Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Droga mleczna nad portem
Miasto Alcudia, Majorka - pazdziernik 2013...
Zdjecie powstalo z trzech kadrow, droga mleczna i pierwszy plan oraz chmury sa z jednego, reszta to swiatla ktore na pierwotnym pliku byly wypalone.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/268/9dz3.jpg/)
CODER_BEST
25-10-2013, 19:25
Ogólnie fajnie się ogląda... Ale mam wrażenie, że mi te chmury delikatnie przeszkadzają. I te światła takie jakby za mgłą wszystko.
Ogólnie na tak :)
Fajnie wyszedł świetlny smog nad miastem.
katatjuta
25-10-2013, 21:58
Greg pokazuj zdjęcia które pokazywałeś wcześniej a z gwiazdami trochę poprzestań ponieważ moim zdaniem gwiazdy na tym zdjęciu na dole wchodzą w interakcję ze chmurami na dole i tak jakos to wygląda nie teges. Ogólnie zdjęcie bardzo fajne i zazdroszczę takich klimatów.
może i faktycznie jakaś mgla się tam przewija, ale mi się zdjęcia podoba. nad łóżkiem bym sobie powiesił (gdybym to ja je zrobil ;))
ostrytux
25-10-2013, 22:07
Dla mnie gites jest!
Mgielka jak i cala reszta jest w pelni swiadoma, tak wyjdzie niebo jak sa swiatla miasta, nie da sie zrobic ciemnego nieba do samego horyzontu...jezeli znajdziecie takie zdjecie to bedzie fotomontaz
Dzieki za opinie i pozdrawiam.
andre06210
26-10-2013, 08:48
Greg77 ma racje ;) ostatnio też robiłem podobne zdjęcia z niewielką mgłą na horyzoncie i ten sam problem (chociaż nie wiem czy to nazwać problemem bo taki urok światła nad miastem).
Zdjęcie fajne tylko faktycznie chmurki troszkę przeszkadzają.
Coś pięknego. Exif został ze zdjęcia z Drogą Mleczną?
Coś pięknego. Exif został ze zdjęcia z Drogą Mleczną?
Na kazdym byla droga mleczna, zmienil sie tylko czas, reszta zostala tak samo, ale masz racje, exif jest z glownego zdjecia...dzieki za opinie.
No proszę, nie sądziłem, że z 25s i ISO 4000 da się tak ładnie pokazać galaktykę :)
Wiesz to byly takie pierwsze moje zdjecia, kolejne robilem na ISO6400 i wychodzi duzo lepiej...
Widzę że robiłeś z tego punktu widokowego nad Formentorem, że też chciało Ci się tam nocą jechać ;-)
A foto niecodzienne bym tak określił ;-)
geralttt
14-11-2013, 23:00
Sprzęt zmieniłeś Greg widzę, co jest in plus, no i kadrowanie, oraz porę, co już zadziałało w odwrotną stronę. Znam to, nie zawsze się udaje, ale robi się swoje nadal...
PS. Ale widok tam z góry miałeś niebagatelny.. :)
co to za miejsce?? kadr bardzo się podoba
To jest widok na Port De Alcudia z punktu widokowego w drodze na Cap De Formentor, miasto na wschodnim wybrzezu Majorki.
wypasiony strzał, dużo sie dzieje a w sumie noc:):)
bronzeeyes
07-09-2014, 12:48
Gregu, a z dokładnie którego miejsca fociłeś ? :)
Pytam, bo niebawem zawitam na Majorkę, zwłaszcza w okolice Alcudii :)
zbyszekD7000
07-09-2014, 13:10
na tak wysokim ISO się robi takie niebo ?
Muszę kiedyś popróbować, bo bywam w miejscach gdzie nie ma grama światła pochodzącego od cywilizacji.
Gregu, a z dokładnie którego miejsca fociłeś ? :)
Pytam, bo niebawem zawitam na Majorkę, zwłaszcza w okolice Alcudii :)
Z Alcudii na Cap De Formentor jest jakies 15km, zdjecie jest z pierwszego punktu widokowego, gdzie odbijasz w prawo na gore, to jest widok z gory przy takiej wielkiej wiezy (https://www.google.ie/maps/dir/39.9277001,3.1172559//@39.930563,3.0890694,14432m/data=!3m2!1e3!4b1!4m3!4m2!1m0!1m0?hl=en)...
na tak wysokim ISO się robi takie niebo ?
Muszę kiedyś popróbować, bo bywam w miejscach gdzie nie ma grama światła pochodzącego od cywilizacji.
ISO musi byc wysokie zeby zapisac wiecej gwiazd niz na niskim i na dodatek zeby czas nie przekraczal 20-25s, dluzej porozmywa gwiazdy a tego nie chcemy, teraz bym to zdjecie inaczej robil, ale to byly poczatki z nowa puszka.
Zbyszek - robi się i na większym :-P o ile puszka pozwoli :(
Jak masz takie miejsce to raz raz w teren coś pstryknąć ;)