Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Okno
Takie tam z oknem...:mrgreen:
Zbieralem sie do tego zdjecia wielokrotnie, ale nie moglem go za nic w swiecie ugryzc...dzis sie zebralem.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/34/21f7.jpg/)
Jak nie Twoje... i to nie jest komplement :twisted: Niebo fajne ale dol wyglada jak doklejony... jestem na nie. Do tego przeostrzone. UAJ? :cry: ;)
Bartekkw
14-11-2013, 12:54
Niebo fajne. Te zaciemnienia na wodzie to wynik postprocessu czy cień od chmur? Efektu doklejenia nie widzę.
Kolory nieba bajkowe ale cuda się dzieją na wodzie (zwłaszcza wokół muru) i linii horyzontu.
Fantastyczny widok. Technicznie niełatwe do oceny. Na pierwszy rzut oka ta jasna część bezpośrednio nad horyzontem może być efektem natury gdy woda paruje i powstaje właśnie taki długi i jasny pas, nieraz miałem okazję coś takiego widzieć ale..., może to również być efekt składania - co na to autor? Tak samo z wierzchołkami tych najdalej oddalonych wzgórz, są dość ciemnawe ale być może to cień rzucany przez chmury, nie wiem.
Tak czy owak bez dalszego zagłębiania się w aspekty techniczne przedni widok.
To co jest na horyzoncie to natura i jak Marcin wspomnial bylo to parowanie wody, to byl letni cieply dzien w IE to nie jest czeste.
To co dzieje sie na wodzie to odbicia chmur, nie wiem do konca o co chodzi z tym wokolo muru, ale moze stalem sie lekko slepawy, dawno nic nie obrabialem nie mowiac o nowych zdjeciach.
Zdjecie z jednej klatki, zero skladania, wolane w ACR i CNX2, wykonczone w PSie, zdaje sobie jednak sprawe, ze glowy nie urywa to jednak chcialem pokazac bo widok ciekawy i miejsce interesujace, kiedys to poprawie :D
adriansocho
14-11-2013, 19:35
Wygląda niesamowicie bajkowo. Czy to jest może HDR albo zdjęcie retuszowane po zrobieniu?
To jest tylko edycja RAWa, nie robie HDR.
MartinGrey
15-11-2013, 23:11
Lubię takie cukierkowate kolory :) Dość fajny widoczek. Również rzucił mi się w oczy dziwny wygląd linii horyzontu.
woda i niebo super tylko trawę może by przygasić (saturacja) ?
ciekawa praca i zdaje sie kojaze miejsce
ekstra kolory nieba chwytasz:) jak dla mnie w prawym dolnym za dużo sie dzieje, za to nieba jest pikne jak skórka pomarańczy:):):)
Nikonozaur
16-11-2013, 22:44
Kolorystykę wody można osłabić i będzie lepiej (chyba). Sam nie wiem, może usiąść jeszcze raz?