Zobacz pełną wersję : Czytnik kart cf i sd do iPad 3.
foto4deg
03-12-2013, 19:00
Panowie, jak w temacie. Może ktoś polecić czytnik do iPada3? Dobrze byłoby, jakby czytał zarówno sd jak i cf.
pozdrawiam
phantomek
04-12-2013, 02:15
Nie wiem czy czytnik na CF zadziała, bo gdzieś mi się obiło o uszy ze CF może potrzebować więcej prądu, a wyjście z iPada może go dawać za mało.
Do iPad 1, 2 i chyba 3 można podłączyć czytniki kart CF, ale jak większość podaje, to działają tylko karty do 4GB i czasami stare 8GB. Niestety iPady dają za mało prądu.
Tu masz link do takiego czytnika:
http://photojojo.com/store/awesomeness/ipad-cf-sd-reader/
Jednak jak przejrzysz fora, to raczej piszą, aby zapomnieć o czytniku CF i używać Camera Connection Kit oraz czytnika SD na USB, a z kart CF czytać po podłączeniu aparatu do iPada, albo przy wykorzystaniu hubów USB z własnym zasilaniem.
foto4deg
07-12-2013, 14:12
Dzięki za porady.
Powiedzcie mi, czy poprzez usb do radę podłączyć zewnętrzny dysk twardy 3,5'', aby zgrać inne pliki niż zdjęcia? Np, filmy, pdf, mobi, muzykę? I tak samo z czytnikiem kart - prześle wszystko, czy tylko zdjęcia? To ma być prezent, więc nie chciałbym, aby okazało się, że coś tam nie będzie działało (tym bardziej, że nawet na youtube nie nie mówią o innych plikach, tylko graficznych...)
Dzięki za porady.
Powiedzcie mi, czy poprzez usb do radę podłączyć zewnętrzny dysk twardy 3,5'', aby zgrać inne pliki niż zdjęcia?
Nie da się. W ogóle dysk nie ruszy.
foto4deg
07-12-2013, 17:07
Rozumiem. W takim razie CCK odpada. Jak z czytnikami wi-fi typu Kingston MobileLite Wireless albo Intenso Memory 2 Move Max? Używał ktoś?
velaskez
10-12-2013, 08:58
Są dyski z komunikacja tylko po wifi w standardzie N, jeśli Cię to zainteresuje. Apropos zewnetrznego dysku do iPada.