Zobacz pełną wersję : Statyw do studia domowego
mariola_g
18-10-2013, 10:49
Kochani Nikoniarze jestem zielona jak szczypiorek na wiosnę w wyborze sprzętu fotograficznego. Zwracam się do Was z prośbą o radę. Prowadzę bloga kulinarnego,robię zdjęcia żywności i produktom.Do tej pory fotki robiłam z ręki, kupiłam jeden statyw który nie był stabilny.Dlatego proszę o pomoc w wyborze statywu. Zdjęcia będą robione w domu,ewentualnie na podwórku,aparat nikon 5100. Chciałabym kupić coś dobrego w przystępniej cenie. Pomożecie. Wiem ze moje zdjęcia są kiepskie,liczę na Wasze cenne rady i wskazówki. http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/
Pozdrawiam życzę miłego dnia.
Do jakiej kwoty interesuje cię statyw ? Rozrzut cenowy i jakościowy jest tak duży, że musisz podać chociaż pułap cenowy.
EDIT Jacek_Z - takich rzeczy tu nie piszemy!
mariola_g
02-11-2013, 01:10
dobry nie za drogi.Pasją jest gotowanie,a z tym łączy się fotografia.Dlatego też nie chciałabym dużo wydać
gatewayfl
02-11-2013, 07:49
Silk PRO 330DX (za 250 nowy już kupisz) lub 500DX oba przeważnie już z nie złą głowicą (jak do takich celów).
Ze względu na jakość i materiały uważam za godne polecenia.
Ostatnio w "sklepie nie dla idiotów" :p oglądałem 330DX więc sama możesz podejść i "pomacać".
Ja posiadam i używam 700DX i nie żałuję wyboru, targam go w teren i daję radę, ale to już spory trójnóg :smile:
Moim zdaniem większa waga nie jest minusem, wysiłek przy noszeniu później rekompensuje Ci się stabilnością przy zdjęciach...
mariola_g
08-12-2013, 00:37
Silk PRO 330DX (za 250 nowy już kupisz) lub 500DX oba przeważnie już z nie złą głowicą (jak do takich celów).
Ze względu na jakość i materiały uważam za godne polecenia.
Ostatnio w "sklepie nie dla idiotów" :p oglądałem 330DX więc sama możesz podejść i "pomacać".
Ja posiadam i używam 700DX i nie żałuję wyboru, targam go w teren i daję radę, ale to już spory trójnóg :smile:
Moim zdaniem większa waga nie jest minusem, wysiłek przy noszeniu później rekompensuje Ci się stabilnością przy zdjęciach...
dokładnie tak,jeden już kupiłam nie był stabilny. a kosztował 250 zł w sieci sklepów foto:)
Lena&TheShadow
08-12-2013, 13:38
Mam wersję 6606g tego statywu http://allegro.pl/statyw-first-opticam-pro-6604g-i3620096453.html i jest naprawdę mocny. Zapytaj sprzedającego, może ten statyw jest aktualny. Kwota chyba nie jest wygórowana.
mariola_g
08-12-2013, 23:59
Mam wersję 6606g tego statywu http://allegro.pl/statyw-first-opticam-pro-6604g-i3620096453.html i jest naprawdę mocny. Zapytaj sprzedającego, może ten statyw jest aktualny. Kwota chyba nie jest wygórowana.\
dziękuję za pomoc,ale chciałbym coś lepszego
Lena&TheShadow
09-12-2013, 11:28
Widzę, że nie zdajesz sobie sprawy z tego co to za statyw. 6606g bez problemu dźwiga na mocnym wietrze D3+70-200+tc2x i taki zestaw nie wpada w rezonans. Może kup statyw kolumnowy ? Używam i bardzo sobie chwalę gdyż po jednej stronie ramienia mam laptopa a po drugiej aparat. Statyw kolumnowy będzie najbardziej stabilny.
A po jaki grzyb jej wielki ciężki statyw do zdjęć kulinarnych ? Chyba, że w Makłowicza będzie się bawiła i po świecie jeździła z tymi garami. W kuchni chyba podmokłego terenu nie ma i wielkich przeciągów ;) Ja używam lekkiego statywu za jakieś 70 zł w domu i jakoś nie mam z nim problemów.