Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] W zaciszu mgieł

Kulten
19-11-2013, 23:15
Właściwie jest to zapowiedź serii i czegoś dość odmiennego od skalistych krajobrazów :) .

http://imageshack.com/a/img842/1990/vg4g.jpg
źródło (http://imageshack.com/a/img842/1990/vg4g.jpg)

Szczegóły dot. zdjęcia na blogu: Fotograf Poznań (http://marcinbera-photography.blogspot.com/2013/11/fotograf-w-poznaniu-nadwarcianski.html)

MartinGrey
19-11-2013, 23:25
Niestety, ale do mnie nie trafia. Światło fajne i nic poza tym.

Nemeth
19-11-2013, 23:25
Wracaj do Albionu :P

borregaard
19-11-2013, 23:38
W "nasz" krajobraz trzeba troszkę wysiłku więcej włożyć...;) :)

Kulten
20-11-2013, 00:00
Wracaj do Albionu :P

Tylko w charakterze odgrzewanego kotleta :) .

A ten "nasz" krajobraz już tak ma, ciężko o minimal i wodotryski. Ale coś jeszcze pokażę by przekonać siebie samego przede wszystkim, że "tu" też się da :) .

MartinGrey
20-11-2013, 01:36
Tylko w charakterze odgrzewanego kotleta :) .

A ten "nasz" krajobraz już tak ma, ciężko o minimal i wodotryski. Ale coś jeszcze pokażę by przekonać siebie samego przede wszystkim, że "tu" też się da :) .

Zgadza się. Nasz kraj wcale nie ma się czego wstydzić ;) Może nie mamy wybrzeży rodem z wysp czy Skandynawii, ale bez przesady.

shaolin
20-11-2013, 06:06
Przeostrzone i czegos mi brakuje. Moze za pozno?

Obcialbym troszke z lewej i odrobine gory.

moshica
20-11-2013, 09:48
Pierwszy plan stanowczo za jasny a całość sprawia wrażenie jakby bez pomysłu. Najsłabsze z Twoich do tej pory ;-)

vienko
20-11-2013, 15:01
klimat jest,ale moze dalo by sie dopracowac kadr? chodz trzeba by widziec dokladnie miejsce zeby moc ocenic

Nikonozaur
20-11-2013, 15:49
Poza nietęgim kadrem mam wrażenie, że trochę "przegotowałeś" tę fotę.

Kulten
20-11-2013, 17:25
Poza nietęgim kadrem mam wrażenie, że trochę "przegotowałeś" tę fotę.

Na prawdę tak sądzisz? Pod linkiem kryje się zrzutka z rawa: link (http://3.bp.blogspot.com/-tO-YsTC5hNU/UovSLg3ep2I/AAAAAAAACFI/3_ooeFc_p9k/s1600/_DSC7845before.jpg).

Mi ten kadr się podoba choć do porywających nie należy :P , ot jest poprawnie (wg mojego widzimisię).

Pokażę tę scenerię jeszcze raz, ale z innego szkła ujęcie i chyba jednak nie będę obstawać przy naturze :) .

Nikonozaur
20-11-2013, 18:58
Właśnie tak sądzę, poza tym w centralnej partii zdjęcia na dole masz "burakowaty" zafarb. W/g mnie zdjęcie jest niedoświetlone. Co mnie akurat mocno dziwi bo braku umiejętności obsługi aparatu zarzucić Ci nie można.

jarekf34
20-11-2013, 19:10
Skoro jest to zapowiedź serii pozostaje poczekać na kolejne ;):)

Kulten
20-11-2013, 20:22
Właśnie tak sądzę, poza tym w centralnej partii zdjęcia na dole masz "burakowaty" zafarb. W/g mnie zdjęcie jest niedoświetlone. Co mnie akurat mocno dziwi bo braku umiejętności obsługi aparatu zarzucić Ci nie można.

To nie zafarb tylko mocne słońce podświetlające mgłę, która tez była bardzo gęsta - to mniej więcej jest tak jak z tym śniegiem, który nie zawsze jest biały :) .

Ale żeby nie było, dla mnie samego zdjęcie jest mocno średnie, mojej partnerce natomiast się ono bardzo podoba i pomyślałem sobie, że może się nie znam i nie potrafię docenić tego pięknego widoku :) .

MartinGrey
21-11-2013, 10:46
To nie zafarb tylko mocne słońce podświetlające mgłę, która tez była bardzo gęsta - to mniej więcej jest tak jak z tym śniegiem, który nie zawsze jest biały :) .

Ale żeby nie było, dla mnie samego zdjęcie jest mocno średnie, mojej partnerce natomiast się ono bardzo podoba i pomyślałem sobie, że może się nie znam i nie potrafię docenić tego pięknego widoku :) .

Bo partnerce musi się podobać :D Nie ma innego wyjścia.

biegly
21-11-2013, 13:18
Wracam już któryś raz i sam nie wiem!
Niby fajnie, ale coś mi w kadrze zakłóca ten spokój !
Obróbka mi się*podoba, jednak morze trochę za dużo tych "habazi" tak rozprasza.
Sam nie wiem, ale to jest temat ;)

Radek_1
22-11-2013, 10:04
Mnie z kolei podoba się surowa dwuplanowość w tym ujęciu. O ile można by się zgodzić co do lekkiego przeostrzenia na pierwszym względem drugiego, to kompozycja jest nienaganna.