Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Masha
psychopulse
02-11-2013, 00:11
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/11/10615686393_a5fddb0d04_c-2.jpg
źródło (http://www.flickr.com/photos/psychopulse/10615686393/)
Klasycznie, lekko i przyjemnie. Jestem na TAK ;)
Bartek - NinoVeron
02-11-2013, 02:28
ja niestety jestem na nie ...
jest to jedno z tysiąca zdjęć o którym za kilka minut zapomnę
ani klimat, ani tło, ani poza (mimika) nie przykuwają mojej uwagi
psychopulse
02-11-2013, 04:57
Klasycznie, lekko i przyjemnie. Jestem na TAK ;)
Dzięki :)
ja niestety jestem na nie ...
ani klimat, ani tło, ani poza (mimika) nie przykuwają mojej uwagi
Przykro mi ;)
A ja mam pytanie, nie wiem czy nie za wścibskie, jeśli nie to odpowiedz;) To jest zdjęcie z płatnej sesji? Chodzi mi o to, że jeśli przychodzi człowiek i płaci z pare zdjęć swojej osoby, to to chyba jest to czego oczekuje taka osoba. Dobrze mówię? Jeśli ktoś taką standardową sesję to chyba tak to właśnie wygląda, nie ma czasu i funduszy na tworzenie mega sztuki. Tak czy nie? Pytam bo nigdy nie rozmawiałem nawet z fotografem;)
kaliszfornijczyk
09-11-2013, 21:15
A mnie się podoba, ładnie włosy podświetliło, chyba widać blendę w oczach i to też mi się podoba.
Jakie szkiełko ?
Kazda sesja jest platna. To znaczy, ze kazdy pstryk kosztuje - zakup, amortyzacja sprzetu, czas, ochota, czas na obrobke, komputery, programy, prad, itd. Ktos za to zaplacic musi. A raczej zaplacenie za zdjecia nie powoduje automatycznie powstawania sztuki. Zreszta kazdy ma inne oczekiwania - zdziwil bys sie co ludzie czasami chca...
A to zdjecie mi sie podoba. Moze tylka nie urywa ale jest bardzo ok.
Lassar
Nie każda sesja jest płatna, nie każde zdjęcie powstaje na sesji. Większość z nas tutaj nigdy nie zrobiła płatnej sesji, a przecież zdjęć (nawet portretów) zrobiliśmy mnóstwo. Mi chodzi o to, że pisanie
"ja niestety jestem na nie ...
ani klimat, ani tło, ani poza (mimika) nie przykuwają mojej uwagi"
jest dziwne, bo przecież nie każde zdjęcie (już w fazie planowania) ma ambicje na bycie sztuką, na bycie zapamiętanym... Ale czy to wada? Jeśli tak, to czy tak istotna by odrazu "być na nie"?
Bardzo przyjemny portret. Podpisuję się pod opisem "rmn1". Nie wszystkie foty muszą być sztuką.
holek331
13-11-2013, 00:20
ja również zgadzam się z "rmn1" tym bardziej, że zdjęcie jest poprawne i miłe w odbiorze