PDA

Zobacz pełną wersję : nocą w Zamościu

batonMR
07-11-2013, 23:28
Plener ślubny kojarzy się z pięknym, słonecznym dniem, najlepiej z dala od oklepanych miejsc. Tutaj było trochę inaczej, bo w listopadzie szybko się robi ciemno, było zimno, lał deszcz a jedyne ładne miejsce w Zamościu nocą to Rynek. ;) Jak się Wam podoba?

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.maciejrepecki.pl/forum/zmc_noc.jpg)

bryk77
07-11-2013, 23:34
Świetny pomysł. :) Mógłbyś tylko występlować ostatni element wieży - ten na granicy kadru. Jak było świecone jeśli mogę zapytać?

Toniemek
07-11-2013, 23:59
kurczę, kozacki pomysł, świetne wykonanie :)

manfred
08-11-2013, 09:13
Nie podoba mi się "wieża z głowy" Jako dopełnienie lewej lub prawej strony było by bardziej odpowiednie.

galaza
08-11-2013, 10:14
Nie zgodzę się, że to jedyne ładne miejsce nocą w tym mieście ale nie o tym rzecz.
Jak dla mnie za mocno przepalone z lewej, o ile welon i suknia do przełknięcia to policzek już nie.

wed
08-11-2013, 11:14
Bardzo ładne. Klimat moim zdaniem jest i wykonanie też świetne, bo patrząc na panujące warunki lekko nie było. Pani młoda też ładnie zagrała, bo przypuszczam że listopadowy deszcz do ciepłych nie należy, a ona pięknie się uśmiecha będąc dość skąpo ubrana. Super, chciał bym takie zdjęcie z pleneru.
Pozdrawiam

batonMR
08-11-2013, 11:59
Dzięki :) Kadrów było sporo ale tutaj najlepiej zagrali młodzi. Przez wizjer prawie nic nie było widać i faktycznie ratusz pokrył się z Młodymi.
Zapewniam, to jedyne ładne miejsce nocą, nieraz to przerabiałem. ;) przepał? Jest i co z tego? Polecam mniej techniczne podchodzenie do zdjęć tego typu. Pozdrawiam! :)

pawelpiotrm
03-01-2014, 12:31
nadal nie wiemy jak świecone A zdjęcie robi wrażenie ;-)

manfred
03-01-2014, 12:50
No ale czego nie wiesz. Pewnie lampa po prawej stronie albo goła albo z dyfuzorem albo z parasolką lub softboxem niewiadomego rodzaju.

TOP67
03-01-2014, 12:56
Jedna lampa jest bardzo nisko za parą młodą, druga z lewej (wąski strumień?).

shaolin
03-01-2014, 13:02
przepał? Jest i co z tego? Polecam mniej techniczne podchodzenie do zdjęć tego typu. Pozdrawiam! :)

Uaj? To jest forum fotograficzne, a nie pokazywanie zdjec mlodym. Dostaniesz tyle technicznych uwag ile bedzie ktos chcial Ci dac, a nie ile Ty pozwolisz napisac ;)

Przepal przeszkadza, rowniez mi przeszkadza ucieta wieza, wolalbym mlodych w innym miejscu, a wieze jako dodatek, nie przedluzke glowy ;)

Reszta git, sa emocje, sa fajne kolory, jest mila miejscowka. Na plus.

Lena&TheShadow
03-01-2014, 14:10
Koncepcja na plus. To zdjęcie będzie dla nich aktrakcyjne wiele lat po ślubie. Moim zdaniem ratusz mógłby być po lewej albo prawej stronie PM choć może był tam jakiś bałagan w tle i wybrałeś centro. Setup lamp mi się podoba ale ta z tyłu za mocna. Przejarała suknię a odblask przejarał twarze. Ten kawałek wieży w kadrze na jego granicy świadczy o tym, że jesteś niechluj bo wystarczyło ciut przekadrować :smile: . Stąd zapewne ten przepał...

