Zobacz pełną wersję : czy konie mnie słyszą???!!!!
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img7/4563/xcue.jpg)
Dobrze, że młodzi i piękni, to nie trzeba twarzy obwiązać szmatami :D
Promieni słonecznych do pełni szczęścia brakuje, ale i tak jest git.
Piękne zdjęcie. Szczególnie pięknie wyszły Pani oraz biały koń. Kolorystyka przepiękna.
Z ciekawości zapytam jakiego szkła oraz przesłony użyłeś? Obstawiam 70-200 :) .
Mistrzostwo świata za kolorystykę.
Dziękuję bardzo ;)
Szmaty miałem przydotowane, na wypadek gdyby młodzi mieli wąsy ;)
Szkło 200/2 przesłona 2.0
Gdyby koń pod panną młodą był czarny,to byłby ideał kontrastów.
Potrafisz zachwycić.Cudko.
jeszcze raz: plastyka tego obiektywu jest powalajaca. Zazdraszczam coraz bardziej :)
.:Gerard:.
27-10-2013, 19:47
No i ostrość, obiektywu tez zazdroszczę.
Zdjęcie z pomysłem i dobrze wykonane, pogoda dopisała, żadnych przepaleń,
Brawo.
Bardzo ładne zdjęcie, ;) fajnie to szkiełko rysuje
photojeremy
27-10-2013, 22:18
Podziwiam...i dołączam do słów poprzedników;) przepiękna plastyka i kolorki
Z ciekawości zapytam jakiego szkła oraz przesłony użyłeś? Obstawiam 70-200 :) .
pgaik nie robi takimi plastikami. Brzydzi się nimi ;)
hehehe... dzięki za poprawę humoru na niedzielny wieczór :)))
Oczywiście się niczym nie brzydzę
Dziękuję za komenty.
Pozdrawiam :)
josephebeloki
28-10-2013, 00:53
Super... wszystko jest cudnie, no za kolorki i ostre szkło trzeba pochwalić i oczywiście za całość.
Mi natomiast brakuje nieco góry... i byłaby perła.
Są i z górą. W pionie. Jutro wrzucę.
Pięknie!!!
Przynajmniej widać (po tym jak trzymają wodze), że "twoi" jeżdżą na koniach; ja nie miałem tak dobrze... :)
To szkło nie daje mi żyć - normalnie sprzedam d4 i podepnę je choćby do smartfona ;)
Andrzej1974
29-10-2013, 18:26
Wow, bardzo piękne zdjęcie. Kolorystyka, ostrość... b. fajne...
P.S. Zabiła mnie jedynie cena obiektywu, który taki piękny obrazek narysował... ;-)
Jak zobaczylem tytul, pomyslalem: tekst z Misia, moze bedzie fajnie, ale sie pomylilem...............jest po prostu zajefajnie! Piekne zdjecie, rzadko sie zachwycam slubniakami, ale to jest bombowe.
kolorystyka powalająca !!!
krzysztof jot
30-10-2013, 01:11
trochę krytyki wyostrzy umysł :) - nie wiem co w tym jest ładnego ? ani tło - bo drzewa nie są jakoś "fantastycznie ustawne" ani to ogrodzenie - ot taki bałagan i trafiają się ładniejsze alejki czy polanki, suknia młodej akurat nie do siodła i jej ułożenie wygląda tak sobie aby nie powiedzieć fatalnie, z tą wystająca nóżką, kolory... ? gdyby choć promyk słońca gdzieś spośród drzew... No dupy nie urywa, bądzmy szczerzy, konik biały fakt i tyle.
Taaaaa... Ja tam się cieszę, że dupy nie urywa, nawet bardzo. Alejki ładniejsze się trafiają ale nie 20 metrów od stajni (młoda na koniach nie jeździ) sukni młodej nie wybierałem, tym bardziej na promyk słońca w tym dniu nie miałemwpływu. Dzięki za odwiedziny. A dziękuję i tym, którym się jednak podobało. ;)
krzysztof jot
30-10-2013, 09:40
No czyli tak " od bidy i na siłę" - bez przygotowania planu, światła itp... a to ekstra fota. Tylko PO CO ? Myślałem ze to planowana sesja, nie przypadkowa reporterka.
fotofilmkowalik
30-10-2013, 09:56
Mnie też nie porywa ta fota, nie widzę w niej nic magicznego. Nie mniej brawo za odwagę autora. Pozdrawiam
A mi fota bardzo się podoba, zarówno pod kątem samego obrazka (piękni ci on, zazdroszczę szkiełka ), jak i kolorów. Chyba nie każda fota ma dupę urywać, bo jakby każda następna urywała to by się levele skończyły.
Moim skromnym zdaniem zacna fotka. Także podziwiam
pgaik, a ja Cię podziwiam, że targasz tę armatę tak często przy "dupsku" ;)
pgaik, a ja Cię podziwiam, że targasz tę armatę tak często przy "dupsku" ;)
Takie armaty nosi się przy sercu ;)
Ja tylko pozwoliłem sobie przytoczyć słowa Autora ;)
Benny_Bennasi
01-11-2013, 01:49
Mi sie podoba :) Fajne zdjęcie na ścianę w salonie w duuzym formacie :)
Mnie też nie porywa ta fota, nie widzę w niej nic magicznego. Nie mniej brawo za odwagę autora. Pozdrawiam
Mozesz rozwinac? W jakim sensie ta odwaga? Ze sie koni bal czy co?
