PDA

Zobacz pełną wersję : skąd wziąc tuleję ?

runningonsunshine
06-12-2013, 18:13
Witam,

posiadam tła 2,75m na podwieszanym systemie.
Niestety w wyniku transportu kartonowe tuleje uległy silnym załamaniom (tła nie są kartonowe, więc pod tym kątem nie boli).
Nie mam jednak pojęcia co z tym zrobic ? Naturalnie jak najmniejszym kosztem.
Wymienialiście kiedyś ?

Na allegro nic takiego nie mogę znaleźc.. pewnie większośc ma tła na stelażu, więc problem u wielu osób nie występuje.. a dla mnie to musi byc na tyle szeroka rurka, żeby weszło w...to, na co się je nakłada (:shock:), było lekkie, wytrzymałe przy tej długości i..... nie zabolało finansowo ;)

Jakieś pomysły ? może ktoś miał kiedyś podobny problem ?

Z góry dzięki za pomoc :)

RobertMiernik
06-12-2013, 18:16
http://fripers.pl/product_info.php/info/p1036_Tuleja-aluminiowa---skladana-300x5cm.html

prosz

runningonsunshine
06-12-2013, 18:34
bardzo dziękuję :)

Jacek_Z
07-12-2013, 00:01
Jakieś pomysły ?W studiu sie co pewien czas kupuje tła i .. w związku z ty, wyrzuca to, co się skończyło. Taka rura wtedy idzie na smietnik. Idź do dużego studia foto i zapytaj czy nie mają odpadu, powiedz, że dasz za to parę zł albo 1/2 l ;)
Ja trzymam na wszelki wypadek jedną tuleję - ostatnio sie przydała - kolega potrzebował.

magdalenakama
31-08-2014, 14:09
odgrzeję temat :)
tuleja kartonowa okropnie się wygina, tym bardziej, że tła wiszą na stałe. Szukałabym tańszego rozwiązania niż http://fripers.pl/product_info.php/info/p774_Tuleja---rura-aluminiowa-280x5-cm-do-napedow-lancuszkowych.html
tym bardziej, że biorąc pod uwagę sam materiał - cena jest wygórowana (dla własnej wygody kupować będę dwie).

Nie macie nic innego sprawdzonego :)?

r_m
31-08-2014, 14:16
Jak dokładnie przeczytasz nazwę tego przedmiotu, to sam wpadniesz na to gdzie można to kupić na wagę ;)
Podpowiedź: wykreśl z nazwy wszystko, co się wiąże z fotografią

killer_one
06-09-2014, 00:11
Na Miedzianej w swoim mieście...

marszull
06-09-2014, 00:54
Na Miedzianej w swoim mieście...

i jaki to jest koszt? bo jak znalazlem w necie to wyszlo tyle samo co fripres i jescze wysylaja kurierem tylk do 2,60 ;)