Zobacz pełną wersję : Windows przegladarki - automatyczna kompresja zdjec
witam serdecznie,
reinstalowalem ostatnio system w komputerze, dopoki w weekend nie sciagnalem aktualizacji (XP) wszystko bylo w porzadku, wszystkie grafiki wygladaja tak jak maja wygladac.
Jednak juz jest inaczej - w explorerze np oryginalny plik laduje sie dopiero po wcisnieciu shift+r (jest napisane shift+r improves the image quality czy jakos tak) jednak w mozilli juz tego nie ma :(
mozna to jakosc wylaczyc?
z gory dzieki za odpowiedz
soko
Człowiek rozsądny nie korzysta z IE, jak nie musi. Ponoć w ramach usprawnień i pójścia frontem do klienta Microsoft ma zainstalować licznik, ile osób aktualnie przegląda Twój komputer korzystając z IE.
to mialo byc zabawne?
ha ha ha ale sie usmialem.
tylko ze IE chociaz pozwala kombinacja klawiszy jakosc tego zdjecia przywrocic do oryginalnej, mozilla natomiast juz nie, a przynajmniej zaden komunikat sie nie pojawia ;/
cyrusvirus
18-04-2007, 00:31
zaintaluj mozille - powaznie
wlasnie... IE sluzy do sciagniecia firefoxa, jak ktos kiedys napisal. ew. opery
pozdr
cyrusvirus
19-04-2007, 00:16
IE sluzy do sciagniecia firefoxa
dobre :D
Nie wiem co Wy ludzie macie do tego IE?
Moze o komputer dbac nie umiemy?
Uzywalem IE6 oraz IE7 i zadnych robakow w systemie nigdy nie mialem.
Trzeba uwazac co sie robi i jak, czasem przeskanowac komputer jakims narzedziem anti spyware i wszystko gra.
Nie wiem skad ten zachwyt nad Mozilla, owszem przegladarka bardzo udana, moze nawet bym sie przesiadl, gdyby nie to ze obsluga RSS w IE7 bardzo mi odpowiada.
svistakk
25-04-2007, 23:12
witam serdecznie,
reinstalowalem ostatnio system w komputerze, dopoki w weekend nie sciagnalem aktualizacji (XP) wszystko bylo w porzadku, wszystkie grafiki wygladaja tak jak maja wygladac.
Jednak juz jest inaczej - w explorerze np oryginalny plik laduje sie dopiero po wcisnieciu shift+r (jest napisane shift+r improves the image quality czy jakos tak) jednak w mozilli juz tego nie ma :(
mozna to jakosc wylaczyc?
z gory dzieki za odpowiedz
soko
W jaki sposób łaczysz się z netem? Bo przypadek jaki opisujesz jest standardowy nie dla przeglądarek jako takich, ale dla providerów, którzy chcąc "optycznie" przyśpieszyć Internet pchają strony przez serwer proxy, który kompresuje obrazki. Tak robiła dawna Idea (dziś Orange), tak też o ile pamięć mnie nie myli robi Era w Blueconnect...
a to cenna informacja.
Rzeczywiscie duzo czasu spedzam na Edge`u na Orange, a nie zwrocilem uwagi czy w domy na stalym laczu robi sie to samo.
Dzieki svistakk
Al Bundy
11-06-2007, 16:41
Też się pośmieję ale z tych co tak psioczą na IE. Nie mam pojęcia czemu taki mit krąży ale prawie jestem pewien że kilka osób kiedyś złapało syfa bo nie potrafili skonfigurować antywirusa lub go poprosu nie mieli, lub zasysało syfy ze stron xxx a później efektem fali każdy dodawał swoje 3 grosze.... Osobiście mam już tylko IE i nie mam problemów ani z bankami, ani z surfowaniem itp. Nie pamiętam też kiedy coś złapałem czy coś mi nie grało... Może więc zamiast śmiać się z Microsoftu w tym wypadku musicie się popprostu podszkolić? Udowodnijcie czemu inne przeglądarki sa bezpieczniejsze a moze i ja się przesiądę...
david555
11-06-2007, 21:05
Nie wiem co Wy ludzie macie do tego IE?
Moze o komputer dbac nie umiemy?
Uzywalem IE6 oraz IE7 i zadnych robakow w systemie nigdy nie mialem.
Trzeba uwazac co sie robi i jak, czasem przeskanowac komputer jakims narzedziem anti spyware i wszystko gra.
Nie wiem skad ten zachwyt nad Mozilla, owszem przegladarka bardzo udana, moze nawet bym sie przesiadl, gdyby nie to ze obsluga RSS w IE7 bardzo mi odpowiada.
A masz świadomość ile i jakich wtyczek i rozszerzeń można używać w Firefox-ie i Mozilli? IE się nie umywa i nawet RSS są obsługiwane lepiej i wygodniej. Przesiądź się to się przekonasz. IE to po prostu niewypał, a poza tym możesz w Firefox-ie zainstalować rozszerzenie "IE TAB" i za jego pomocą otwierać wybrane strony wykorzystując silnik IE (super rozwiązanie). Polecam
david555
11-06-2007, 21:08
Też się pośmieję ale z tych co tak psioczą na IE. Nie mam pojęcia czemu taki mit krąży ale prawie jestem pewien że kilka osób kiedyś złapało syfa bo nie potrafili skonfigurować antywirusa lub go poprosu nie mieli, lub zasysało syfy ze stron xxx a później efektem fali każdy dodawał swoje 3 grosze.... Osobiście mam już tylko IE i nie mam problemów ani z bankami, ani z surfowaniem itp. Nie pamiętam też kiedy coś złapałem czy coś mi nie grało... Może więc zamiast śmiać się z Microsoftu w tym wypadku musicie się popprostu podszkolić? Udowodnijcie czemu inne przeglądarki sa bezpieczniejsze a moze i ja się przesiądę...
