PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kinbane Head

przemek29
11-11-2013, 02:51
Kinbane Head

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/11/cd782f55b685baa75f141634290aec5c-1.jpg
źródło (http://fc04.deviantart.net/fs70/o/2013/139/c/d/cd782f55b685baa75f141634290aec5c.jpg)

POZDRAWIAM

MIŁEGO OGLĄDANIA

Ps: możecie nie zadawać pytań na temat rameki są one zbędne one zawsze tam będą bo mi się tak podoba :p

Duder
11-11-2013, 03:12
Bardzo fajne, klimatyczne. Rzuca mi się w oczy nienaturalnie ostra krawędź skał po lewej. Drobiazg, ale warto by to zmiękczyć. Nie wiem czy pierwszoplanowe kamole nie są jednak trochę za ciemne. Domyslam się, że mają nie stanowić konkurencji dla tego co dalej, ale jednak...

Greg77
11-11-2013, 08:15
Wiesz co, cos mi nie lezy drugi plan, laczenie z niebem jest zbyt ostre, za mocno sie odcina, jakosc drugiego planu tez padla, pierwszy plan git dla mnie.
Jakosc drugiego planu to chyba mocno wyostzrona nieostrosc, pelna klatka juz tak ma, glebia ostrosci inna i fokalna tez inna, pokusil bym sie o przynajmniej dwa naswietlania, tak zeby drugi plan byl tak pelen szczegolow jak pierwszy..
Ekstra miejscowka, mozesz podeslac namiary...ale obawiam sie, ze to Donegal a tam mam juz daleko:(
Ogolnie fajne zdjecie, ale troszke bym tutaj poprawil.

MartinGrey
11-11-2013, 10:50
Podoba mi się :) Walczyłbym tam pewnie z różnymi warunkami. Chętnie bym widział te zdjęcie w innej odsłonie (światło).

przemek29
11-11-2013, 12:27
Wiesz co, cos mi nie lezy drugi plan, laczenie z niebem jest zbyt ostre, za mocno sie odcina, jakosc drugiego planu tez padla, pierwszy plan git dla mnie.
Jakosc drugiego planu to chyba mocno wyostzrona nieostrosc, pelna klatka juz tak ma, glebia ostrosci inna i fokalna tez inna, pokusil bym sie o przynajmniej dwa naswietlania, tak zeby drugi plan byl tak pelen szczegolow jak pierwszy..
Ekstra miejscowka, mozesz podeslac namiary...ale obawiam sie, ze to Donegal a tam mam juz daleko:(
Ogolnie fajne zdjecie, ale troszke bym tutaj poprawil.

łączenie z dwóch naświetleń niebo i ziemia zamek tak wygląda żeczywiście masz racje wyostrzony bokech ale mi to nie przeszkadza a co do miejsca to cię zasmuce bo dalej jak donegal i jeszcze dalej jak giants causweay to jest przed ballycastle miejsce masz w tytule

POZDRAWIAM

przemek29
11-11-2013, 12:32
Bardzo fajne, klimatyczne. Rzuca mi się w oczy nienaturalnie ostra krawędź skał po lewej. Drobiazg, ale warto by to zmiękczyć. Nie wiem czy pierwszoplanowe kamole nie są jednak trochę za ciemne. Domyslam się, że mają nie stanowić konkurencji dla tego co dalej, ale jednak...

Te kamulce w natural są tak czarne jak najciemniejsza noc a dotego się zmoczyły nie sugerowałem się tym żeby nie konkurowały z dalszymi planami

POZDRAWIAM

przemek29
11-11-2013, 12:38
Podoba mi się :) Walczyłbym tam pewnie z różnymi warunkami. Chętnie bym widział te zdjęcie w innej odsłonie (światło).

Tak też bym chhciał ale miejsce jest tak źle usytułowane że za zamkiem się nieda a tam podświetla od wschodu w jakimś okresie a ta strona co jest powyżej to jak się nie myle to chyba tylko 3 tygodnie widzi światło ale nie jestem pewny i łatwo to przegapić

POZDRAWIAM

MartinGrey
11-11-2013, 12:44
Tak też bym chhciał ale miejsce jest tak źle usytułowane że za zamkiem się nieda a tam podświetla od wschodu w jakimś okresie a ta strona co jest powyżej to jak się nie myle to chyba tylko 3 tygodnie widzi światło ale nie jestem pewny i łatwo to przegapić

No to do dzieła, wyczekać dobry moment i gotowe.

biegly
11-11-2013, 17:25
Fajnie kadrowo, a co wadzi to już wiesz ;)

przemek29
11-11-2013, 20:39
Fajnie kadrowo, a co wadzi to już wiesz ;)

tak świadomy byłem tego przed wstawieniem tego zdjęcia ale i tak mi się podoba na wydruku a3 jest idealnie

Ps: swego czasu widzę dużo prac u ciebie z moich okolic taki tu jestem samotnik ktoś by się odezwał jak tu przyjeżdża :p

POZDRAWIAM

biegly
12-11-2013, 01:19
Oj, zapewne z Hobbiem na zorzę będziemy tej zimy atakować nie raz ;)
Damy znać :)
Pozdrawiam

moshica
12-11-2013, 11:21
Podoba mi się, mroczne i wciągające, intryguje i zachęca ;-)

shaolin
13-11-2013, 06:23
Brakuje mi troche wiecej swiatla na kamykach, reszta bardzo przyjemna. Niezle macie tam miejscowki ;)