PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] .: Błędne Skały :.

geralttt
29-11-2013, 00:14
Witam

Polska - Park Narodowy Gór Stołowych

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img822.imageshack.us/img822/2186/ccjv.jpg)

Większy rozmiar - 1800pix - http://img853.imageshack.us/img853/7295/9syy.jpg

Pozdrawiam

Rafał

Nemeth
29-11-2013, 00:38
Dobre zdjęcie! :) Podoba mi się światło, kadr i gradziny w tej kałuży. I brak ludzi ;)

Kulten
29-11-2013, 01:20
"Podłoga" robi to zdjęcie i czyni je bardzo ciekawym. Prawie jak u mnie w salonie :) . Na prawdę ciekawy motyw.

harb
29-11-2013, 06:19
zgadzam sie z przedmowcami, przemyslanie wybrany kadr przyczynił sie do atrakcyjnosci tej foty, dobrze zrobione , opanowane swiatło , fajne zdjecie :)

MC_
29-11-2013, 08:45
Zgadzam się również. Podłoga wyszła świetnie.

fumio
29-11-2013, 08:57
Super! Byłem tam 2 lata temu latem i zastanawiam się jak Ci się udało złapać takie moment
w którym nie masz w kadrze 20 zwiedzających turystów? Zdjęcie bardzo dobre. Gratulacje!.

Pozdr.

geralttt
29-11-2013, 10:39
:)

Byłem tam kilka dni temu, tuż po pierwszym mrozie i opadzie śniegu. Od dwóch tygodni czaiłem się w okolicy czekając na odpowiedni moment aż wreszcie się udało. Droga na górny parking jest aktualnie remontowana i to pewnie odstrasza turistasów. :) Przestudiowawszy mapę odkryłem, że jest inna trasa, którą skrócę nieco marsz. Trochę w ciemno - od Pstrążnej zajęło mi dojście jakieś 15 minut!!! Dzięki czemu nie traciłem 1,5 h na marsz tam i 1,5h z powrotem. Ludzi zero, żmij zero, jedna sarna po drodze - za to wiatr i śnieg dawał mi w kość. Cóż tam - między skałami było jak w zbójeckiej kryjówce - całkiem bezpiecznie. :)

Jak ktoś chce jeszcze tam ruszyć to polecam, ale lepiej we dwójkę. Warunki są zupełnie inne od tych letnich, jest surowo i ciekawie. Ja się wprawdzie samotnych wypraw nie boję, ale nie jest to najmądrzejsze rozwiązanie o tej porze roku. Cholernie ślisko jest na tych skałach, a szybko zapadająca ciemność kogoś mniej "opanowanego" może wyprowadzić "w las". :)

Fajnie, że się podoba. Ja chorowałem na ten temat już kilka dobrych lat. Wreszcie się doczekałem. :)

Pozdrawiam wszystkich serdecznie. :)

bahuone
29-11-2013, 11:23
Uwielbiam zdjęcie tego typu. Podłoga intryguje, przemyślany kadr i fajne kolory. To wszystko składa się na bardzo dobre zdjęcie. Aż nie chce się wierzyć, że takie miejsca są w Polsce.

Radek_1
29-11-2013, 12:32
Bardzo klimatyczne zdjęcie. Podłoga niesamowita jest. Warto było...!

PS
Aż dziw bierze czemu nazwa "obłędne skały" nie wzięła górę nad tą znaną i używaną ;)

vienko
30-11-2013, 00:17
bdb swiatlo eleganckie

geralttt
30-11-2013, 11:10
Bardzo klimatyczne zdjęcie. Podłoga niesamowita jest. Warto było...!

PS
Aż dziw bierze czemu nazwa "obłędne skały" nie wzięła górę nad tą znaną i używaną ;)

Proszę więc o zmianę tytułu na "OBŁĘDNE SKAŁY". :D Klawo Radku - podoba mi się! :)

Uwielbiam zdjęcie tego typu. Podłoga intryguje, przemyślany kadr i fajne kolory. To wszystko składa się na bardzo dobre zdjęcie. Aż nie chce się wierzyć, że takie miejsca są w Polsce.

Są są i mnie też to cieszy. Brać fotograficzna przynajmniej ma wyzwania w tematach rodzimych. Egzotyka innych krajów zawsze bardziej smakuje, jednak tutaj wyzwanie stanowi pokazanie tego co nasze, co już obstrzelane migawkami tysięcy fotografów i co w rzeczywistości staje się w naszych wyobrażeniach "nudne". :)

Pozdr.

Radek_1
30-11-2013, 14:01
Proszę więc o zmianę tytułu na "OBŁĘDNE SKAŁY". :D Klawo Radku - podoba mi się! :)
....

Dziękuję za uznanie.
Można również pogodzić rzeczywistość z 'new age' i zatytułować np: O! Błędne skały ;D

ostrytux
30-11-2013, 14:39
Bardzo udana fotografia, znam miejsce doskonale i wiem że fotografowie tam nie jest rzeczą prostą.

p.s.
Tu należy się Koledze opr... ;) wystarczyło dać cynkę że się wybierasz w moje rewiry :) służę zawsze pomocą!

geralttt
30-11-2013, 17:32
Bardzo udana fotografia, znam miejsce doskonale i wiem że fotografowie tam nie jest rzeczą prostą.

p.s.
Tu należy się Koledze opr... ;) wystarczyło dać cynkę że się wybierasz w moje rewiry :) służę zawsze pomocą!