Alu Bundy mylisz się ale nie tylko Ty popełniasz ten błąd, bo IE jest nadal najpowszechniej używaną przeglądarką, ale to wcale nie znaczy, że jest najlepsza i najbezpieczniejsza i jeśli ktoś kto siedzi w informatyce od lat, mówi Ci, że nie warto jej używać, to radzę posłuchać ze zrozumieniem. Twój brak przygód związanych z IE wynika najprawdopodobniej z przypadku i zacznij odwiedzać rosyjskie lub chińskie strony, aby sie przekonać jak dalece nie miałeś racji. Co prawda można używać "Rezydenta Spybot SD" do IE i to rozwiązuje sporo problemów, ale niestety IE pozostaje jak dotąd z powodu powszechności jej używania najbardziej atakowaną przeglądarką.
od zawsze uzywam IE (teraz 7) i nigdy nie miałem problemów z niczym w sieci. Zadnych wirusów itp. Nie wiem o czym mówicie. Powiem więcej - program antywirusoway mam od pół roku!!! i go pewnie odinstaluje bo skończył sie abonament na nowe bazy wirusów.
Kilka lat temu, jak jeszcze wchodziłem do sieci przez TPSA i numer 02022.... to próbowało mnie przekierować na jakies dialery. I to wszystko. Czyżbym był w czepku urodzony?
kolega używa mozilli i thunderbirda - nie przekonał mnie do tego, nie widzę przewagi.
david555
11-06-2007, 21:22
od zawsze uzywam IE (teraz 7) i nigdy nie miałem problemów z niczym w sieci. Zadnych wirusów itp. Nie wiem o czym mówicie. Powiem więcej - program antywirusoway mam od pół roku!!! i go pewnie odinstaluje bo skończył sie abonament na nowe bazy wirusów.
Kilka lat temu, jak jeszcze wchodziłem do sieci przez TPSA i numer 02022.... to próbowało mnie przekierować na jakies dialery. I to wszystko. Czyżbym był w czepku urodzony?
kolega używa mozilli i thunderbirda - nie przekonał mnie do tego, nie widzę przewagi.
Przeskanuj komputer Ad-Aware i Spybot SD a potem antywirusem NOD32 z najbardziej restrykcyjnymi ustawieniami i dopiero wówczas powiedz, że wszystko masz OK. Dobre samopoczucie często wynika z niewiedzy.
i przypuśćmy że wyrzuci mi coś? Co z tego? W pracy kompa nic mi nie przeszkadza, plików nie wcina itd.
david555
11-06-2007, 21:28
i przypuśćmy że wyrzuci mi coś? Co z tego? W pracy kompa nic mi nie przeszkadza, plików nie wcina itd.
A nie przechowujesz na PC czegoś, czym nie chcesz się dzielić z całym światem, bo jeśli masz poczucie prywatności, to radzę zmienić przeglądarkę, albo zainstalować program Steganos Safe i cały privat trzymać w zamkniętych sejfach. Poza tym teraz bardzo modne są "szklane ściany" (Żeromski były zachwycony) i do producentów i innych ciekawskich wędruje bardzo wiele informacji, często dość poufnych.
żadnych pilków nie mam jako udostępnione (ale dla hakera moze to nieistotne?)
ale większość danych trzymam z konieczności (bo się nie mieszczą na laptopowym) na zewnętrznych dyskach twardych podłącznych wtedy gdy trzeba po USB.
nie mam jakiś tajemnic na komputerze, ale na pewno bym sie wkurzył gdyby jakies dane poznikały bo sa potrzebne w pracy.
Al Bundy
12-06-2007, 14:27
Alu Bundy mylisz się ale nie tylko Ty popełniasz ten błąd, bo IE jest nadal najpowszechniej używaną przeglądarką, ale to wcale nie znaczy, że jest najlepsza i najbezpieczniejsza i jeśli ktoś kto siedzi w informatyce od lat, mówi Ci, że nie warto jej używać, to radzę posłuchać ze zrozumieniem. Twój brak przygód związanych z IE wynika najprawdopodobniej z przypadku i zacznij odwiedzać rosyjskie lub chińskie strony, aby sie przekonać jak dalece nie miałeś racji. Co prawda można używać "Rezydenta Spybot SD" do IE i to rozwiązuje sporo problemów, ale niestety IE pozostaje jak dotąd z powodu powszechności jej używania najbardziej atakowaną przeglądarką.
Czy moja praca w IT od 10 lat to też siedzenie w informatyce od lat? Muszę się więc posłuchać sam siebie :mrgreen:
Co z tego że Mozilla ma tysiące fajnych wybajerowanych w dechę wtyczek jak człowiek pracy taki jak ja nie ma czasu na korzystanie z tych pierdoł. IE jeszcze mnie nie zawiódł - choć nie twierdzę że jest najlepszy. Każdemu wg jego przyzwyczajeń więc nie śmiejcie się z tych któzy jadą właśnie na IE. Sam mam w chacie zainstalowanego firefoxa ale jedyne do czego mi służy to testowanie witryn które czasem tworzę...
Pokój temu domowi !