PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] M.

CathyNoo
06-12-2013, 16:44
Jeden kadr z Mileną

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img4.imageshack.us/img4/4388/jiul.jpg)

waadimch
07-12-2013, 00:40
byłoby perfekcyjne gdyby nie lekko zgarbiona modelka

IRROKEZ
07-12-2013, 09:37
Klimacik bardzo fajny. Chyba trochę przeostrzone oczka. Poza tym ok.

badger
09-12-2013, 12:48
Wow, wchodząc do Twojego wątku spodziewałem się cukierkowo-kolorowych dzieciaczków (które zwykle bardzo mi się podobają) a tu bach :). Fajowo doświetliłaś twarz, natomiast brakuje mi trochę detalu we włosach i na bluzce dziewczyny, mimo wszystko jestem zachwycony, bardzo ładne zdjęcie.

kkokosz
09-12-2013, 12:56
:) Mnie się skojarzyło ze starymi zdjęciami indiańskich wodzów, które z zapartym tchem oglądałem w dzieciństwie. Podoba mi się - bardzo! :)

josephebeloki
09-12-2013, 18:36
Jak dla mnie to klimat Rodzina Adamsów ;/ Oczywiście, że na NIE, sweter czy bluza, no nie wiem bo nie widać, brak szczegółów, jedna czerń, włosy to samo zgubione szczegóły , czarne plamy... kołnierzyk sporo jaśniejszy od twarzy i to on przyciąga uwagę. Fajnie jakby modelka patrzyła na wprost , a nie w na "maxa" w prawo. Skóra na twarzy z czarnymi plamami... no i białka oka prawego rozjaśnione na "siłę" , lewego już nie => chodź to z lewej strony pada mocniejsze światło i lewe powinno być jaśniejsze mimo tych włosów które niby miałyby zasłaniać=> wygląda to nie ciekawie.

CathyNoo
09-12-2013, 19:48
Wow, wchodząc do Twojego wątku spodziewałem się cukierkowo-kolorowych dzieciaczków (które zwykle bardzo mi się podobają) a tu bach :). Fajowo doświetliłaś twarz, natomiast brakuje mi trochę detalu we włosach i na bluzce dziewczyny, mimo wszystko jestem zachwycony, bardzo ładne zdjęcie.
Dziękuję! Cieszę się niezmiernie, że udało mi się zaskoczyć :)

:) Mnie się skojarzyło ze starymi zdjęciami indiańskich wodzów, które z zapartym tchem oglądałem w dzieciństwie. Podoba mi się - bardzo! :)
Miło czytać! Dzięki!

Jak dla mnie to klimat Rodzina Adamsów ;/ Oczywiście, że na NIE, sweter czy bluza, no nie wiem bo nie widać, brak szczegółów, jedna czerń, włosy to samo zgubione szczegóły , czarne plamy... kołnierzyk sporo jaśniejszy od twarzy i to on przyciąga uwagę. Fajnie jakby modelka patrzyła na wprost , a nie w na "maxa" w prawo. Skóra na twarzy z czarnymi plamami... no i białka oka prawego rozjaśnione na "siłę" , lewego już nie => chodź to z lewej strony pada mocniejsze światło i lewe powinno być jaśniejsze mimo tych włosów które niby miałyby zasłaniać=> wygląda to nie ciekawie.
Właśnie dla takich komentarzy lubię od czasu do czasu wrzucać tu zdjęcia :D

mariuszmilkowski
09-12-2013, 22:58
dla mnie na tak - fajny klimat , ale przyznać muszę że josephebeloki ma trochę racji :) szczególnie jeśli chodzi o skórę na policzku i czernie , - ja osobiście nie przepadam za teksturami (chociaż czasem też używam :p)

CathyNoo
10-12-2013, 10:33
http://autofocus.blox.pl/2008/01/Wielcy-fotografowie-w-Internecie.html artykuł stary i być może większości z Was znany, jednak trafia w samo sedno idealnie obrazując jak odbiera się dziś zdjęcia na forach fotograficznych i jaką wartość mają opinie tych wszystkich "sieciowych" ekspertów foto! ;)

Życzę Wam panowie szerszych horyzontów i więcej wyobraźni, mniej nudnego plastiku i akademickich dyskusji pod zdjęciami ;)
Pozdrawiam!

La
10-12-2013, 10:50
Cathy - wszyscy przechodza przez okres doszukiwania sie perfekcji, nawet tam gdzie jej nie ma prawa byc. Sam tego doswiadczylem na wlasnej skorze, sam przyznaje - czepialem sie szczegolow, *******, mowiac ogolnikowo. Od jakiegos czasu jednak doszukuje sie czegos nieuchwytnego w zdjeciach. I o ile przyzywana w innym watku fontanna to dla mnie dalej zwykly kibel, to jednak kategoryzuje zdjecia wg innych wartosci niz 95% tego forum.
Reasumujac - bardzo fajna fota. Moze nie top 10 dzialu ,ale blisko :) Pozdrawiam.

pit.
10-12-2013, 11:07
http://autofocus.blox.pl/2008/01/Wielcy-fotografowie-w-Internecie.html artykuł stary i być może większości z Was znany, jednak trafia w samo sedno idealnie obrazując jak odbiera się dziś zdjęcia na forach fotograficznych i jaką wartość mają opinie tych wszystkich "sieciowych" ekspertów foto! ;)

Życzę Wam panowie szerszych horyzontów i więcej wyobraźni, mniej nudnego plastiku i akademickich dyskusji pod zdjęciami ;)
Pozdrawiam!

Dzięki za linka! Boski :D

orelob
10-12-2013, 12:52

Pozdrawiam!

He he no z tym Pennem i Bressonem to nie przesadzaj, pokory trochę, choć ta nie w modzie ;) Zdjęcie fajne, klimat OK, obróbka jak zwykle rzecz gustu, ale mi się podoba.

CathyNoo
10-12-2013, 13:08
He he no z tym Pennem i Bressonem to nie przesadzaj, pokory trochę, choć ta nie w modzie ;) Zdjęcie fajne, klimat OK, obróbka jak zwykle rzecz gustu, ale mi się podoba.

orelob, proszę Cię nie osłabiaj mnie :D Pokory z pewnością mi nie brak ;) Nie porównuję się rzecz jasna do klasyków gatunku! To tylko nawiązanie do poziomu for i dyskusji pod zdjęciami ;) Nawet mistrzowie zostaliby zjechani dzisiaj przez współczesnych znawców ...

orelob
10-12-2013, 13:10
Wiem wiem, nie mogłem się powstrzymać ;)
Chociaż akurat komentarz josephebeloki uważam za jak najbardziej w porządku, jasno napisane, że nie, bo.. to i tamto. Wyraził swoją MERYTORYCZNĄ opinię. Jasne odniesienie do zdjęcia, tego typu komentarze mogą być przydatne i coś wnieść. A nie np. odniesienia do cech modelki jak często bywa. Ja np. miałem, że modelka wygląda na bałwana ;) I co zrobić z takim komentem? To było pytanie retoryczne ;)

mamil_km
10-12-2013, 13:31

Pozdrawiam!

Link rewelacja - Dziękuję Ci za niego :) . Co do zdjęcia to klimatyczne , nawet bardzo :)