Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Joutenheimen
zapraszam do Norwegii
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img209.imageshack.us/img209/3233/zn0e.jpg)
pozdrawiam
Ładna fota zarówno kadrowo jak i kolorystycznie. Pytanie czy korzystałeś z polara do tej wody? Troszkę jak dla mnie
zbyt przyciemniłeś górne niebo. Miałoby taki ładny błękitny odcień. No ale wiem praw naświetlania się nie zmieni :).
MartinGrey
21-11-2013, 10:38
Do takiej Norwegii chciałbym pojechać :) Bardzo mi się podoba. Kolega polara użył na pewno ;)
Ładna fota zarówno kadrowo jak i kolorystycznie. Pytanie czy korzystałeś z polara do tej wody? Troszkę jak dla mnie
zbyt przyciemniłeś górne niebo. Miałoby taki ładny błękitny odcień. No ale wiem praw naświetlania się nie zmieni :).
użyłem filfra połówkowego o miękkim przejściu o wartosci ND 0.9
Ladny kadr, do tego spokojna woda robi "chill out " jak się*na nią patrzy ;)
Świetnie ze sobą wszystko współgra. Szczególnie dół zdjęcia mi się podoba.
borregaard
21-11-2013, 16:32
Dół jest super.Ogólnie super sprawa...:)
Dół jest super, światło jest super, ale dla takiej przestrzeni to aż się prosi o boki... Zatem szeeeeroooko! ;)
czysto,przejrzyscie,ostro
Nikonozaur
21-11-2013, 22:02
Oj, piękny to był wieczór, słoneczko stanęło na wysokości zadania i pozwoliło zapisać mocny materiał. Dół kozacko zrobiłeś, cała fota jest elegancka. Szkoda, że to tak daleko...
szkoda, że małe... drażni mnie ta dyskryminacja pionowych kadrów ;)
Ładnie jest ,ładne światło kolor no i dół .Pozdrawiam
tbogdanowicz
23-11-2013, 10:00
Mam pytanie.
Dla czego odbicie góry z prawe strony nie jest dokładnie pod nią? Czy to efekt prostowania horyzontu?
Mam pytanie.
Dla czego odbicie góry z prawe strony nie jest dokładnie pod nią? Czy to efekt prostowania horyzontu?
nie było potrzeby prostowania, to raczej miejsce z ktorego robiłem było po skosie w stosunku do góry
tbogdanowicz
23-11-2013, 14:45
nie było potrzeby prostowania, to raczej miejsce z ktorego robiłem było po skosie w stosunku do góry
Hmmm..., coś mi się to nie zgadza z moją znajomością optyki.
Mniejsza o to. Nie licząc tego drobiazgu, zdjęcia bardzo mi się podoba. Są na nim dwa różne światy - jeden z niebem chmurnym, drugi z niebem kamienistym :-).
Fajne. Niby nie ma się do czego przyczepić ale patrząc na inne Twoje zdjęcia z Norwegii to niebo a ziemia ;)