Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Koniec jesieni w Tatrach
fotoGRAFIK
30-10-2013, 19:59
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.ciepiel.pl/tatry1.jpg)
fotoMichal
30-10-2013, 20:54
Nie wiem co to za nowa moda na tak ostrą obróbkę, tu nic nie wygląda naturalnie...
<| MICHAŁ |>
30-10-2013, 21:19
czyms trzeba przyciagnac widza....
fotoGRAFIK
30-10-2013, 21:25
to także moda na trzykropki za wypowiedzią? Jeszcze westchnięcia brakuje. Może jednak komuś się spodoba ;)
No niestety, ja też jestem na nie, jak dół by jeszcze przeszedł, tak niebo dla mnie zdecydowanie jest przekombinowane.
Pozdrawiam
kropkowanie...czy zaczynanie zdania z małej litery...jedno i drugie "nie po polsku" a co do zdjęcia, wygląda jak przypadkowy strzał na wycieczce w górach, trochę przekolorowane, mało realne niebo, a na dole też nieciekawie...
gatewayfl
30-10-2013, 21:48
Mi się podoba :smile: być może może dlatego, że jeszcze nie znam się na obróbce zdjęć.
Odczucie tych bliskich chmur wydaję się sztuczne trochę. Ale to moje odczucie. I tak dla mnie na plus.
stachmuszel
30-10-2013, 21:55
Mnie rowniez sie podoba. Nikt nigdy nie mowil, ze fotografia ma wiernie przedstawiac nature. Powiem wiecej. Im mniej wiernie ja przedstawia, tym jest ciekawsza.
<| MICHAŁ |>
30-10-2013, 22:10
Mnie rowniez sie podoba. Nikt nigdy nie mowil, ze fotografia ma wiernie przedstawiac nature. Powiem wiecej. Im mniej wiernie ja przedstawia, tym jest ciekawsza.
najciekawsze sa zdjecia, ktore ukazuja niecodzienne sytuacje, momenty "zapierajace dech w piersiach", lub tez nieszablonowe podejscie to tematu zdjecia, ale umiejetnosc "jechania" zdjęć raczej nie jest wyznacznikiem tego czy zdjęcie jest dobre, czy tez nie. PP jest dobry i skuteczny o ile material wejsciowy daje szanse na dobry material wyjsciowy. Ale to moje zdnie i nie trzeba sie z nim zgadzac
Mialo byc pieknie, a wyszlo jak zawsze ;) od niebem wieje plastikiem. Miales git warunki, chyba niepotrzebnie taka agresywna obrobka. Chetnie wyciagnalbym troche z cienia na dole i zlagodzil niebo bo calosc na +.
fotoMichal
31-10-2013, 09:05
nie wiem kto Cię tak bardzo oszukał, ale nie zgadzam się z tym co piszesz...
Jeśli Tobie podobają się kobiety z botoksem w ustach, sztucznymi cyckami i 2kg makijażu to współczuję, ja jednak zdecydowanie wolę naturę taką jaka jest, bez udziwnień :)
a co do mojego polskiego, to chyba to jest forum fotograficzne, a nie o jęz. polskim, wiec czepianie się trzech kropek itp jest co najmniej śmieszne.
Rzadko tu bywam, ale jak widzę, nic się nie zmienia :) Większość wspaniałych "PHOTOGRAPHY" nie potrafi przyjąć krytyki, a zdjęcia robią chyba dla zachwytów i pochwał innych użytkowników forum.
Zdjęcie jest nie naturalne, wygląda jak namalowane farbami, więcej nieba niż wspomnianych Tatr, kadr nie porywa, ot zwykł pstryk, najbardziej to mi się chyba logo podoba :)
Tyle ode mnie, ale nie przejmuj się, ja tak zawsze się czepiam, na pewno KOMUŚ się spodoba ...
Pozdrawiam
Każdy autor ma prawo wystawić pracę wedle jego uznania, ocena należy do innych. Inni jadą w PS aż miło i krytyka się nie podnosi. Jednemu się podoba drugiemu nie, ale nigdzie nie jest napisane ze zdjęcie ma być "naturalne". Widząc co ludzie tu wstawiają i jak dają się ponieść ekspresji to to zdjęcie i tak jest poprawne. Nie popadajmy w PRZESADĘ!
fotoMichal
31-10-2013, 09:14
Każdy autor ma prawo wystawić pracę wedle Jego uznania, ocena należy do innych. Inni jadą w PS aż miło i krytyki się nie podnosi. Jednemu się podoba drugiemu nie, ale nigdzie nie jest napisane ze zdjęcie ma być "naturalne". Widząc co ludzie tu wstawiają i jak dają się ponieść ekspresji to to zdjęcie i tak jest poprawne. Nie popadajmy w PRZESADĘ !
Oczywiście, ale to zdjęcie jest obiektywnie brzydkie :)
Wszystko z wyczuciem, nie neguję idei mocnej obróbki, ale ze smakiem, z polotem i finezją.
Obróbka ma na celu poprawę zdjęcia, wyciągniecie pewnych rzeczy, podkreślenie, a nie zniszczenie fotografii.
Miłego dnia.
fotoGRAFIK
31-10-2013, 12:28
fotoMichał masz jakieś nieuzasadnione ciśnienia, napisałeś już 3 posty pod tym zdjęciem a właściwie wszystko zbiera się do - a ja to bym to widział inaczej i zrobił o wiele lepiej. Na całe szczęście nie masz monopolu na chodzenie po Tatrach i robienie tam zdjęć i całe szczęście bo byłyby wyjątkowo nudne. A teraz westchnę i postawię trzykropek ...
Faktycznie z obróbką chyba poszło tutaj za daleko, ale coś to zdjęcie w sobie ma -chętnie bym zobaczył wersję łagodniej potraktowaną w PS.