PDA

Zobacz pełną wersję : Coolpix l3

cosmic
14-04-2007, 16:20
witam...

jestem nowy i prosze o pomoc :(

upadł mi moj aparat i sie cos zepsuło.... najpierw cały obiektyw nie wychodzil, ale dalem kolesiowi i mi naprawil, jednak jeszcze jedn nie działa... mianowicie jest tak ze nie widac nic na wyswietlaczu jak sie robi zdjecia... ale jak zrobie zdjecie i wchodze do podgladu to wyswietla... czy cos tam działa...

nie ma widoku robionych zdjec... wyswietlacz czarny, ale zdjecia mozna robic ????

co z tym i jak sobie poradzic ???

aha kolo powiedzial mi ze naprawa jest drozsza niz aparat ??? czy to prawda, co wogloe to moze byc ???

moze ktos mial taki problem.... prosze o pomoc ???

neo_11
14-04-2007, 20:19
Prawdopodobnie ten kolega ktory ci naprawiał ten aparat tylko go popsuł skoro robi czarne zdjęcia to musi być wina obiektywu ale mial też racje ze naprawa bedzie drogo kosztowała i moze nawet przekroczyc wartosc aparatu. A czy gwarancja juz ci sie skonczyla?

cosmic
14-04-2007, 23:43
kolega mnie zle zrozumial....

aparat nie robi czarnych zdjec tylkko normalne.....

chodzi o to ze nie widac na panelu LCD tego co checmy fotografowac... ale zdjecie mozemy zrobic i po wejsiu w edycje zrobionych zdjec wtedy normalnie je wyswietla !! - (na moje oko to wyswietlacz jest ok)

co do gwarancji to jeszcze jest aktualna, ale jak wspominalem aparat mi upadł i nie sadze by ja uznali zwlaszcza ze juz kolo od aparatow tam zagladał... i jakby nie patrzec naprawil nie wysuwajacy sie obiektyw... ktory sie wysuwa po naprawie

i powiedzial ze dalej sie nie opaca robic bo koszty moga byc takie jak nowy aparat :(

moze po prostu trzeba wymienic ta czesc, ktora powoduje to ze widzimy obiekt ktory chcemy fotografowac...czyli to dzieki czemu widzimy na panelu obraz zanim zrobimy fotke... bo reszta dziala, skoro zdjecia robi normanie - moim zdaniem :(

please heelp me.... co robicc ??

neo_11
15-04-2007, 10:27
Ja bym proponował oddac aparat do serwisu na gwarancje, jezeli sie dopatrza ze aparat jest po upadku to anuluja ci gwarancje ale bedziesz mogl zrobic u nich wycene ile bedzie kosztowala naprawa a wtedy mozesz sie zgodzic na naprawa albo nie:P