PDA

Zobacz pełną wersję : aparat do zdjec na szybko do netu

marszull
07-11-2013, 12:30
szukam czegos malego do zabierania w krotkie i dluzsze podroze
coby robilo sensowne zdjecia i mialo mozliwosc szybkiego wrzucania do netu (FB, Instagram)
na razie mysle o dwoch rzeczach
sony qx10 podpiete pod htc (bawilem sie chwile: calkiem sensowna jakosc, dobra opcja robienia zdjec "ukradkiem"
na minus lag na wyswietlacu i prawie zadna mozliwosc zmian parametrow
albo samsung s4 zoom nie mialem w reku ale opisy zachecajace, tylko cena mniej, a w sumie nowy smartfon mi nie potrzebny
ktos cos moze podpowiedzec? moze jakis zupelnie inny sprzet? aha aparatow juz troche mam, przymierzam sie jescze do jakiegos bezlusterkowca, wec w tej kwestii interesuje mnie naprawde maly i zintegrowany z telefonem, raz dwa i zdjecie laduje w necie

matys
07-11-2013, 13:01
No to może zobacz samsung galaxy camera (http://youtu.be/0SYMXxTNbUc) - prawie to samo co S4 zoom, tylko bez opcji telefonu, za to tańsze. Bawiłem się tym chwilę wczoraj i jest całkiem fajną zabawką do celow przez Ciebie wymienionych

MariuszJ
07-11-2013, 17:35
RX100mk2 - genialny w Twojej aplikacji.

marszull
07-11-2013, 18:08
samsung galaxy camera poczytam, w sumie o tym nie pomyslalem ;)
RX100mk2 fajny ale do tego do czego potrzebuje juz wychodza zupelnie dwa oddzielne urzadzenia, aparat i smatfon (zupelnie inaczej niz przy qx10) no i cena

fonu
15-11-2013, 09:09
A może Pentax LS1100 lub LS465

tu jest mini teścik jednego z nich

Sprzęt nie powala jakością.

Przy budżecie max do 250zł - jest to znacznie lepsza alternatywa na szybkie kieszonkowe foto niż telefon.

Oczywiście jest sporo innych maluchów.

marszull
15-11-2013, 13:43
tylko tu nie chodzi o wielkosc
galaxy mialem jeden dzien nie za bardzo, zoom pewnie lepiej ale to dwa razy wiecej kasy
testuje teraz sony q10 i chyba przy nim zostane

fonu
16-11-2013, 10:24
ten qx10 - sam nie wiem czy jego funkcjonalność ma sens, za te pieniądze znajdziesz podobne "coś" i bardziej funkcjonalne - i możliwe ze lepiej robiące zdjęcia.