No paczaj, a ja nie chciałem się narzucać. Serio. :)

Trip był zaplanowany dokładnie z trzydniowym wyprzedzeniem, ale nie ukrywam, że jeszcze się tam pojawię za kilka miesięcy, przy innej aurze. Skoro mam twoje wsparcie to chętnie dam przed wyjazdem znać. :)
Dzięki Ostry i pozdro! :)

Dziękuję za uznanie.
Można również pogodzić rzeczywistość z 'new age' i zatytułować np: O! Błędne skały ;D

Hehe, to musiałaby być ręka któregoś z forumowych kolegów w kadrze wskazująca na skały hehe. :D Albo ulokować tam w kącie przykucniętą, zapłakaną dziewczynkę nie mogącą znaleźć wyjścia hmm...

Nikonozaur
30-11-2013, 20:19
Piękne formy, powinny się nazywać obłędne, a nie w wersji skróconej. Fajny kadr, dobra fota.

borregaard
02-12-2013, 21:37
Dobre miejsce, dobrze zrobione. Byłoby lepiej bez płotka, mz ofc... ;):)

geralttt
03-12-2013, 09:23
Piękne formy, powinny się nazywać obłędne, a nie w wersji skróconej. Fajny kadr, dobra fota.

Pozdrawiam Andrzeju. :) Thx

Dobre miejsce,dobrze zrobione.Byłoby lepiej bez płotka,mz ofc...;):)

Jaasnee no płotki z PARKU NARODOWEGO mi usuwać każesz??? Z PARKU NARODOWEGO? :D :D :D Nie no co za profanacyjne propozycje normalnie na forum się szerzą. :D Wstydź się! ! ! ;)

A serio to - mz bardzo, ale to bardzo naturalnie bez płotka by wyglądało, aż po chwili kontemplacji doszedłem do wniosku, że płotek jednak wprowadza element tajemniczości - szczególnie dla tych którzy o miejscu nie mają pojęcia - a po co on tam jest? , Kto zablokował tak niesamowitą drogę? Nie wiem - nie chcę dopisywać ideologii do fotki, ale im częściej na płotek patrzę tym bardziej mnie samego intryguje. Mógłbym z pewnością dość precyzyjnie go usunąć, tylko po co? :)

Zresztą ty mi tu nie marudź tylko pisz kiedy na wspólny plener w okolicach Ełku jest szansa hę? :)

borregaard
03-12-2013, 14:36
"Zresztą ty mi tu nie marudź tylko pisz kiedy na wspólny plener w okolicach Ełku jest szansa hę? "
Pewnie, że jest... za jakiś czas, bo z konieczności losowej muszę się nieco pooszczędzać i poleczyć. Myślę, że po Nowym Roku będę już w formie.
Oczywiście jestem, czas cały, do dyspozycji... Ełk o rzut beretem, a fajerą jeszcze jakoś obracam... ;) :)

BziQ76
03-12-2013, 14:59
Takimi fotami robi się dobrą reklamę - moja żona jak zobaczyła tą fotę to zapragnęła wycieczki w góry stołowe :)
Aż wstyd, że Ja jeszcze też tam nigdy nie byłem.

geralttt
03-12-2013, 15:20
"Zresztą ty mi tu nie marudź tylko pisz kiedy na wspólny plener w okolicach Ełku jest szansa hę? "
Pewnie ,że jest....za jakiś czas,bo z konieczności losowej muszę się nieco pooszczędzać i poleczyć.Myślę ,że po Nowym Roku będę już w formie.
Oczywiście jestem ,czas cały,do dyspozycji...Ełk o rzut beretem, a fajerą jeszcze jakoś obracam...;) :)

Zapodasz nr kom na priv to dryndnę z miła chęcią. :) Po Nowym Roku mi pasuje. :) A Ełk tak zarzuciłem wiedząc, że gdzieś w okolicy przebywasz, nie do końca dokładnie wiedząc gdzie. Zatem można cokolwiek ustawić - terenów z pejzażem ci u nas dostatek. :) Pozdr..

Takimi fotami robi się dobrą reklamę - moja żona jak zobaczyła tą fotę to zapragnęła wycieczki w góry stołowe :)
Aż wstyd, że Ja jeszcze też tam nigdy nie byłem.

Dzięki właśnie takim fotom ja zapragnąłem tam pojechać i czasnąć swoją wersję. :) Wody trochę w Wisle od tego czasu upłynęło, ale wreszcie się udało , a więc bier żonę, kalendarz i planuj - to już początek. Klimat ta kraina ma - oj ma! :) Pozdrówki. :)

Tomahawk
03-12-2013, 16:42
Świetne zdjęcie. Dobre światło.

deemes
05-12-2013, 23:06
kadr ciekawy ale samo zdjecie srednio mi sie podoba