marcelus
21-10-2013, 21:12
Jako, że to mój pierwszy post, chciałem Wszystkich przywitać a teraz do rzeczy. Dzisiaj pojawił mi się problem przy włączonym VR (nawet nie mam pojęcia jak to opisać) :) objawia się tak, że podczas wciśniętego do połowy spustu migawki w momencie łapania ostrości cały kadr widoczny w wizjerze przesuwa się lekko w górę, natomiast po zwolnieniu spustu, wraca do pierwotnego stanu. Wygląda to tak, jakbym przesunął obiektyw lekko w dół. Niby niewiele ale strasznie irytuje. Przy wyłączonym VR problem znika.
Sprzęt niestety po gwarancji, tzn. jest jeszcze na tym dodatkowym roku ochrony ale nie wiem czy obiektyw też się na to łapie (jutro spróbuję się czegoś dowiedzieć).
Czy ktoś z Was już się kiedyś z czymś takim spotkał, czy jestem ewenementem? Zastanawiam się również czy jest to problem samego obiektywu czy może jednak coś z body, ale chyba cały mechanizm VR jest w obiektywie - a może się mylę? Jeśli będzie potrzeba to mogę zamieścić filmik, który pokaże jak to wygląda w rzeczywistości.
Sprzęt niestety po gwarancji, tzn. jest jeszcze na tym dodatkowym roku ochrony ale nie wiem czy obiektyw też się na to łapie (jutro spróbuję się czegoś dowiedzieć).
Czy ktoś z Was już się kiedyś z czymś takim spotkał, czy jestem ewenementem? Zastanawiam się również czy jest to problem samego obiektywu czy może jednak coś z body, ale chyba cały mechanizm VR jest w obiektywie - a może się mylę? Jeśli będzie potrzeba to mogę zamieścić filmik, który pokaże jak to wygląda w rzeczywistości.