Zobacz pełną wersję : Prośba do forumowiczów o głos w kokursie
Stach2008
08-10-2013, 12:35
Mam do Was prośbę, abyście polubili któreś z pierwszych pięciu zdjeć pod podanym linkiem (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.577773042260130.1073741826.124167600954012&type=3), można polubić wszystkie 5 czyli od 1 do 5, ale najlepiej zdjecie 1 bo już ma najwięcej lajków z tych 5. Są to zdjecia mojego kolegi z EPLB Spotters, który walczy o wygranie małpki. Oczywiście głosujcie jesli zdjecie naprawde się Wam podoba ;-)
Z góry bardzo Wam dziekuję za pomoc i pozdrawiam.
Piotr
nie mozna jakos w regulaminie zastrzec by nie pojawiały sie nigdzie watki z prośbami o lajkowanie fotek konkursowych ? Bo to już męczące - wrzucanie gdzie się da żenujących próśb o lajki na fotkę pieska, konika, dziecka czy kwiatka. Zeby to jeszcze jakies foty były ludzkie - a to gniot za gniotem.
---------
I żeby nie było zupełnie OT - nie zagłosowałem na zadne bo wszystkie sa tak fatalne że nie potrafiłem wybrac najmniej fatalnego. Naprawdę.
To już jest męczące. Gdzie wejść, to jakieś prośby, żeby coś "lajknąć".
Kiedyś byli domokrążcy, akwizytorzy i jehowi, co pukali do drzwi i czegoś chcieli, a teraz? żebranie w necie żeby coś polubić.
trudno by było się z wami - koledzy - nie zgodzić ... gdyby nie jedno małe ALE :/
wasze reakcje (nie personalnie - tylko ogólnie, dla całej gawiedzi forumowej) uzależnione są bardzo od tego o te "lajki" proszącego/proszącej.
tak jak niektórych niemalże skazujecie na niebyt tak innych chwalicie za zdjęcia.
trudno by było się z wami - koledzy - nie zgodzić ... gdyby nie jedno małe ALE :/
wasze reakcje (nie personalnie - tylko ogólnie, dla całej gawiedzi forumowej) uzależnione są bardzo od tego o te "lajki" proszącego/proszącej.
tak jak niektórych niemalże skazujecie na niebyt tak innych chwalicie za zdjęcia.
Siona, mała prośba. Wyraź swoją myśl jeszcze raz. Bo tej: "wasze reakcje (nie personalnie - tylko ogólnie, dla całej gawiedzi forumowej) uzależnione są bardzo od tego o te "lajki" proszącego/proszącej", całkowicie nie zrozumiałem, pomimo tego, że kilka razy przeczytałem. Sorry, ale nic nie poradzę.
ostatnie zdanie to kwintesencja bycia lub nie bycia na tym forum, dosadnie napisane.
Stach2008
08-10-2013, 14:05
nie mozna jakos w regulaminie zastrzec by nie pojawiały sie nigdzie watki z prośbami o lajkowanie fotek konkursowych ? Bo to już męczące - wrzucanie gdzie się da żenujących próśb o lajki na fotkę pieska, konika, dziecka czy kwiatka. Zeby to jeszcze jakies foty były ludzkie - a to gniot za gniotem.
---------
I żeby nie było zupełnie OT - nie zagłosowałem na zadne bo wszystkie sa tak fatalne że nie potrafiłem wybrac najmniej fatalnego. Naprawdę.
Nie rozumiem Cię. Swoja prosbą chciałem zwrócić uwagę większej ilości osob ktore nie wiedza w ogole o jakimś tam konkursie w małym miescie. Nie podoba Ci się to nie lajkuj - proste.
To już jest męczące. Gdzie wejść, to jakieś prośby, żeby coś "lajknąć".
Kiedyś byli domokrążcy, akwizytorzy i jehowi, co pukali do drzwi i czegoś chcieli, a teraz? żebranie w necie żeby coś polubić.
Możesz mi wytłumaczyc kto to jest jehowi? Czy tak trudno napisać Świadkowie Jehowy?
Nie rozumiem Cię. Swoja prosbą chciałem zwrócić uwagę większej ilości osob ktore nie wiedza w ogole o jakimś tam konkursie w małym miescie. Nie podoba Ci się to nie lajkuj - proste.
przeczytaj swój pierwszy post i to co teraz napisałes. Informujesz o konkursie w małym miescie czy prosisz o lajki na jedno z 5 zdjęć a w szczególności dla foty nr 1 swojego kolegi ? Nie podoba mi się, nie lajkuję.
Stach2008
08-10-2013, 14:15
przeczytaj swój pierwszy post i to co teraz napisałes. Informujesz o konkursie w małym miescie czy prosisz o lajki na jedno z 5 zdjęć a w szczególności dla foty nr 1 swojego kolegi ? Nie podoba mi się, nie lajkuję.
