Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Gdy światło zanika w oddali
Poniżej jedno z pośród licznych miejsc, gdzie wytrwale spędziłem wiele godzin w oczekiwaniu na spektakularne światło i kolory...
http://imageshack.com/a/img706/1817/mh42.jpg
źródło (http://imageshack.com/a/img706/1817/mh42.jpg)
Może nie ma spektakularnego światła, ale za to jest przyjemny nastrój i ciekawy kadr.
No właśnie, i dlatego by zakończyć to miejsce pokażę jeszcze pion (ujęcie sprzed kilkudziesięciu minut wcześniej niż powyższy poziom):
http://imageshack.com/a/img191/3851/3xvz.jpg
źródło (http://imageshack.com/a/img191/3851/3xvz.jpg)
Chyba ten pion lepszy kadrowo.
Cały czas chodzi mi po głowie kwadrat.
Masz coś w tym stylu...?
Gdzieś na dysku jest taka kombinacja w kwadracie ale wyjątkowo mi się nie podoba. Raczej pokazłaem to miejsce jako ciekawostkę. Jeśli ktoś będzie odwiedzać Snowdonię w uk to polecam szczególnie tę miejscówkę :) . Ty byłeś w uk i chyba lubisz góry więc może kiedyś się skusisz :) .
Adam Majchrzak
28-11-2013, 22:41
...a mi właśnie tamten kwadrat najbardziej przypadł do gustu...
;)
...a mi właśnie tamten kwadrat najbardziej przypadł do gustu...
;)
Jaki pamiętliwy hihi. Ale tak na poważnie to dla mnie był za bardzo przekombinowany i dlatego tamtą wersję odrzucam. Ale może Ty nadrobisz to miejsce. Jakby co to podam namiary :) .
Nikonozaur
28-11-2013, 22:48
Trudny "katarowy" klimacik, wcale nie tak łatwo go oddać. Kadru nr 1 jakoś nie czuję, brak mi równowagi między stronami, nr 2 już lepiej podchodzi.
Byłem i się zachwyciłem.
Miałem jeszcze zaproszenie na listopad, ale jakoś się nie udało.
Z pewnością się tam jeszcze wybiorę, bo sporo mi uciekło.
Dwa tygodnie, to wystarcza na kilka muzeów, tylko w Londynie... ;)
Byłem i się zachwyciłem.
Miałem jeszcze zaproszenie na listopad, ale jakoś się nie udało.
Z pewnością się tam jeszcze wybiorę, bo sporo mi uciekło.
Dwa tygodnie, to wystarcza na kilka muzeów, tylko w Londynie... ;)
Ja mieszkając tam przez 7 lat widziałem za mało :) . Ale tak samo jest w tu, większość z nas mało podróżuje po Polsce w celach fotograficznych i stricte na nich się skupiając - tak mi się przynajmniej wydaje. Choć sorki, przychodza mi na myśl 2 wyjątki: Nemeth i Ostry - ci potrafią się poświęcić :D .
...Choć sorki, przychodza mi na myśl 2 wyjątki: Nemeth i Ostry - ci potrafią się poświęcić :D .
Im odebrać aparat, to uschną jak po odcięciu tlenu :grin:
Pion "bogatszy".
Takie słowo mi przyszło na myśl, pewnie za sprawą ciekawszej kompozycji i kolorów, których nieco brak na pierwszej odsłonie...
Pionik bardzo przyjemny. Kadr ciekawszy od 1.
(...) większość z nas mało podróżuje po Polsce w celach fotograficznych i stricte na nich się skupiając - tak mi się przynajmniej wydaje. Choć sorki, przychodza mi na myśl 2 wyjątki: Nemeth i Ostry - ci potrafią się poświęcić :D .
Oddajmy jednak palmę pierwszeństwa Łowcy Świtów - Ostremu ;) O ile ja jadąc np. z Gdańska do Rowów potrafię wylądować ku swojemu zaskoczeniu w Stralsund 500 km dalej :D to wstanie na świt mnie przerasta :D
... to wstanie na świt mnie przerasta :D
wstanie wstawaniem, ale bycie o świcie, to już sztuka - wicie... ;D
wstanie wstawaniem, ale bycie o świcie, to już sztuka - wicie... ;D
No przecież napisałem - wstanie NA świt :P nie O świcie ;)
Obie ciekawe ale... W 1nce przeszkadza mi ten przyjemny, zielony kolor lisci :mrgreen: Przy takich klimatach spodziewalbym sie czegos w okolicach kolorow z dwojki. W 2. troszke mi ciezko z lewej.
Calosc na duzy plus, lubie takie miejscowki i takie swiatlo. Jestem na tak! :D
ostrytux
29-11-2013, 23:09
Świetna miejscówka!
Osobiście po raz kolejny będę za poziomem, żeby nie było kwadrat też mi się podoba :)
borregaard
02-12-2013, 21:42
Mnie nie przeszkadza "brak światła", bo ono jest tu przecież... Lubię tak. ;):)
Podoba się.
Mnie nie przeszkadza "brak światła",bo ono jest tu przecież...Lubię tak .;):)
Podoba się..
To mnie zaskoczyłeś, serio.
Ale gdybyś miał wybrać poziom czy pion to...?
Adam Majchrzak
02-12-2013, 21:50
Jaki pamiętliwy hihi. Ale tak na poważnie to dla mnie był za bardzo przekombinowany i dlatego tamtą wersję odrzucam. Ale może Ty nadrobisz to miejsce. Jakby co to podam namiary :) .
Nie przekombinowany tylko w ówczesnej konwencji.
Tamto zdjęcie zapamiętam, te wyżej nie bardzo, dla mnie właśnie o to chodzi w fotografii, co nie?
...do Snowdonii tylko zimą, więc odpowiednia pora się zbliża... Nigdy tam nie byłem, więc może uda mi się tam zawitać, kto wie...
;)
Spoko, jeśli nie chcesz uderzać w ciemno to Ci mogę polecić kilka konkretnych miejsc, do biwakowania jak i fot. Ja zawsze (poza tym powyższym ujęciem) jeździłem podczas wolnego przypadającego pomiędzy gwiazdką a sylwestrem - mróz nie był siarczysty, śnieg na szczytach dopisywał, niektóre jeziorka były skute solidnym lodem :) .
borregaard
02-12-2013, 22:01
To mnie zaskoczyłeś, serio.
Ale gdybyś miał wybrać poziom czy pion to...?
Wolę więcej oddechu,więc poziom... W pionie troszkę niespokojnie jest na podłodze i to, nieco, mi nie pasuje... ale złego słowa nie powiem i na pion... ;) :)
Wolę więcej oddechu,więc poziom....W pionie troszkę niespokojnie jest na podłodze i to ,nieco,mi nie pasuje...,ale złego słowa nie powiem i na pion....;) :)
Dziękuję za szczerą opinię! :)
Jestem za pionem, jakoś pasuje mi ułożenie w kadrze.
Do tego troche jaśniej jest w pionie i to tez lubie ;)
nr 2 milio razy lepsze wiecej ruchu i życia zapodawaj:)
Adam Majchrzak
07-12-2013, 16:07
Spoko, możesz wrzucić tu kilka linków, może inni też skorzystają, jeśli to oczywiście nie jest tajemnica :razz:
dzięki ;)