Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Your distant world
RobertSoul
09-12-2013, 20:31
Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img268.imageshack.us/img268/5070/thv6.jpg)
PiciuD300
09-12-2013, 20:47
Dłuuugi czas naświetlania zdystansował to zdjęcie. Centralny kadr chyba byłby ciekawszy w kwadracie. Czyli jestem za, a nawet przeciw.
Nikonozaur
09-12-2013, 21:30
Dla mnie bardzo ok, spójne kolorystycznie i wyważone kadrowo zdjęcie.
Dłuuugi czas naświetlania zdystansował to zdjęcie. Centralny kadr chyba byłby ciekawszy w kwadracie. Czyli jestem za, a nawet przeciw.
Co znaczy "Dłuuugi czas naświetlania zdystansował to zdjęcie" - dla mnie to nowe pojęcie i chciałbym je poznać.
Adam Majchrzak
09-12-2013, 22:10
Nie obraź się za to co napiszę...
Jako, że bardzo lubię taką tematykę uważam, że jest to jedno z lepszych Twoich zdjęć, nie umniejszając pozostałych, te zapamiętam.
Mała sugestia, obrabiając swoje zdjęcia zmieniam z 8Bits/Channel na 16Bits, unikniesz w ten sposób bandingu, który Tobie wkradł się na taflę jeziora ;)
Pozdrawiam =]
jarekf34
09-12-2013, 22:20
Bajka Panie :) Bardzo mi się podoba, no i niech ktoś powie, że "memłanie" jest be :-P:)
Podpisuję się dodając od siebie jeszcze, że bardzo podoba mi się połączenie światła gorejącego z centrum w zestawieniu z tym granatem wypełniającym resztę zdjęcia. Bardzo ciekawa praca reasumując.
I ja się pod tym podpiszę. Świetne zestawienie kolorów.
Kolorystyka nie do końca naturalna, ale moim zdaniem jak najbardziej na plus, bardzo fajny klimat.
PiciuD300
10-12-2013, 00:11
Co znaczy "Dłuuugi czas naświetlania zdystansował to zdjęcie" - dla mnie to nowe pojęcie i chciałbym je poznać.
Paraboliczne nawiązanie do tytułu.
Bardzo udane zdjęcie. Całe szczęście, że nie zostało skadrowane do kwadratu ;)
Mała sugestia, obrabiając swoje zdjęcia zmieniam z 8Bits/Channel na 16Bits, unikniesz w ten sposób bandingu, który Tobie wkradł się na taflę jeziora ;)
To nie jest banding.
Zdjęcie świetne, uwielbiam to połączenie kolorów.
Adam Majchrzak
10-12-2013, 01:59
To nie jest banding.
Ok, to jak nazwiesz brak płynnych przejść tonalnych na powyższym zdjęciu? ;)
RobertSoul
10-12-2013, 08:50
Nie obraź się za to co napiszę...
Jako, że bardzo lubię taką tematykę uważam, że jest to jedno z lepszych Twoich zdjęć, nie umniejszając pozostałych, te zapamiętam.
Pozdrawiam =]
O! Tego nie wiedziałem :) sprawdzę w domku..
Dzięki za odwiedziny! Miło mi, że się podoba tym bardziej, że zdjęcie wyciągnięte z szuflady. Wtedy chyba naświetlałem na tzw "czuja" metodą prób i błędów.
Paraboliczne nawiązanie do tytułu.
No tak, i wszystko jest jasne.
To jest cudo, niby mało w kadrze a jednak wszystko jest w tym zdjęciu co potrzeba aby było świetne i klimatyczne. Świetna praca.
RobertSoul
10-12-2013, 16:35
To jest cudo, niby mało w kadrze a jednak wszystko jest w tym zdjęciu co potrzeba aby było świetne i klimatyczne. Świetna praca.
Dziękuję, miło mi.
Dla mnie bomba. Lubię takie minimale.
świetne w kazdym calu, wyważone
w 100%
geralttt
13-12-2013, 08:56
Świetnie się na to zdjęcie patrzy. Bardzo udana odsłona. :)
Rallynitros
13-12-2013, 12:51
Ładnie podane, też mam gdzieś przepompownie w szufladzie bo to moje rodzinne strony, ale po tej odsłonie to nie ma sensu czegokolwiek pokazywać z tego miejsca, pozamiatane! :))
Ciepło, zimno ;) Przyjemnie, może bez fajerwerków jednak miłe w odbiorze.
RobertSoul
13-12-2013, 15:01
Ładnie podane, też mam gdzieś przepompownie w szufladzie bo to moje rodzinne strony, ale po tej odsłonie to nie ma sensu czegokolwiek pokazywać z tego miejsca, pozamiatane! :))
Pokazuj pokazuj ;)
Czekam jeszcze na zimę i w zimowych warunkach chciałbym coś ustrzelić ;)
Tylko warunki muszą dopisać ;)
Ok, to jak nazwiesz brak płynnych przejść tonalnych na powyższym zdjęciu? ;)
Nie wiem jaka jest fachowa nazwa (i czy w ogóle jest) na te przejścia, ale banding toto na pewno nie jest.
Rallynitros
13-12-2013, 15:38
Nie wiem jaka jest fachowa nazwa (i czy w ogóle jest) na te przejścia, ale banding toto na pewno nie jest.
Posteryzacja
przedmówcy w zasadzie powiedzieli wszystko, ja od siebie tylko dodam, że "memłanie" uzasadnione ;)
Pobudza wyobrażnie, rewelacja
Pozdrawiam