Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Most - [Nemeth]
Witam
Inne ujęcie dałem w architekturze.
Tutaj - koszmar z ustawianiem WB.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/12/9cdee56b8168d6867d179fcc3888629fd6wpxcz-1.jpg
źródło (http://fc05.deviantart.net/fs71/f/2013/338/9/c/9cdee56b8168d6867d179fcc3888629f-d6wpxcz.jpg)
pozdr.
zbyszekD7000
04-12-2013, 21:34
Ten most chyba leci w lewo
:-)
gatewayfl
04-12-2013, 21:42
Ja tego nie widzę :)
Fajne ujęcie, bardzo mi się podoba, pora późna skoro ruchu brak.. ;-)
Napis bym przeniósł gdzieś w dolny lewy lub prawy róg i bardziej "przeżroczysty by nie rzucał się tak w oczy :razz:
Też mam takie wrażenie ale poza tym super. Pasuje mi do klimatów filmów jakie dziś na noc sobie zarzuciłem z serii s/f :) .
Wszechobecna czerń świetnie współgra z czerwonymi i lekko żółtymi elementami kadru.
Prostowane na latarnię po środku. Byłbym mocno zniesmaczony, gdyby okazało się, że ją krzywo postawili.
:D
geralttt
05-12-2013, 09:14
Czemu koszmar z WB? Ogarnąłeś to elegancko! :)
Podobuje mi się - perspektywa, kadr, kolory, wizja, klimat, a nawet podpis tak umieszczony. :) Widać wielkość, a pomarańcz/czerwień z czernią to jedno z najbardziej pasownych połączeń jak już Kulten zauważył. :)
zbyszekD7000
05-12-2013, 10:17
na latarni mniej widać krzywiznę (za mała) ale na pylonie już tak, poza tym fotka pięknie dopracowana
Czemu koszmar z WB? Ogarnąłeś to elegancko! :)
Podobuje mi się - perspektywa, kadr, kolory, wizja, klimat, a nawet podpis tak umieszczony. :) Widać wielkość, a pomarańcz/czerwień z czernią to jedno z najbardziej pasownych połączeń jak już Kulten zauważył. :)
Tak jak na fejsiku już napisałem, trzy wołania były: na pylon, światła i drogę. Inaczej wychodziła jednostajna sraczka kolorystyczna. Zdjęcie robiłem opierając się o słup lampy sodowej. Do tego różne temp. barwne w kadrze - no koszmar mówię :D
Prostowanie na pylon nie ma sensu, bo minimalnie rozszerza się on ku górze. Po Waszych uwagach sprawdzałem prostowanie kilka razy. Albo lampa w środku jest krzywa, albo mam coś z oczami :D Względnie kadr nie będąc idealnie symetryczny wywołuje takie wrażenie krzywizny. Nie wiem :)
Fotka jest według mnie ponad przeciętna ,centralne kadrowanie w tym przypadku sprawdziło się a czy leci w lewo to już spawa drugorzędna.
Bardzo mi się to zdjęcie podoba. Ładna, ascetyczna i dynamiczna kompozycja w dobrej kolorystyce.
W poprzedniej odsłonie (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=240005) tego miejsca miałem wrażenie, że ten bardzo interesujący pylon zdominowała średnio atrakcyjna bariera rozdzielająca jezdnie. Tutaj pylon zmieścił się w całości, a element, o którym pisałem wyżej został istotnie wykadrowany (i zasłonięty ;-) ) Bardzo podoba mi się czarne niebo i delikatnie, rdzawo lśniące na nim liny.
Ja również mam wrażenie, że "leci" trochę w lewo, ale tak w nieprzeszkadzający sposób :-), przy czym wrażenie pochylenia dotyczy wyłącznie linii poziomych.
Bardzo mi się to zdjęcie podoba. Ładna, ascetyczna i dynamiczna kompozycja w dobrej kolorystyce.
W poprzedniej odsłonie (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=240005) tego miejsca miałem wrażenie, że ten bardzo interesujący pylon zdominowała średnio atrakcyjna bariera rozdzielająca jezdnie. Tutaj pylon zmieścił się w całości, a element, o którym pisałem wyżej został istotnie wykadrowany (i zasłonięty ;-) ) Bardzo podoba mi się czarne niebo i delikatnie, rdzawo lśniące na nim liny.
(...)
Tylko, że na tym drugim zdjęciu główną rolę odgrywają smugi światła, a nie sam element architektoniczny w postaci pylonu :)
Przy okazji pozwolę sobie powtórzyć to co mówię zawsze - sodówy to ZUOO.
Nikonozaur
06-12-2013, 22:22
Trudny technicznie wybrałeś temat, ale w\g mnie spokojnie opanowałeś wszystkie przeciwności. Masz bardzo zgrabne zdjęcie.
Widziałem wcześniej, przyznam że dobry fot ;)
ostrytux
06-12-2013, 23:25
Trudny technicznie wybrałeś temat, ale w\g mnie spokojnie opanowałeś wszystkie przeciwności. Masz bardzo zgrabne zdjęcie.
Dokładnie - wybrnięcie tu z balansem bieli było nie lada wyzwaniem!
Mnie ten most jakiegoś owada przypomina, jest gość efektowny :D
jacekz40
07-12-2013, 02:51
Witam
Inne ujęcie dałem w architekturze.
Tutaj - koszmar z ustawianiem WB.
Maciek są sposoby, ja miałem taki sam dylemat i ... puściłem w świat wersję B&W ;)
borregaard
07-12-2013, 09:18
W/g mnie dobrze wyszło...:)