PDA

Zobacz pełną wersję : Jak to jest

sztender
25-10-2013, 21:49
Jak to możliwe że kasuje się stopki bo komercyjne i takie tam. A dopuszcza się ogłoszenia które nie są prawdziwe? I nie pozwala się tego skomentować ?

1. sprzedawany przedmiot:nikon D90 body

2. opis wyglądu przedmiotu:nowy

3. data i miejsce zakupu:lipiec 2012, Lublin

4. inne istotne informacje:aparat nie używany ani razu

Misher
25-10-2013, 21:58
Przejrzałem giełdę i nie widzę tego ogłoszenia.
BTW skąd wiesz czy ktoś czasem nie kupił i nie używał? Ja wiem, że to mało prawdopodobne ale czasami tak się zdarza. Mój ojciec na przykład często kupował jakieś rzeczy (czasami na prawdę drogie zabawki) i za chwile zapominał o nich (taki jego kaprys, że chciał sobie coś kupić co było mu zupełnie zbędne).

sztender
25-10-2013, 22:03
To ja sprzedam nowego malucha z 1973 roku (stał w stodole). Proszę Cię ! Coś co ma ponad rok nie może być NOWE !
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=238152

velaskez
25-10-2013, 22:30
To ja sprzedam nowego malucha z 1973 roku (stał w stodole). Proszę Cię ! Coś co ma ponad rok nie może być NOWE !
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=238152

Przecież to opis wyglądu. Czyli wygląda na nowy. Jak dla mnie ok.

Rafał_Sz
26-10-2013, 08:59
Jak to możliwe że kasuje się stopki bo komercyjne i takie tam. A dopuszcza się ogłoszenia które nie są prawdziwe? I nie pozwala się tego skomentować ?

1. sprzedawany przedmiot:nikon D90 body

2. opis wyglądu przedmiotu:nowy

3. data i miejsce zakupu:lipiec 2012, Lublin

4. inne istotne informacje:aparat nie używany ani razu
1. Masz coś na potwierdzenie swoje tezy, że aparat nie jest nowy? Bo ja nie wiem czy tak jest. Gdybym był kupującym, ze względu na specyfikę tego przedmiotu, starannie bym to sprawdził.
2. Ogłoszenie zostało usunięte ze względu na naruszenie regulaminu giełdy forum - brak zdjęć przedmiotu.

sztender
26-10-2013, 10:30
1. Masz coś na potwierdzenie swoje tezy, że aparat nie jest nowy?
A co to jest ? 3. data i miejsce zakupu:lipiec 2012, Lublin

Dobra, nie zamierzam się spierać. Zwróciłem uwagę na moim zdaniem, nieuczciwość w ogłoszeniu, lub co najmniej nadużycie. Ale jak uważa się, że OKI to OKI.

Rafał_Sz
26-10-2013, 10:32
To, czy jest ok, kupujący powinien ZAWSZE i DOKŁADNIE sprawdzić we własnym zakresie.

sailor
26-10-2013, 15:17

nowe a "jak nowe" to dosc znaczaca roznica. jesli ktos dba o sprzet i uzywa go amatorsko to gwarantuej ze po roku moze wygladac na nieuzywane. podobnie jak zdarzaja sie "lezaki" ktore nie byly uzywane bo ktos wygral jaaks nagrode/dostal w prezencie i polozyl na polke.