batonMR
03-01-2014, 21:40
Jak świecone? Jedna goła lampa leżąca w kałuży za Parą Młodą, tyle. :P Od przodu zastane i ciągnięte podczas obróbki. ;)
Dla mnie ocenianie zdjęć na podstawie czy oby, jakiś fragment nie jest przepalony czy nie troszkę się mija z celem. Jeśli dla kogoś jest to ważniejsze niż cała reszta, łącznie z emocjami i klimatem, proszę bardzo - nikomu nie bronię. ;) Jeśli komuś naprawdę przeszkadza, spoko, zdarza się.
W takiej ulewie, nie było mowy o poprawianiu czegokolwiek - mokli Młodzi, lampa, sprzęt i na końcu ja. :P

pawelpiotrm
10-01-2014, 17:16
Myślałem, tak jak inni, że dwie lampy a tu proszę jedna ;-).

Właśnie dzisiaj mi przewróciło parasolkę więc duże uznanie za zdjęcie w takich warunkach ;-)

orelob
10-01-2014, 17:38
Na początku jest efekt "wow" a potem standardowe tutaj uwagi, czyli - kadr leci w prawo, wieża wyrasta im z głów, no i przepały. Ale dla młodych liczy się efekt "wow", więc podsumowując - jest bardzo dobrze ;)

kamil9t
10-01-2014, 22:01
Gratuluje bardzo ładne zdjęcie

tool
23-01-2014, 00:08
Rewalacja...

dyli
23-01-2014, 13:00
Bardzo ładne zdjęcie. Żadne przepalenia mi nie przeszkadzają ...:-)

Wysłane z mojego IdeaTab S6000-H przy użyciu Tapatalka

treborp
24-01-2014, 09:13
Bardzo fajnie wyszło :)

iljuszyn
25-01-2014, 16:28
Świetny pomysł, a samo miejsce, są jeszcze mury obronne z tego co pamiętam, jest gdzie pracować z parą.

A widzę, te przepaloną żarówkę w kamienicy pod numerem 12...

Pozdrawiam

PS liczy się pomysł, a przepaloną żarówkę można wymienić na nową jak macie gwarancję, w ostateczności kupić nową

PPS a co to za lampka Za "młodymi" ?

batonMR
25-01-2014, 16:46
Dzięki wszystkim bardzo!

Lampka za młodymi to taka, która jak się spali i zepsuje od deszczu to nie będzie bardzo szkoda, więc YN-460 II. Swoją drogą, nie raz już mokła, przewracała się i ogólnie nie ma lekkiego życia, a działa wyśmienicie. :P

galaza
20-03-2014, 09:44
Jak świecone? Jedna goła lampa leżąca w kałuży za Parą Młodą, tyle. :P Od przodu zastane i ciągnięte podczas obróbki. ;)
Dla mnie ocenianie zdjęć na podstawie czy oby, jakiś fragment nie jest przepalony czy nie troszkę się mija z celem. Jeśli dla kogoś jest to ważniejsze niż cała reszta, łącznie z emocjami i klimatem, proszę bardzo - nikomu nie bronię. ;) Jeśli komuś naprawdę przeszkadza, spoko, zdarza się.
W takiej ulewie, nie było mowy o poprawianiu czegokolwiek - mokli Młodzi, lampa, sprzęt i na końcu ja. :P

To nie ocena, to zwrócenie uwagi, warto na przyszłość wyciągnąć wnioski.
Te wady nie eliminują zdjęcia bo fajnie wyszło...

offca86
21-03-2014, 00:17
a mi mimo tego że leci trochę w prawo i że wieża wystaje młodym z głowy podoba się i to bardzo z resztą jak większość Twoich prac, pozazdrościć

robin102
23-03-2014, 11:39
Fajny plan zdjeciowy, swietny pomysl, poza najwazniejszym czyli masakrycza poza panstwa mlodych. Do takich figli trzeba ludzi z gracja, z wdziekiem, a nie dwie przegiete osoby w tym samym kierunku. Na tym planie mozna bylo zrobic wiele ujec mlodym poza ta klasyczna klasyka ktora malo komu wychodzi, a straszy na co drgim zdjeciu w necie. Nie robcie, nie robmy takich poz gargamelowych z ludxmi ktorzy sie do teg nie nadaja.