[…] trafiają się ładniejsze alejki czy polanki, […]
Tak można napisać właściwie o każdym miejscu, zawsze znajdzie się ładniejsze.
[…] suknia młodej akurat nie do siodła […]
A to miała sobie uszyć specjalną suknię do siodła? :lol:
Stosując takie kryteria można zdyskredytować niemal każdą suknię ślubną, a co za tym idzie panna młoda nie może sobie zrobić pleneru na kuniu bez kiecki speszyl edyszyn? Szukanie dziury w całym.
No czyli tak " od bidy i na siłę" - bez przygotowania planu, światła itp... a to ekstra fota. Tylko PO CO ? Myślałem ze to planowana sesja, nie przypadkowa reporterka.
Tylko to nie jest sesja dla Vogue z kosmicznym budżetem. Jak w pobliżu nie ma ładniejszych miejsc, powstaje problem z transportem koni. Niewiele stajni (zwłaszcza tych mniejszych) ma bukmanki na stanie, a wynajem sporo kosztuje. Często korzysta się z tego co jest na miejscu. Zwłaszcza, jak warunki nie są wcale takie złe.
Zgodzę się z tym, że światła faktycznie brakuje. Można by trochę powalczyć w PS i ocieplić obrazek. Ale i bez tego zdjęcie jest całkiem przyjemne.
Dosyć fajny kadr i przepiękne kolory.
Patrząc na tę fotę odnoszę wrażenie, że młodzi na konikach zostali cyknięci w innym miejscu i wklejeni w tę aleję. I to już podoba mi się tak sobie. ;-)
odnoszę wrażenie, że młodzi na konikach zostali cyknięci w innym miejscu i wklejeni w tę aleję
"Wina" leży, prawdopodobnie, po stronie szkła.
Odn.koni i PM: siodło dla młodej powinno być "damskie" (mało już która stajnia ma) żeby kieca nie rozcapirzała się na dwie części.
Patrząc na tę fotę odnoszę wrażenie, że młodzi na konikach zostali cyknięci w innym miejscu i wklejeni w tę aleję. I to już podoba mi się tak sobie. ;-)
Gdyby zrobil to zdjecie "kitem" byloby bez tej "wady" ;) No i lzej, nie wspomne o tym, ze znacznie taniej... mysle, za autor pomysli o tym na przyszlosc :)
Światło kijowe. Obiektywem takim przeciętnym też zrobione to zdjęcie, koń z lewej powinien być czarny. Biały koń znowu ma kopyta błotem usyfione..
Żartuję
Tak poważnie to po zwiększeniu jasności monitora obrazek podoba mi się jeszcze bardziej. I chciałbym żeby na moim ślubie ktoś złapał taki uśmiech, jak młody ma na tym :)
Jedynie tytuł zdjęcia mi się nie podoba, bo 2 dni nie chciało mi się odwiedzać tego wątku, jednak popularność w końcu mnie zmusiła.
Gdyby zrobil to zdjecie "kitem" byloby bez tej "wady" ;) No i lzej, nie wspomne o tym, ze znacznie taniej... mysle, za autor pomysli o tym na przyszlosc :)O kurczę, nie zwróciłem uwagi jakim szkłem było wykonane to zdjęcie, ile ono kosztuje (o jego wadze już nawet nie wspomnę).
To wszytko zmienia. Odwołuję to co napisałem wcześniej. ;-) :-)
Generalnie fotka jak fotka, poprawna.
marekawo
04-11-2013, 22:48
Szkło super ostre,poprawne,ale i nudne.Kompozycja przeciętna.
Szkło super ostre,poprawne,ale i nudne.Kompozycja przeciętna.
Co to znaczy: "poprawne szklo" a no i "nudne"?
Co to znaczy: "poprawne szklo" a no i "nudne"?
Nie ja to pisałem, ale ja ci odpowiem jak to zrozumiałem, pewnie nie daleko od intencji autora. Szkło ostre. Stop. (zdjęcie) poprawne. Stop. Zdjęcie nudne. Stop. Co to znaczy zdjęcie nudne? Serio trzeba to tłumaczyć?
Nie ja to pisałem, ale ja ci odpowiem jak to zrozumiałem, pewnie nie daleko od intencji autora. Szkło ostre. Stop. (zdjęcie) poprawne. Stop. Zdjęcie nudne. Stop. Co to znaczy zdjęcie nudne? Serio trzeba to tłumaczyć?
"Zdjecie nudne" nie trzeba tlumaczyc, ale powiedz mi na podstawie czego wnioskujesz, ze jest to o zdjeciu???? "Szkło super ostre,poprawne,ale i nudne."
O matko a Was co opętało... chwilkę mnie nie było a tu tyle wpisów ;)
Część mnie rozbawiła do łez, przyznaję. Mimo wszystko dziękuję bardzo za poświęconą uwagę.
