PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] I znowu Łazienki ;)

eef
14-04-2007, 19:46
1. Wiewiór No. 172345 :mrgreen: (wszyscy takie mają)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.kot.olsztyn.pl/prv/ForumNikon/DSC_0611.jpg)

2. Pazurki wiosny :twisted:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.kot.olsztyn.pl/prv/ForumNikon/DSC_0630.jpg)

TiTeUF
14-04-2007, 20:44
Swietne obydwie tzn wiewiurki zasze wychodza pociesznie, podobnie jak chomiki i inne mychy.

Natomiast tytul dwujeczki na serio wspanialy !!!

pebees
14-04-2007, 20:45
Swietne obydwie tzn wiewiurki zasze wychodza pociesznie, podobnie jak chomiki i inne mychy.

Natomiast tytul dwujeczki na serio wspanialy !!!

Przerażasz mnie...

Hint: tzn. wiewiórki dwójeczki

TiTeUF
14-04-2007, 20:58
Przerażasz mnie...

Hint: tzn. wiewiórki dwójeczki

LOL ! Sorki, ale nie chodzilem w Polsce do szkoly wiec pisze jak umie ... :mrgreen:

pebees
15-04-2007, 07:39
pisze jak umie ... :mrgreen:
Piszę jak umiem. Są słowniki, można sprawdzić pisownię w locie nawet. 'Niechodzenie' w Polsce do szkoły nie usprawiedliwia :)

TiTeUF
15-04-2007, 08:41
Piszę jak umiem. Są słowniki, można sprawdzić pisownię w locie nawet. 'Niechodzenie' w Polsce do szkoły nie usprawiedliwia :)

Wiem ale czasem bym musial sprawdzac co drugie slowo, zreszta jak sie spiesze to pisze kilka wersji na google danego slowa i to ktore uzyska najwiecej odnosnikow uwazam za dobrze napisane ortograficznie :-D

Zreszta pisanie na forach pomaga, niedawno sie ze mnie lali na jednym z forum ze pisze "wienc" bo myslalem ze sie tak pisze a teraz wiem ze musze uzywac "e z ogonkiem" :mrgreen: Mam tez duze problemy z "i" i "j" w roznych wyrazach np "wiecej" albo "wjencej" jak duzucisz do tego "e" i "en" to bedzie wesolo ... wjencej, wiecej, wjecej, wiencej itp :twisted:

Innych nie pamiem ale mam szczegolny talent do gniotow ortograficznych, podobnie jak w fotografi ... :) i mam rowniez duze zdolnosci do gmatwania moich wypowiedzi bo nie zawsze moge znalezc dobre slowo :???:

patyna1
15-04-2007, 09:49
no 2 super i tytul dobrany idealnie.
a jedynka za ostrosc- jaki obiektyw jesli mozna?
co do ortografi, takze przytrafia mi sie to bardzo czest a w szczegolnosci gdy pisze na klawiaturze no i wbrew wszytkim 3 lata poza granicami kraju tez robi swoje gdy nie piszesz po polsku.

eef
15-04-2007, 10:09
Oba zdjęcia zrobione N60/2.8. Bardzo lubię tego mikruska ;)

TiTeUF
15-04-2007, 18:13
co do ortografi, takze przytrafia mi sie to bardzo czest a w szczegolnosci gdy pisze na klawiaturze no i wbrew wszytkim 3 lata poza granicami kraju tez robi swoje gdy nie piszesz po polsku.

Mi chodzilo o to ze ja nie widze roznicy miedzy (mjedzy, mjendzy itp) : wjencej, wiecej, wjecej, wiencej - bo wszysko to sie wymawia tak samo a ze pisac po polsku sie nie uczylem tylko tyle co ze sluchu i czytania bo trudno mi czasem okreslic jak powinno byc bo to nie wiaze sie z inna wymowa.

Polacy latwo krytykuja kogos ale sami po angielsku takie golabki sadza np wymawiajac sheet jak shit a jednak roznica w wymowie jest slyszalna, nie tak jak w wjencej, wiencej itp gdzie jak bys nie napisal tak samo przeczytasz ... :(

W Polsce jestem od 9 miesiecy i jeszcze zostaje 3 (do konca czerwca). W sumie rok czasu.

bombel
15-04-2007, 19:28
nie tak jak w wjencej, wiencej itp gdzie jak bys nie napisal tak samo przeczytasz ...

Wierz mi, a słyszę - jak to muzyk - jeszcze nieźle. Jest spora różnica pomiędzy więcej, a wjencej. :)

Polska ortografia rzeczywiście nie jest najłatwiejsza, ale powinieneś wiedzieć, że napisanie 'thank you' i 'fenk yu' to jednak jest jakaś różnica. Błedy ortograficzne wszędzie wyglądają tragicznie.

Ale doceniam starania. :)

pebees
15-04-2007, 19:38
Polacy latwo krytykuja kogos ale sami po angielsku takie golabki sadza np wymawiajac sheet jak shit a jednak roznica w wymowie jest slyszalna, nie tak jak w wjencej, wiencej itp gdzie jak bys nie napisal tak samo przeczytasz ... :(

Tu już bombel Ci odpowiedział.

A co do sprawdzania pisowni - zainstaluj sobie ff z wtyczką, i będzie Ci sprawdzał pisownię w locie.

skulinski
15-04-2007, 19:47
Tu już bombel Ci odpowiedział.

A co do sprawdzania pisowni - zainstaluj sobie ff z wtyczką, i będzie Ci sprawdzał pisownię w locie.

Żadna wtyczka nie potrzebna. Najnowszy firefox ma sprawdzanie pisowni. Również polecam :)

TiTeUF
15-04-2007, 20:26
Wierz mi, a słyszę - jak to muzyk - jeszcze nieźle. Jest spora różnica pomiędzy więcej, a wjencej. :)

Polska ortografia rzeczywiście nie jest najłatwiejsza, ale powinieneś wiedzieć, że napisanie 'thank you' i 'fenk yu' to jednak jest jakaś różnica. Błedy ortograficzne wszędzie wyglądają tragicznie.

No tak ale fenk i thank sie wymawia inaczej (o you i yu nie wspomne bo to oczywiste), podobnie ale inaczej. Natomiast ja nie widze roznicy w wymowie wiecej i wjencej ... Nie wspominajac o CH i H, O z kreska i U, RZ i Z z kropka itp. Tutaj to juz wogole ze sluchu nie napiszesz, musisz znac slowo. Natomiast jak ktos ci powie THANK to raczej nie napiszesz FENK bo by sie inaczej wymawialo ...

Wiem, znow nikt mnie nie zrozumie ... :-?

LOL !!! Dzienx !! :mrgreen:

wld
15-04-2007, 21:50
mnie podoba się 2-ka. Ciekawy kadr. Co do 1-ki to widziałbym inną, niższą perspektywę. W Łazienkach rude pozują i są prawie oswojone, więc można bardziej przyłożyć się do ich sfocenia ;)