Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Nim przyszła zima...

Radek_1
27-11-2013, 22:25
Przeszli drwale... - zapraszam

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img5.imageshack.us/img5/9687/x25o.jpg)

bajcy
27-11-2013, 22:30
Jak dla mnie, to bez tego głazu, odciąga mój wzrok od tego, co najważniejsze;) i ciut inaczej bym kadrował, ale to już moja wizja;)
Pozdraiwm.

Kulten
27-11-2013, 23:20
Widok przedni i chętnie bym uderzył w góry o tej porze roku :) .

harb
27-11-2013, 23:27
bardzo ładne kolorystycznie :)

irek6311
27-11-2013, 23:32
Kadr ładny cały z kamieniami jak najbardziej ;)

Duder
28-11-2013, 02:39
Jak dla mnie to nie jest zdjęcie krajobrazu z głazem, tylko odwrotnie - kamulca z tłem. Kwestia proporcji po prostu. Kolory są mocno przeciągnięte, kontrast jeszcze bardziej.

Radek_1
28-11-2013, 09:34
Jak dla mnie to nie jest zdjęcie krajobrazu z głazem, tylko odwrotnie - kamulca z tłem. Kwestia proporcji po prostu. Kolory są mocno przeciągnięte, kontrast jeszcze bardziej.

Czyżbym pomylił dział?;) Bo jakież to ma znaczenie w krajobrazie właśnie ...?

moshica
28-11-2013, 11:22
Kamulec robi dobrą robotę, szczególnie jego faktura i oświetlenie. Nie bądźcie monotonni, krajobraz to nie tylko drzewa i szczyty ;-) ale całokształt, tutaj jest bardzo dobrze, kolory również dobrze wyważone.

MartinGrey
28-11-2013, 19:45
Jak dla mnie, to bez tego głazu, odciąga mój wzrok od tego, co najważniejsze;) i ciut inaczej bym kadrował, ale to już moja wizja;)
Pozdraiwm.

Właśnie głaz sprawuje tutaj pieczę nad 1 planem ;) Zdjęcie bez niego, zrobione akurat z tego miejsca byłoby puste w tej części. Same zdjęcie natomiast mnie nie urzeka, chociaż góry uwielbiam :)

gatewayfl
28-11-2013, 20:48
Podoba się, moje pierwsze wrażenie jak by było robione w U.S.A nie wiem dlaczego :smile:
Głaz jest na miejscu, nie ominął bym go gdybym tam był ;-)
Można wiedzieć gdzie robiłeś?

nothing
28-11-2013, 20:51
Mnie się podoba to zdjęcie. Jest w nim życie. Kolory są może mocne, ale to one m. in. robią tę fotografię.
Kawał dobrej, górskiej foty.
Kwestia kamienia. Może faktycznie lekko ściąga wzrok. Nie wiem. Może ze dwa kroki do tyłu (i jeszcze niższa pozycja) mogłyby temu zaradzić. Nie wiem, tak gdybam.
Poniżej taki eksperyment. Niby tego komolca więcej, a jest bardziej "zgubiony"... ;-)

http://img42.imageshack.us/img42/5919/rerz.jpg

Radek_1
28-11-2013, 21:51
Podoba się, moje pierwsze wrażenie jak by było robione w U.S.A nie wiem dlaczego :smile:
Głaz jest na miejscu, nie ominął bym go gdybym tam był ;-)
Można wiedzieć gdzie robiłeś?

powiązanie z miejscem zza wody całkiem na miejscu. właśnie taki "efekt" chciałem osiągnąć nasycając kolory. Jeśli chodzi o miejsce to popularna ścieżka z Wierch Porońca tuż przed Polaną Rusinową...

Kamulec robi dobrą robotę, szczególnie jego faktura i oświetlenie. Nie bądźcie monotonni, krajobraz to nie tylko drzewa i szczyty ;-) ale całokształt, tutaj jest bardzo dobrze, kolory również dobrze wyważone.

wystarczy pooglądać pionowe kadry z miejsc równie urokliwych gdzie na pierwszym planie dominują: kamienie, korzenie, kwiatki itp. Z pewnością inaczej się w pionach przezentują, ale mimo wszystko tu też uważam za niezbędne - dzięki

Właśnie głaz sprawuje tutaj pieczę nad 1 planem ;) Zdjęcie bez niego, zrobione akurat z tego miejsca byłoby puste w tej części. Same zdjęcie natomiast mnie nie urzeka, chociaż góry uwielbiam :)
właśnie ;)

Mnie się podoba to zdjęcie. Jest w nim życie. Kolory są może mocne, ale to one m. in. robią tę fotografię.
...
Kwestia kamienia. Może faktycznie lekko ściąga wzrok. Nie wiem. Może ze dwa kroki do tyłu (i jeszcze niższa pozycja) mogłyby temu zaradzić. Nie wiem, tak gdybam. ...

zgadzam się , na pewno można budować wiele kadrów w oparciu o tego kamolca...:)

jacekz40
29-11-2013, 16:07
bardzo ładne kolorystycznie :)

Kolory są mocno przeciągnięte, kontrast jeszcze bardziej.
No właśnie... ;) każdy inaczej patrzy, każdy ma swój gust... a ja mam bliższy Duderowi :) bo kolor szczególnie pierwszego planu mocno dominuje nad całością...

ostrytux
29-11-2013, 23:06
Miejsce bardzo trudne do fotografowania, moim zdaniem dałeś radę!

vienko
30-11-2013, 00:33
kamyk psuje ten fot,kolory rowniez za mocne