek.. zamiast wystawiania moich zdjęć tutaj, ciężko jak się coś robi w emocjach, żałuje a później raportuje o usunięcie własnych słów :-) a podobno to ja raportowałem :-) RAPORTOWAĆ PANIE WIELKI FOTOGRAF - SWÓJ WŁASNY POST ? :)
życzę dalszego palenia klawiatury, tylko nie spadnij z krzesła Panie Fajfer... :-)
Jak widać, ostrzeżenie nie pomogło. 10 minut po otrzymaniu kartki zaczynasz znowu.
O ile sailor zaczepia i prowokuje, to robi to na ogół z wyczuciem. Ty zaś jedziesz po bandzie.
To, że przeczyściłem wątek i spierałem się z sailorem, nie znaczy, że możesz sobie pozwalać na ataki personalne.
Czas ochłonąć.