PDA

Zobacz pełną wersję : Program Pocztowy Windows Live - problem

Szuwar
26-11-2013, 15:27
Witam,

Oto problem z pocztą.

Program obsługuje mi 4 adresy i wszystko zawsze mi śmigało. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale problemy rozpoczęły się, gdy zacząłem otrzymywać kilka dni temu nachalne maile od kupującego z Allegro (przekręt nigeryjski - wątek tu: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=239410 ).
Otóż odpowiadałem początkowo ze skrzynki, której używam tylko na potrzeby Allegro lecz jedną wiadomość omyłkowo z innej, nazwijmy prywatnej.
I teraz mam taki bigos: wszystkie wiadomości, które kasuję na skrzynce do Allegro z automatu są odbierane przez skrzynkę prywatną :shock: . Ze skrzynki prywatnej nie mogę wysłać żadnej wiadomości (odbieram normalnie), bo krzyczy mi BŁĄD (nr 554 - cokolwiek to znaczy), że ustawienie wychodzących SMTP jest niepoprawne i nie ma autoryzacji od skrzynki do Allegro :shock: . Zgłupiałem :confused:
Sprawdziłem wszystkie ustawienia dla wszystkich skrzynek - są identyczne. Dodam, że wszystkie są ONETowe.
Gdzie szukać? Może ktoś podpowie?

PS Proszę mi nie proponować zmiany programu pocztowego - przyzwyczaiłem się :)

Johanan
26-11-2013, 15:43
Nie będzie łatwo przywrócić zhakowany program pocztowy do normalności.

Najlepiej radykalnie się rozprawić z problemem i odinstalować soft do poczty i skasować wszystkie po nim ślady w systemie, po czym zainstalować go ponownie.

Jest jednak dużo praktyczniejsze rozwiązanie :) , właśnie zastosowanie softu alternatywnego, np. Thunderbirda.

Gut soft ! ;)

Szuwar
26-11-2013, 23:48
Okazało się, że wystarczyło jednak tylko usunąć obydwa konta z Windows Live.

Następnie dodać je na nowo i wszystko wróciło do normy.

Jedyne co mnie zdziwiło to otrzymałem na obydwa adresy dziesiątki wiadomości, które dawniej trzymałem w folderze przechowywania i dość dawno je skasowałem.

W sieci jednak nic nie ginie :).

Temat jak dla mnie można zamknąć.