Zobacz pełną wersję : Szukam Tutka... albo Pomocy
Witam szukam Tutorialu albo kogoś kto jest w stanie opisać jak zrobić takie włosy, usta, skóra (mianowicie chodzi mi o te super pastelowe kolory) !! mam nadzieje że ktoś jest w posiadaniu jakiegoś filmiku albo dobrego tutka z góry dziękuję.
ten efekt malarski te linie to zapewne dobrze dobrane pędzle mieszające i dużo cierpliwości talentu i prób ale kolory jak zrobić takie kolory !!
ps. szukałem widziałem ale nic nie trafia w moje gusta nic nie pokazuje jak osiągnąć taki efekt!! nie mowie w 100% tak samo ale choć nakreślić droge do tego jak to zrobić !!
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/10/jinny_by_warrenlouwd49tcr4-1.jpg
źródło (http://fc01.deviantart.net/fs71/f/2011/257/5/d/jinny_by_warrenlouw-d49tcr4.jpg)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/10/Megan_by_WarrenLouw-1.jpg
źródło (http://fc06.deviantart.net/fs71/f/2010/200/6/2/Megan_by_WarrenLouw.jpg)
darkmajin
29-10-2013, 14:29
nie widzę nic specjalnego w tych kolorach, sprawdź na YT autora bądź poprostu zapytaj na FB....
tak zapytam bo różne cuda ludzie wymyślali... wiesz że to nie jest filtr tylko malowanie ?:P
odcienie zawsze możesz zdjąć pipetą ;)
Tak wiem że to malowanie za pomocą tabletu graficznego.. tylko te rysunki są na bazie zdjęć... to znaczy ja rozumie że to nie jest wcale takie łatwe, ja już dość długo bawię się tabletem i mam jakieś podstawy wydaje mi się żeby zacząć się uczyć czegoś nowego. Fb YT hmmm może i tak tylko problem jest taki że ja to trafiłem na DewiantArt i tylko tyle wiem że to było na DA ;)
a wydaje mi sie że istnieje jakiś sposób mieszania warstw może jakieś filtry może jakieś mieszanie kanałów na to żeby kolory zdjęcia zrobić na pastelowe i potem za pomocą pędzla mieszającego zrobić z tego "dzieło malarskie"
darkmajin
29-10-2013, 15:18
na DA są odnośniki do YT i FB ( niedługo samymi skrótami się człowiek dogada...) jak i do jego WWW z tutorialami i timelapsami coś tam może wygrzebiesz imo nic w zabawie kolorami trudnego nie ma refleksy dużo dodają, sprawdź paint shop pro tam się lepiej maluje/szkicuje
Ale za to jakie to wygodne ;)
a widzisz nawet nie wiedziałem ze na DA są takie odnośniki a trochę tam szperam ;)
a co do tego programu to spr sobie na nim popracować :) aczkolwiek PS znam i pracuje już trochę na nim ;) ale nie zaszkodzi posłuchać kolegi bardziej doświadczonego ;)
To mi nie wygląda na malowanie w PS'ie... raczej na papierze czy płótnie, tak więc tutorial wiele nie pomoże, trzeba mieć odpowiednie narzędzia i talent.
To jest na 1000% PS bo koleś pisał że robił to w CS4 szukam go na DA żeby dać link do niego a i żeby mieć dostęp do YT albo FB :)
http://www.deviantart.com/art/Jinny-258350800
To jest na 1000% PS bo koleś pisał że robił to w CS4 szukam go na DA żeby dać link do niego a i żeby mieć dostęp do YT albo FB :)
Czytaj uważnie podpisy:
I recently found my old original pencils to my artwork Jinnyeh from 2006
Szkice odręczne, później kolorowane, a po latach przeniesione do PS'a i wyszlifowane.
Od razu widać było że praca przynajmniej w części jest zrobiona odręcznie.
przepraszam nie doczytałem a myślicie że taki efekt da sie osiagnąc za pomocą PS??
przepraszam nie doczytałem a myślicie że taki efekt da sie osiagnąc za pomocą PS??
Da się, ale trzeba umieć bardzo dobrze malować na papierze. Bez tego nawet najlepszy program czy autor takiego zdjęcia stojący nad głową nie pomoże.
Da się, ale trzeba umieć bardzo dobrze malować na papierze. Bez tego nawet najlepszy program czy autor takiego zdjęcia stojący nad głową nie pomoże.
Kolega mial zapewne na mysli, ze za pomoca jakiegos filtra w PS a nie jakies tam malowanie odręczne.
Za pomocą PS da się osiągnąć wszystko, ale nie znajdziesz automatu, który da taki efekt. Jest sporo akcji i wtyk, które mogą przerobić zdjęcie na coś zbliżonego do rysunku grubszej lub cieńszej kreski, pasteli, ale detale dla lepszego efektu muszą być dopracowane ręcznie pędzlami, warstwami, etc.
Pierwszy może jest mocniej PSowany, ale drugi to gwasz/tempera, może miejscami kredka ewentualnie tusz. Obawiam się, że o niebo szybciej jest to narysować i cyzelować w PS niż robić na podstawie jakiegokolwiek zdjęcia. W dodatku zadany na zdjęcie filtr/akcję będzie widać z kilometra
Za pomocą PS da się osiągnąć wszystko, ale nie znajdziesz automatu, który da taki efekt. Jest sporo akcji i wtyk, które mogą przerobić zdjęcie na coś zbliżonego do rysunku grubszej lub cieńszej kreski, pasteli, ale detale dla lepszego efektu muszą być dopracowane ręcznie pędzlami, warstwami, etc.
Pewnie, że się*da. Kwestia na ile jesteś sprawny i potrafisz rysować. Bez szkicu będzie ciężko. Ale jak ktoś jest wytrwały i uparty. Benedyktyni Biblię ręcznie przepisywali.
Nordzers
30-10-2013, 16:10
Oczywiście