Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] winda
Krys86tian
14-11-2013, 21:57
Witajcie,
poniżej ujęcie windy mieszczącej się w ratuszu w Pradze. Czy to architektura czy już abstrakcja? Opinie jakże mile widziane.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img198.imageshack.us/img198/532/yqod.jpg)
D7000 | Tamrom 17-50mm | ISO:1600 | 1/80s | f/4.0
pozdr.
sokolnik
14-11-2013, 23:18
winda fajna :) jechałem raz.
zdjęcie też dobre, większe i na ścianę
a gdyby to mocno skadrować - do pierwszej ramki tych dziwnych, aczkolwiek zaj....ych kreseczek, tak aby pozbyć się
tego rozmamłania w PGR i trywialnej (to nie jest obraźliwe słowo) wstęgi w LGR
Krys86tian
15-11-2013, 09:16
a gdyby to mocno skadrować - do pierwszej ramki tych dziwnych, aczkolwiek zaj....ych kreseczek, tak aby pozbyć się
tego rozmamłania w PGR i trywialnej (to nie jest obraźliwe słowo) wstęgi w LGR
A czy można prosić o tłumaczenie?
- rozmamłanie w PGR
- wstęga w LGR
Z góry dzięki!
pozdr.
Troche mi tu za ciemno, w lewym gornym rogu jest bardzo ciezki element, ktory wypada z GO i sporo zaslania. Calosc przydalo by sie wyprostowac choc nie bedzie to latwe.
A czy można prosić o tłumaczenie?
PGR - prawy górny róg
LGR - lewy górny róg
Krys86tian
15-11-2013, 10:24
PGR - prawy górny róg
LGR - lewy górny róg
czuje się jak blondynka :( Dzięki.
Troche mi tu za ciemno, w lewym gornym rogu jest bardzo ciezki element, ktory wypada z GO i sporo zaslania. Calosc przydalo by sie wyprostowac choc nie bedzie to latwe.
A jakaś wskazówka jak to próbować prostować? Starałem się prostować do pierwszych balustrad, reszte można np. korektą dystorsji w Lightroomie? Czy może potrzebna już jest jakaś inna tajemna wiedza związana z PS'em?
A jakaś wskazówka jak to próbować prostować? Starałem się prostować do pierwszych balustrad, reszte można np. korektą dystorsji w Lightroomie? Czy może potrzebna już jest jakaś inna tajemna wiedza związana z PS'em?
Przy takiej krzywiznie to chyba najszybciej warp tool w fotoszopie... lewy gorny rog tego 'miedzianego' sufitu trzeba pociagnac na zewnatrz, a lewy gorny rog calego kadru sciagnac do srodka... Ale w sumie nie wiem czy tam jest prosto w realu wiec nie wiem czy jest sens prostowac ;)