Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Gdzie na śląsku przetestować i kupić obiektyw?

fotofilmkowalik
05-12-2013, 12:48
Witam, mam zamiar kupić kilka szkieł. Jestem ze śląska. Mam pytanie czy znacie jakieś sklepy, salony gdzie można przetestować sprzęt i na spokojnie wybrać dany obiektyw? Będę kupowała zarówno obiektywy nikor jak i coś do canona.
Pozdrawiam

nigel
05-12-2013, 13:25
polecam fotoplus maja oddzial w Katowicach.

ze-zak
05-12-2013, 18:50
Witam koleżankę z Rybnika :)
Tak jak wspomniał nigel, fotoplus w Katowicach, kilkaset metrów dalej na tej samej ulicy są cyfrowe.pl, w Tarnowskich Górach fotozakupy.pl, w Chorzowie fotoceny.pl. No i w Rybniku w Pazie masz fotojokera.

fotofilmkowalik
05-12-2013, 20:50
Wielkie dzięki :) Nie myślałam o Plazie, ale mam kumpla w Czewie w fotojokerze i mówił mi, że mają tylko pojedyncze sztuki. Dobrze byłoby wybrać z kilku egzemplarzy. Pewnie zajrzę do fotoplus i cyfrowe. Pozdrawiam

ze-zak
05-12-2013, 21:48
Pewnie zajrzę do fotoplus i cyfrowe.

Proponuję wcześniej upewnić się telefonicznie czy mają fizycznie na sklepie te szkła które Cię interesują i w jakich ilościach. Nie zawsze to co oferują na swoich stronach WWW pokrywa się ze stanem sklepowym.

nigel
06-12-2013, 00:06
I jeszcze taka mała wskazówka (o ile nie wiesz :)) targuj się z ceną. It works :) przynajmniej w fotoplusie.

fotofilmkowalik
10-12-2013, 17:50
Dzięki za wskazówkę z targowaniem :-p Bardzo tego nie lubię, jednak czasami trzeba się przełamać ehahea

nigel
11-12-2013, 13:19
Ja też nie lubiłem ;) ale jak się potargowałem, to naprawdę ceny już lepsze być nie mogły :)

Zom53
13-12-2013, 22:49
Polecam wspomniany sklep Fotoceny w Chorzowie. Kupiłem tam kilka obiektywów i za każdym razem pozwolono mi podpiąć szkło, wyjść przed sklep na ulicę Wolności, popstrykać i dopiero wtedy zadecydować o zakupie.
J.P