Zobacz pełną wersję : Jak zainstalować sterowniki?
Witam serdecznie mam pytanie odnośnie instalowania sterowników do MSIGE60. Zainstalowałem system W7. Mam pytanie czy instalować sterowniki z płyty tak jak są ułożone po klei czy trzeba w innej kolejności instalować. To jest pierwszy raz gdzie mam wszystko wgrać od nowa i troche się motam.
Kolejność nie powinna być przypadkowa.
Nie masz tam na płytce żadnego pliku z opisem instalacji?
ps. Jeśli nie znajdziesz, to na koniec zostaw sterowniki Intela i USB.
Mam opis ale ogólnie o laptopie natomiast nic o sterownikach nie mam. Mam wyszczegolnione Audio, Bluethot, CardReader, Chipset, Clikpad, IRST, ME, USB 3.0 i Wlan. Na moje oko chyba muszę zacząć od Chipset a potem nie wiem.
Możesz jechać jak leci lub zacząć od Chipset, USB3.0 i reszta. Nic nie powinno się stać.
Oki jadę po kolei ktoś pewnie celowo je tak poukladal dla takiego ciemniaka jak ja
Na samym początku zawsze instaluj stery do chipsetu. Reszta potem nie ma znaczenia ale przed podłączeniem do internetu zainstaluj koniecznie program antywirusowy.
Oki i teraz trochę mi brakuje dysku SSD chyba trzeba się przeprosić i kupić
GoOrange
17-10-2013, 23:20
Czasem jest opcja autoinstalacji i o ile MSI w tej opcji nie dorzucić jakiegoś niechcianego softu (a właśnie często to robi, inaczej niż Gigabyte, gdzie można odhaczyćczego nie chcemy) to warto z niej skorzystać.
Poradziłem sobie i nie było to takie straszne. Nie ma co kombinować tylko instalować po kolei stery tak jak są na płycie. W sumie instalacja systemu wraz ze sterami w tym przypadku jest bardzo przyjemna. Zastanawiam się bo w innym poście pytałem o sposób na szybką instalacje systemu czy jest sens robić obraz lub kopię systemu. Choć tu pewnie zyskał bym to że obraz dodatkowo miałby w sobie kilka programów których na pewno nie zmienię czyli cs6,C1, MO
Odtworzenie obrazu systemu z kopii trwa około 10 minut (łącznie ze sterownikami i programami) i dlatego jest to praktykowane.