PDA

Zobacz pełną wersję : Atramenty OCP do Canonów.

2marekm
06-11-2013, 16:20
Czy ktoś używa wymienionych tuszy ? Jaka jest Wasza opinia ?
Sam przeszedłem na te tusze po powalających cenach oryginałów. Komplet oryginalnych tuszy do Canon Pixma iP6700D /6 szt. kartridży CLI-8 po 13 ml/ to najskromniej licząc 360 zł. Jaki amator to wytrzyma ?
Na razie wrażenia jak najbardziej pozytywne. Oczywiście trzeba oprofilowć drukarkę...bez tego nie ma o czym gadać . Używam papieru Tetenal HD Glossy Paper...cena rozsądna. Być może są lepsze w porównywalnej cenie. Wszelkie uwagi forumowiczów...bezcenne.

R
06-11-2013, 16:21
pamietaj ze w cenie oryginalow placisz za parametry techniczne przedluzajace zycie glowicy... zamiennik jest tani bo jest... [mozna pisac ulubione slowo]

dobre drukowanie nie jest tanie i nigdy nie bylo. zamienniki sa niestabilne jesli chodzi o kolory. musialbys profilowac praktycznie do kazdego zestawu od nowa.

2marekm
06-11-2013, 16:55
pamietaj ze w cenie oryginalow placisz za parametry techniczne przedluzajace zycie glowicy... zamiennik jest tani bo jest... [mozna pisac ulubione slowo]
dobre drukowanie nie jest tanie i nigdy nie bylo. zamienniki sa niestabilne jesli chodzi o kolory. musialbys profilowac praktycznie do kazdego zestawu od nowa.
Wszystkie aspekty PRZECIW, to ja już znam. Interesują mnie opinie o tuszach OCP.
"Pindolę" życie głowicy :) Dwa komplety oryginałów to cena nowej drukarki.
Kupiłem do samodzielnego napełniania po 100 ml, a więc problem niestabilności odpada. Jeśli się sprawdzą następny zakup to pojemność...ćwiartka /250 ml/ na kolor.

2marekm
11-12-2013, 15:47
Może się komuś przydać.
Jak wcześniej pisałem przeszedłem na tusze alternarywne kupowane w butelkach do drukarki Canon Pixma iP 6700D.
W kraju są do nabycia kartridże samoresetujące. Niestety tylko w kolorach podstawowych i czarnym. Brak jest PM i PC. Musi być właściwy czip do danego koloru.
Wczoraj otrzymałem zamówione same czipy w ilości 6 szt. do każdego koloru w cenie 10 $ zamówione na eBayu z Honk Kongu. Czas oczekiwania około 1 m-ca.
Teraz to ja mogę drukować...koszt kilkukrotnie niższy niż na tuszach oryginalnych. Jakość nie do rozróżnienia.

Rafał_Sz
12-12-2013, 09:05
Widzę Epson poszedł inną drogą niż Canon i jesli chodzi o niektóre modele drukarek, to swoje atramenty sprzedaje w takich cenach, że nikomu nie chce się robić podrób. Żeby tak Nikon robił np. z gripami. ;)

P.S. pozwoliłem sobie poprawić tytuł wątku. ;)

2marekm
12-12-2013, 09:19
Widzę Epson poszedł inną drogą niż Canon i jesli chodzi o niektóre modele drukarek, to swoje atramenty sprzedaje w takich cenach, że nikomu nie chce się robić podrób. Żeby tak Nikon robił np. z gripami. ;)

P.S. pozwoliłem sobie poprawić tytuł wątku. ;)
Canon zawsze był pazerny na kasę . Życzę mu wszystkiego najgorszego :).
Jak poprawiłeś literówkę wątku ? Próbowałem bez powodzenia.

Rafał_Sz
12-12-2013, 09:23
Canon zawsze był pazerny na kasę . Życzę mu wszystkiego najgorszego :).
Jak poprawiłeś literówkę wątku ? Próbowałem bez powodzenia.
Jeszcze bardziej pazerny na kasę jest HP. Tytuł wątku mogą zmienić tylko zieloni lub admin, jesli na przyszłość chcesz poprawić coś w swoim wątku, a czas 30 min. na edycję już minął lub chodzi o tytuł, raportuj to (trójkąt z wykrzyknikiem pod avatarem).