Stock a Ty przeczytaj z łaski swojej moje przed ostatnie zdanie. No dobra przypomne Ci...
Oczywiście głosujcie jesli zdjecie naprawde się Wam podoba ;-)
Możesz mi wytłumaczyc kto to jest jehowi? Czy tak trudno napisać Świadkowie Jehowy?
Jak widać wiesz o kogo chodzi. Więc nie będę wyjaśniał.
Siona, mała prośba. Wyraź swoją myśl jeszcze raz. Bo tej: "wasze reakcje (nie personalnie - tylko ogólnie, dla całej gawiedzi forumowej) uzależnione są bardzo od tego o te "lajki" proszącego/proszącej", całkowicie nie zrozumiałem, pomimo tego, że kilka razy przeczytałem. Sorry, ale nic nie poradzę.
nie widzę tam nic niezrozumiałego. to, że nie używam kapitalików nie znaczy, że nie używam znaków interpunkcyjnych. w tamtym zdaniu zwyczajnie ich nie potrzeba - przecinki zastąpiłem nawiasami. wywal to co w nawiasie i przeczytaj jeszcze raz.
jeśli puryści językowi uważają, że jednak gdzieś we frazie "od tego o te" powinienem wstawić przecinek to niech mnie poprawią. filologiem nie jestem - mogłem się pomylić.
skarcity
08-10-2013, 15:01
Trudno, bo większość populacji nie wie, że to są Świadkowie Jehowy. W swym poznawaniu świata zatrzymali się na pospolitym (łatwiejszym) określeniu - "jehowi".
Od razu dodam, żeby uniknąć niepotrzebnych ataków, że moja wypowiedź jest refleksją nad całością populacji i nie jest to przytyk personalny.
Krzysiek B
08-10-2013, 15:07
Nie rozumiem skąd w was tyle jadu i złości.
Robicie problem z byle gówna jakby to lajk wymagał jakiegoś szczególnego poświecenia i zaangażowania.
Nie chcecie pomóc, to nie pomagajcie ale nie róbcie do diaska łaski za coś tak drobnego.
Potem się dziwicie dlaczego forum umiera.
Spójrzcie na siebie i wasze reakcje.
Forum jest po to by się wspierać.
Jak nie macie na to ochoty, to przynajmniej nie wylewajcie na innych jadu.
Mi się tez te zdjęcia nie podobają ale zalajkowałem pierwsze, bo może ktoś na tym faktycznie skorzysta.
Może ten lajk dla kogoś w tym momencie znaczy o wiele więcej niż dla mnie.
Może wyniknie coś dobrego z tego, ktoś żywiej zainteresuje się fotografią, ktoś się uśmiechnie.
A nawet jeśli nic takiego się nie wydarzy to poświeciłem na to 15 sekund.
Chyba warto zaryzykować te 15 sekund ze swego życia by dla kogoś zrobić choć taką drobnostkę niż o wiele więcej by się użalać na forum, że ktoś o coś prosi.
Ogarnijcie się Panowie.
Wy tez kiedyś potrzebowaliście wsparcia, uznania i zapewne będziecie tego potrzebować jeszcze nie raz.
Mi się tez te zdjęcia nie podobają ale zalajkowałem pierwsze, bo może ktoś na tym faktycznie skorzysta.
Może ten lajk dla kogoś w tym momencie znaczy o wiele więcej niż dla mnie.
Może wyniknie coś dobrego z tego, ktoś żywiej zainteresuje się fotografią, ktoś się uśmiechnie.
Popatrz na to z drugiej strony - ktoś wrzucił jakieś zdjęcie, załóżmy że dużo lepsze niż to co autor zalinkował. Liczy, że skoro jest dobre to zostanie docenione, wygra czy tam zajmie jakieś miejsce, dostanie nagrodę, zmotywuje się do dalszej pracy jak zobaczy, że to co robi nie idzie na marne. Ale nie, bo wygra pewnie jakiś gniot, który dostanie lajki od forumowiczów (bo może autor wrzucił to ogłoszenie w 10 innych miejsc), którzy po prostu klikną, bo ktoś napisał żeby klikneli. Równie dobrze mogłby być tam cokolwiek innego, nie zdjęcie - bo zasadniczo to jaka jest fota nie ma w tym przypadku znaczenia.
Co innego jeśli zdjęcie jest naprawdę dobre i nam się podoba - to czemu nie. Tylko niestety praktycznie nigdy się to nie zdarza w takich przypadkach...
