PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Szara codzienność

wolnyslimak
20-10-2013, 22:49
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img32.imageshack.us/img32/9352/po4v.jpg)

pit.
21-10-2013, 08:32
Mi się podoba, zarówno sam kontekst jak i relacja pomiędzy żebrzącą i spojrzeniem Państwa z lewej. Spojrzenie chyba nie jest pogardliwe, ale nie jest też zwykłym ciekawskim spojrzeniem. Brakuje mi tylko jeszcze jednego ostrego punktu, jeszcze jednego skupionego spojrzenia tak by zamknąć wszystko w trójkącie, co by oczy mogły wędrować po kadrze. Ale nie bierz tego serio, bo zbyt mały mam autorytet by oceniać takie prace.

Szkoda tylko że nie więcej lewej kosztem prawej, tak o centymetr.

Ale podoba się bardzo !

wolnyslimak
21-10-2013, 15:27
Bardzo Ci dziękuję za tyle cennych uwag. Znaczy, że Ci się chciało a to się naprawdę liczy. W takmi tłoku niestety trudno wszystko jest idealnie poukładać. Było więcej lewej strony ale niestety zawsze ktoś musi wejść w kadr. Dłużej czekać na więcej spojrzeń tez ciężko. Zrobiłem trzy zdjęcia i tylko na jednym jest relacja między przechodniem i żebraczką.

Pozdrawiam.

gleba
21-10-2013, 16:44
Też miałem ostatnio podobny kadr, z tym że dłuższy czas ekspozycji, żeby rozmydlić całkiem przechodniów. Ogniskowa duża, podejdź bliżej ; )

wolnyslimak
21-10-2013, 17:29
Też miałem ostatnio podobny kadr, z tym że dłuższy czas ekspozycji, żeby rozmydlić całkiem przechodniów. Ogniskowa duża, podejdź bliżej ; )

...i wystrasz wszystkich dookoła. Jak ludzie zobaczą tylko aparat skierowany w ich stronę zaczynaja się zupełenie inaczej zachowywać. Brakuje naturalności. Pomysł długiego czasu w podobnej sytuacji bardzo mi sie podoba. Jednak widze to tylko w szerokim spojrzeniu, gdzie mam spory obszar usiany "duchami" przechodzących ludzi.

pit.
21-10-2013, 22:38
Bardzo Ci dziękuję za tyle cennych uwag. Znaczy, że Ci się chciało a to się naprawdę liczy. W takmi tłoku niestety trudno wszystko jest idealnie poukładać. Było więcej lewej strony ale niestety zawsze ktoś musi wejść w kadr. Dłużej czekać na więcej spojrzeń tez ciężko. Zrobiłem trzy zdjęcia i tylko na jednym jest relacja między przechodniem i żebraczką.

Pozdrawiam.

Oj wiesz nie traktuj tego jako cenne uwagi, bo nie czuje się by takowych tobie udzielać. Piszę jedynie co udało mi się zaobserwować w zdjęciach, które zapadły mi w pamięć.

Uważam że jest to bardzo dobry kadr, kadr który też chciałbym zrobić i byłbym z niego dumny.

pozdrawiam !

DaWi
27-10-2013, 16:59
Mogę tylko pogratulować. Zawsze podziwiam tych, którzy potrafią robiąc takie zdjęcia pokazać emocje. Tobie się udało, pełen szacun.