R
12-12-2013, 10:09
(trójkąt z wykrzyknikiem pod avatarem).

:O

Rafał_Sz
12-12-2013, 10:20
Ale, że co? Że o tym piszę? Czy, że nie jest to trójkąt z wykrzyknikiem? :)

R
12-12-2013, 11:11
no to drugie ;) znaczy wykrzyknik to jest, ale trojkata to nijak nie przypomina ;)

donkiszot
12-12-2013, 12:37
W białej wersji forum przypomina, ale kto używa białej wersji? :o

Rafał_Sz
12-12-2013, 12:48
A ktoś nie używa? :)

donkiszot
12-12-2013, 13:00
Jeśli o mnie chodzi, to raz jeden, przegapiwszy last minute, postanowiłem zafundować sobie podróż w nieznane i przełączyłem na białą wersję (stad wiem jaki tam trójkąt z tego kwadrata). Było to traumatyczne przeżycie, toteż czym prędzej wróciłem na stare (czarne) śmieci.

2marekm
18-02-2014, 19:55
Może się komuś przydać.
Jak wcześniej pisałem przeszedłem na tusze alternarywne kupowane w butelkach do drukarki Canon Pixma iP 6700D.
W kraju są do nabycia kartridże samoresetujące. Niestety tylko w kolorach podstawowych i czarnym. Brak jest PM i PC. Musi być właściwy czip do danego koloru.
Wczoraj otrzymałem zamówione same czipy w ilości 6 szt. do każdego koloru w cenie 10 $ zamówione na eBayu z Honk Kongu. Czas oczekiwania około 1 m-ca.
Teraz to ja mogę drukować...koszt kilkukrotnie niższy niż na tuszach oryginalnych. Jakość nie do rozróżnienia.
Kupione w kraju kartridże samoresetujące to wielki bubel. Dwa już nie działają. Dobrze, że mam same chipy kupione j/w. które mogą też okazać się lipą.

arciu102
14-06-2014, 13:37
Kącik fanów Dawida Podsiadło? Jakieś pitolenie o figurach geometrycznych tylko :)
Dwie strony tematu i zero treści.

Ja właśnie trafiłem na firmę OCP. Poprosiłem o darmowe próbki na niemieckiej stronie producenta, po czym następnego dnia dzwoni miła pani od polskiego dystrybutora,że mi chętnie sprzedadzą próbki :)
Czekam na paczkę.

2marekm
19-06-2014, 09:39
Z powodu wyjazdu drukarka Canon nie używana około 1 miesiąca. Z lekkim niepokojem drukuję pierwsze zdjęcie....i wszystko w porządku, tusze OCP nie zaschły.

2marekm
14-07-2016, 19:00
No i wielka d..a :)
Tusze OCP zachwalane przeze mnie kończą się. Próbowałem kupić następne /6 kolorów/, a tu brak w ofertach internetowych.
Jakie byście polecali najlepsze, oczywiście oprócz oryginałów, do drukarek Canon ?

2marekm
30-07-2016, 07:50
Problem sam się rozwiązał. Kupiłem drukarkę termosublimacyjną DNP DS620 /że się pochwalę/ :) i pozbyłem się kłopotów z tuszami, papierami, oprofilowaniami, zatykaniami głowić i setkami innych problemów związanych z atramentówkami :)

pierote
29-10-2017, 14:53
Odświeżę, skończył mi się komplet tuszy OCP a więc wchodzę na Agawe i jest coś nie tak. Jakiś czas temu rzeczywiście ich nie było. Teraz widzę są ale z niższą ceną. kiedyś płaciłem za ćwiartkę 100-200 zeta a teraz niecałe 5 dych. Ktoś jeszcze używa OCP i wie o co chodzi?
Dla mie bezkonkurencyjne atramenty jeżeli chodzi o zasychanie. Kolorki jak cie mogę, magenta mogłaby być trochę mocniejsza.