Zobacz pełną wersję : tablet i soft do edycji fot
Pytanie jak w temacie. Jaki tablet i sofcior
Wacom i Photoshop.
;-)
Ale jesteś pewien, że o to chodziło?
Wacom i Photoshop.
Odpowiedź wyczerpująca, nie ma lepszej odpowiedzi na to pytanie!
;-)
Ale jesteś pewien, że o to chodziło?
W sensie, ze iPad i Snapseed/Luminar? :D
Surface Pro i PhotoShop.
Tylko co to pytanie robi w dziale o amatorskich lustrzankach?
Ja używam wyjazdowo Fujitsu Lifebook.
Na 8 giga ramu praca w Photoshopie idzie jak trzeba, piórko Wacoma też daje radę.
Przydała by się w tym laptopo-tablecie lepsza matryca ale korektę zawsze mogę później zrobić na stacjonarnym.
Z nowszych rozwiązań można rozpatrywać Samsunga Slate.
GoOrange
22-10-2013, 23:04
Używam surface pro, fajna zabawka ale nie do wszystkiego. Ogólnie super do zabrania na sesję w teren, zrzucenia czy podglądu zdjęć czy nawet jakiejś delikatnej obróbki. Niestety do cięższej pracy za słaby a bez zewnętrznego monitora za mały. Generalnie jak się wie co to i do czego wykorzystać to jest to super sprzęt, zwłaszcza za takie pieniążki jakie można go dziś mieć. Ja upolowałem okazję za 2200 zł brutto.
serio ?
Gdzie takie ceny ?
GoOrange
23-10-2013, 00:31
Wiadomo, allegro. Ale musiałem się bujnąć ponad 100 km po odbiór bo sam nie wierzyłem. Oferta okazała się OK ale i tak najadłem się strachu, tablet ma buga, po zaktualizowaniu fabrycznego softu (firmware), po restarcie nie włącza się, przycisk wyłącznika nie działa a bateria wbudowana... Wiatrak szumi, tablet się nie włącza, byłem pewny że dałem się wystawić ale okazało się że po wylądowaniu zaczął normalnie działać i śmiga do dziś bez zająknięcia.
Tablet jest z Anglii.