PDA

Zobacz pełną wersję : Jak zainstalować sterowniki?

manfred
17-10-2013, 17:16
Witam serdecznie mam pytanie odnośnie instalowania sterowników do MSIGE60. Zainstalowałem system W7. Mam pytanie czy instalować sterowniki z płyty tak jak są ułożone po klei czy trzeba w innej kolejności instalować. To jest pierwszy raz gdzie mam wszystko wgrać od nowa i troche się motam.

Johanan
17-10-2013, 17:23
Kolejność nie powinna być przypadkowa.

Nie masz tam na płytce żadnego pliku z opisem instalacji?

ps. Jeśli nie znajdziesz, to na koniec zostaw sterowniki Intela i USB.

manfred
17-10-2013, 17:36
Mam opis ale ogólnie o laptopie natomiast nic o sterownikach nie mam. Mam wyszczegolnione Audio, Bluethot, CardReader, Chipset, Clikpad, IRST, ME, USB 3.0 i Wlan. Na moje oko chyba muszę zacząć od Chipset a potem nie wiem.

kolas
17-10-2013, 17:52
Możesz jechać jak leci lub zacząć od Chipset, USB3.0 i reszta. Nic nie powinno się stać.

manfred
17-10-2013, 17:57
Oki jadę po kolei ktoś pewnie celowo je tak poukladal dla takiego ciemniaka jak ja

puciek
17-10-2013, 17:59
Na samym początku zawsze instaluj stery do chipsetu. Reszta potem nie ma znaczenia ale przed podłączeniem do internetu zainstaluj koniecznie program antywirusowy.

manfred
17-10-2013, 18:08
Oki i teraz trochę mi brakuje dysku SSD chyba trzeba się przeprosić i kupić

GoOrange
17-10-2013, 23:20
Czasem jest opcja autoinstalacji i o ile MSI w tej opcji nie dorzucić jakiegoś niechcianego softu (a właśnie często to robi, inaczej niż Gigabyte, gdzie można odhaczyćczego nie chcemy) to warto z niej skorzystać.

manfred
18-10-2013, 05:45
Poradziłem sobie i nie było to takie straszne. Nie ma co kombinować tylko instalować po kolei stery tak jak są na płycie. W sumie instalacja systemu wraz ze sterami w tym przypadku jest bardzo przyjemna. Zastanawiam się bo w innym poście pytałem o sposób na szybką instalacje systemu czy jest sens robić obraz lub kopię systemu. Choć tu pewnie zyskał bym to że obraz dodatkowo miałby w sobie kilka programów których na pewno nie zmienię czyli cs6,C1, MO

puciek
18-10-2013, 07:53
Odtworzenie obrazu systemu z kopii trwa około 10 minut (łącznie ze sterownikami i programami) i dlatego jest to praktykowane.