A nieskromnie uważam, że jeśli jakieś zdjęcie wywołuje dyskusje i kontrowersje to nie jest z nim tak źle ;)
A czy szkło nudne czy zdjęcie? hmmm - pewnie i jedno i drugie, ale cóż ja poradzę że tym jednym uwielbiam robić to drugie :)
Najwięksi tu krzykacze nawet swoich galerii nie upubliczniają. Chętnie bym zerknął aby wiedzieć ile warta jest krytyka jednego czy drugiego osobnika ;)
Najwięksi tu krzykacze nawet swoich galerii nie upubliczniają. Chętnie bym zerknął aby wiedzieć ile warta jest krytyka jednego czy drugiego osobnika ;)
Ojtam, Bryk77 - a jeśli ktoś jest teoretyk zawołany, a praktyk już niekoniecznie? ;) I do jakichże okrutnych wniosków wiedzie Twój wpis? Robisz zdjęcia gorsze niż te, które oceniasz = zamilcz, jełopie, bo oćwiczyć każę? ;)
Ale bryk77 napisał tylko, że chętnie by zobaczył te portfolia a nic o jełopach i milczeniu nie wspominał. Myślę, że niepotrzebnie się zgrzałeś i wkładasz mu w usta słowa, których nie napisał. Ja też bym chętnie zobaczył zdjęcia innych co nie znaczy, że uważam kogoś za gorszego, wręcz przeciwnie, może na stare lata bym się w końcu czegoś nauczył.
To teraz jak? Oceniać czy wytykać błędy (choćby nawet w dobrej wierze), mogą tylko ci którzy maja portfolio z wypasionymi fotami?
Leszek, ale kto tak napisał?
Leszek, ale kto tak napisał?
Mozna tak to zrozumiec:
Najwięksi tu krzykacze nawet swoich galerii nie upubliczniają. Chętnie bym zerknął aby wiedzieć ile warta jest krytyka jednego czy drugiego osobnika :wink:
Ale bryk77 napisał tylko, że chętnie by zobaczył te portfolia a nic o jełopach i milczeniu nie wspominał. Myślę, że niepotrzebnie się zgrzałeś i wkładasz mu w usta słowa, których nie napisał. Ja też bym chętnie zobaczył zdjęcia innych co nie znaczy, że uważam kogoś za gorszego, wręcz przeciwnie, może na stare lata bym się w końcu czegoś nauczył.
A propos wypowiedzi Bryka - żartuję przecie :D
A propos Twojej nauki - kokiet z Waszmości :D
Broń Cię Panie Boże ;)
Leszek "ile warta jest krytyka" nie oznacza ani "nic nie warta" ani " bardzo dużo warta" ;)
Pozdrawiam ja i konie :)
"Zdjecie nudne" nie trzeba tlumaczyc, ale powiedz mi na podstawie czego wnioskujesz, ze jest to o zdjeciu???? "Szkło super ostre,poprawne,ale i nudne."
Ło matko, napisz mu priva i zapytaj, dla mnie to oczywiste, może intuicja a może się mylę, nieważne.
Co do sporu czy oceniać zdjęcie mogą ludzie nierobiący zdjęć lub robiący je czysto amatorsko - chyba zbędna. No chyba, że założyć, że do galerii malarstwa mogą chodzić i mówić co im się podoba a co nie tylko malarze a do kina reżyserzy, no ewentualnie aktorzy i operatorzy ;)
Już dawno zastanawiałem się czy krytyk kulinarny musi umieć gotować i wyszło mi na to, że jak chcę oceniać prace innych to muszę sam zacząć robić zdjęcia żeby "tego" posmakować.
Aczkolwiek są pewnie osoby o wyrafinowanym poczuciu estetyki, które mogą (samym nie robiąc w życiu ani jednego zdjęcia) widzieć coś czego inni dostrzec nie będą w stanie.
PS. Ładnie pgaik, utrzymujesz się stale w pierwszej piątce :)
W pierwszej piątce czego? Na odstrzał? :)
W pierwszej piątce czego? Na odstrzał? :)
W pierwszej piatce "poprawnych nudziarzy objektywowo - zdjeciowych" ;)
PS. Najnowszych wpisow nie komentuje - szkoda mi czasu :)
W pierwszej piątce poczytnych wątków ;)
ok, dzięki chłopaki za wyjaśnienie ;)
Obiecałem tam na początku pionowy kadr
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img69/6382/1noz.jpg)
Tak propo, jezeli komus nie odpowiadaja zdjecia z tego szkielka ja chetnie odkupie ten obiektyw bo wlasnie go szukam ;) .Przepraszam za OT.
I pewnie całą dyskusję spod pierwszego można ctrl+A, ctrl+C, ctrl+V :D
A też się na tym złapałem: można było Pannie dać buty do jazdy konnej, byłoby ciekawiej :)
Tak jak w 1 brakowało mi góry tak w 2 brakuje mi lewej strony po której jeszcze jest ciut ciemno.
PS. Chyba Panna ma większe doświadczenie w jeździe konnej ;)
Właśnie nie, Pan ma większe ;)
pozdrawiam ;)