PDA

Zobacz pełną wersję : Kata 3N1-25

rutra70
04-11-2013, 20:54
Mój dotychczasowy plecak bardzo się skurczył i dlatego też planuję zakup nowej jak w tytule. Nie mam możliwości jednak zobaczyć go na żywo. Chodzi mi w zasadzie tylko o to czy plecak ten jest na tyle szeroki, że pomieści puszkę z dołączonym N 70-200 VR I. Plecak jeszcze musi dodatkowo zmieścić N 14-24 i N 85 ale z tym to już chyba nie będzie problemu. Proszę zatem o pomoc wszystkich, którzy mają lub mieli do czynienia z tym plecakiem bo nie wiem czy jest sens w ogóle zawracać sobie głowę. Ew. biorę jeszcze pod uwagę Tamrac Evolution 8 ale ten jest chyba sporych rozmiarów a plecak musi służyć jako bagaż podręczny w samolocie.

gatewayfl
04-11-2013, 21:21
Nie chcę niepotrzebnie mieszać w wątku, ale miniony miesiąc zastanawiałem się jaki plecak kupić.
U mnie ma pomieścić body z podpiętą 300 i kilka innych.
Zastanawiałem się nad różnymi, pytałem użytkowników o opinie, również na forum przez priv i koniec końców zakupiłem nówkę Lowepro Flipside 400 AW za 299pln. Nie jest to jakiś klocek na plecach, wiem, że nikt nie "pożyczy" sobie mojego sprzętu w tłumie. Ma dobre szelki, pas biodrowy.
Patrzyłem pod kątem jak jak najlepszej ochrony sprzętu, wygody przy dłuższych wycieczkach, fajnego dostępu do body z obiektywem.
Na puszkę z dołączonym N 70-200 starczy pewnie jakiś mniejszy niż 400 AW.
Nie wiem czy używasz gipa ale nie każdy mieści swobodnie body z gripem. Mój akurat ma wkładkę do tego celu, taką "poduszkę", którą można wyjąc gdy body ma gripa.
Pozdrawiam Łukasz

rutra70
04-11-2013, 21:32
Nie chcę niepotrzebnie mieszać w wątku, ale miniony miesiąc zastanawiałem się jaki plecak kupić.
U mnie ma pomieścić body z podpiętą 300 i kilka innych.
Zastanawiałem się nad różnymi, pytałem użytkowników o opinie, również na forum przez priv i koniec końców zakupiłem nówkę Lowepro Flipside 400 AW za 299pln. Nie jest to jakiś klocek na plecach, wiem, że nikt nie "pożyczy" sobie mojego sprzętu w tłumie. Ma dobre szelki, pas biodrowy.
Patrzyłem pod kątem jak jak najlepszej ochrony sprzętu, wygody przy dłuższych wycieczkach, fajnego dostępu do body z obiektywem.
Na puszkę z dołączonym N 70-200 starczy pewnie jakiś mniejszy niż 400 AW.
Nie wiem czy używasz gipa ale nie każdy mieści swobodnie body z gripem. Mój akurat ma wkładkę do tego celu, taką "poduszkę", którą można wyjąc gdy body ma gripa.
Pozdrawiam Łukasz

Mam gripa ale widziałem w internecie, że ta Kata mieści puszkę z gripem. O to więc się nie martwię. A co do Lowepro to muszę się przyglądnąć. Kata mi jakoś tak spasowała wizualnie i czytałem testy, że jest bardzo dobra. Chodzi mi tylko czy pomieści body z 70-200. Dzięki za info.

dominikpl72
04-11-2013, 22:52
Mam Kata 3n30 i jest on gigantyczny. Moje D90 miesci sie w poprzek i w głąb i nadal lata luzem. Moim zdaniem spokojnie wejdzie profi puszka z gripem.

Flik
05-11-2013, 15:59
Do Kata 3n1-20 bez problemu miesci sie d5100 z gripem i podpietym tamronem 70-300. Jest jeszcze dosc miejsca na trzy mniejsze szkła.

rutra70
05-11-2013, 20:45
Do Kata 3n1-20 bez problemu miesci sie d5100 z gripem i podpietym tamronem 70-300. Jest jeszcze dosc miejsca na trzy mniejsze szkła.

Tylko, że Tami 70-300 jest zdecydowanie mniejszy niż N 70-200 VR
Pewnie będę musiał zamówić plecak i sprawdzić czy wszytko się zmieści i ew. oddać jak się okaże za mały. A tego właśnie chciałem uniknąć

Flik
05-11-2013, 21:32
Fakt mój błąd, myślałem o N 70-300 VR.