Zobacz pełną wersję : jest tu jakiś krypto-waluciarz ?
Panowie i Panie - co myślicie o krypto-walutach (bitcoin, littlecoin) ? Ja własnie (nie wiem, czy nie kapkę za późno) zaczynam drążyć temat, gdyż inwestowanie w formie lokat lub innych psich ochłapów oferowanych aktualnie przez większość banków skutecznie mnie zniechęca do tego typu inwestycji. E-giełdy to dla mnie nowość i z tego co widzę, to można nieźle zarobić, ale i tez nieźle się naciąć (przyklad bidextreme (http://niebezpiecznik.pl/post/polska-gielda-bitcoinow-bidextreme-pl-zaatakowana-i-okradziona/))
Zapraszam do dyskusji.
RobertMiernik
25-11-2013, 22:41
Na wydobycie raczej już za późno - zyski dalej są ale to już nie to co kiedyś.
Inwestować za to dalej można jednak oszczędności życia raczej bym w coiny nie inwestował, ostatnio chociażby było włamanie na polską giełdę i 'całkiem sporo' kasy wyparowało...
Coitus Interraptus
25-11-2013, 23:46
Zasada jest prosta: jeśli o czymś się mówi, to znaczy, że ten biznes już się skończył i należy znaleźć jeleni, którym się to wciśnie. Reklamę robią pismaki.
Poza tym należy odróżnić inwestowanie od spekulowania. Na dziś, jedyna sensowna inwestycja, to dzieci; spekulacja - derywaty, pod warunkiem, że masz siedmiocyfrowe konto w dolarach.