Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Droga do...
Witam dziś jeden strzał z wiosennych wypraw :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img856.imageshack.us/img856/8933/2keb.jpg)
andre06210
05-11-2013, 20:45
Balans bieli leży.
Witaj szakal, kadrowo ok, fajnie to wygląda, ale tutaj nikt sie nie nabierze na niebieski filtr na niebie. Jak światła nie ma to za bardzo nie nawalczysz.
Balans bieli celowy (choć nie zgodzę się aby można było mówić o tym, że "leży" bo nie jest aż tak przekłamany), filtrów kolorowych nie używam :)
andre06210
05-11-2013, 21:08
Napisałem że leży bo to było pierwsze co rzuciło mi się w oczy. Troche za "chłodno" wygląda to zdjęcie. Po prostu jest zbyt niebiesko w dolnej części zdjęcia. Kadrowo fajnie.
Mi natomiast zdjęcia bardzo się podoba, kadr bardzo ciekawy, kolorystyka to kwestia indywidualna. Mi pasuje, choć z chęcią zobaczył bym wersje "ocieploną" :)
Jak na takie zachmurzenie, to wydaje się że saturacja jest przesadzona. Z drugiej strony fajnie się patrzy na tak ładnie dobrane zieleń i niebieski :)
PS. Naprawdę fajny podpis, piszę to bez ironii.
kaliszfornijczyk
06-11-2013, 02:12
Kadr modelowy, jeden z lepszych jakie widziałem - te linie prowadzące, mocny punkt itp. Jak dla mnie kompozycja pełną gębą - Baaardzo w moim guście :) Co do kolorów to wolę cieplejsze.
Kad rzeczywiście bez zarzutu. Kolory niestety nie. Jeśli już chcesz przemalowywać, to trzeba działać selektywnie.
dominikpl72
06-11-2013, 11:15
Kadr bardzo dobry. Generalnie balans bieli i niebieskość nieba mi nie przeszkadza. Ale niebieskość kolein na drodze - to już mi nie pasuje.
@Duder nic nie było malowane - kolory wynikają jedynie z balansu bieli
@Locter na szkle był polar plus szare pół - do tego balans i może stąd wrażenie, że jakiś niebieski filtr był w użyciu :)
@Duder nic nie było malowane - kolory wynikają jedynie z balansu bieli
To też rodzaj "malowania".
szymon708
06-11-2013, 14:11
A mi to zdjęcia bardzo pasuje ! Bardzo bardzo.
Dla mnie również rewelacyjny kadr i kolorystyka.
Niby łapie droga błękit ale mi to nie przeszkadza, raczej odbieram całość jako cisza przed burzą.
Gratuluje udanego zdjęcia
mskowronski
06-11-2013, 20:21
Mi bardzo pasuje i kadr i kolorki :)
Dla mnie na gorze troche za niebiesko, reszta na +. Fajna miejscowka.
Kadr bardzo dobry. Generalnie balans bieli i niebieskość nieba mi nie przeszkadza. Ale niebieskość kolein na drodze - to już mi nie pasuje.
Podpisuje się objema rękami. :).
(...) te linie prowadzące, mocny punkt itp.
Mocny punkt powiadasz .... hmm ... a co jest wg. ciebie tu w mocnym punkcie?
Do tego jeszcze WB totalnie skopany.