Mnie się wydaje że złość bierze się z tego że cały nasz świat kręci się wkoło wokół reklam, fejsbucza, like'ów itp. Poprostu trzeba stać się obojętnym, nie być trendy, nie jeździć tam gdzie większość a np. do lasu na grzyby a wówczas takie posty tak nie drażnią. Przynajmniej ja tak mam i Wam też radzę ;-)
skarcity
08-10-2013, 15:22
Mnie się wydaje że złość bierze się z tego że cały nasz świat kręci się wkoło wokół reklam, fejsbucza, like'ów itp. Poprostu trzeba stać się obojętnym, nie być trendy, nie jeździć tam gdzie większość a np. do lasu na grzyby a wówczas takie posty tak nie drażnią. Przynajmniej ja tak mam i Wam też radzę ;-)
I ja doradzam z tej rady skorzystać :-)
Stach2008
08-10-2013, 15:23
@S4INT niestety masz blędne myslenie jesli chodzi o konkursy na fb. Tam w kazdym konkursie liczą się lajki od znajomych. Taka juz jest poprostu forma tych konkursów na portalach spolecznościowych.
A po za tym, nie uważam aby zdjecie nr 1 było gniotem. Gdyby tak było, nie założył bym tego wątku.
I prosze kolejnych odwiedzających wątek aby powstrzymali się od komentarzy do niczego nie prowadzących. Poprotu jeśli podoba Wam się to zdjecie to zalajkujcie a jeśli nie to nic się nie stanie.
Tym którzy mają zamiar tu jeszcze płakać, radzę prznieść się do watku o D610 i poczytac coś ciekawego na poprawienie humoru :-)
Krzysiek B
08-10-2013, 15:53
Popatrz na to z drugiej strony - ktoś wrzucił jakieś zdjęcie, załóżmy że dużo lepsze niż to co autor zalinkował. Liczy, że skoro jest dobre to zostanie docenione, wygra czy tam zajmie jakieś miejsce, dostanie nagrodę, zmotywuje się do dalszej pracy jak zobaczy, że to co robi nie idzie na marne. Ale nie, bo wygra pewnie jakiś gniot, który dostanie lajki od forumowiczów (bo może autor wrzucił to ogłoszenie w 10 innych miejsc), którzy po prostu klikną, bo ktoś napisał żeby klikneli. Równie dobrze mogłby być tam cokolwiek innego, nie zdjęcie - bo zasadniczo to jaka jest fota nie ma w tym przypadku znaczenia.
Co innego jeśli zdjęcie jest naprawdę dobre i nam się podoba - to czemu nie. Tylko niestety praktycznie nigdy się to nie zdarza w takich przypadkach...
Podzielam twoją argumentacji.
Masz dużo racji w tym co piszesz.
Mnie drażni nie fakt, że ktoś nie pomaga, bo z tych czy innych względów nie chce tego robić.
Lecz, ze przy takiej okazji robi z tego łachę i wielki problem.
Chcemy pomagajmy, nie chcemy nie pomagajmy ale bez tej zbolałej złośliwości i jadu proszę.
@S4INT niestety masz blędne myslenie jesli chodzi o konkursy na fb. Tam w kazdym konkursie liczą się lajki od znajomych. Taka juz jest poprostu forma tych konkursów na portalach spolecznościowych.
A po za tym, nie uważam aby zdjecie nr 1 było gniotem. Gdyby tak było, nie założył bym tego wątku.
I prosze kolejnych odwiedzających wątek aby powstrzymali się od komentarzy do niczego nie prowadzących. Poprotu jeśli podoba Wam się to zdjecie to zalajkujcie a jeśli nie to nic się nie stanie.
Tym którzy mają zamiar tu jeszcze płakać, radzę prznieść się do watku o D610 i poczytac coś ciekawego na poprawienie humoru :-)
Jak można kogoś prosić, żeby coś, lub kogoś polubił. Polubienie czegoś, to nie jest kliknięcie w link. Trzeba mieć osobiste przesłanki.
P.S. Skoro liczą się lajki od znajomych, to do nich kieruj apel, bo jacy my znajomi jesteśmy.:wink:
Stach2008
08-10-2013, 22:08
Ale z Ciebie filozof :-)
A ja i tak nie wiem, co to jest ten tytułowy "kokurs" :mrgreen:
Boryszuk
08-10-2013, 23:08
Może powięszkalnik? :mrgreen:
Że anagram taki? A to ci szarada... :mrgreen: Borsuk demaskator, odkrył, że kolega z forumowej, ukrytej opcji analnej. :D
A może zróbmy lajkowanie obowiązkowe. Biorąc pod uwagę ilość osób na forum możliwe, że będziemy wygrywać wszystkie konkursy. A nagrody przeznaczymy na jakiś cel, podzielimy między siebie lub przehandlujemy i podzielimy się kasą ;)
A mi to w tym wszystkim szkoda tego jednego dobrego, zwykłego, szarego fotografa, który być może załamie się po kolejnym przegranym fejsbukowym konkursie tylko dlatego, że nie miał wystarczająco dużo znajomych...
A mi to w tym wszystkim szkoda tego jednego dobrego, zwykłego, szarego fotografa, który być może załamie się po kolejnym przegranym fejsbukowym konkursie tylko dlatego, że nie miał wystarczająco dużo znajomych...
Ci, którzy proszę o "lajki" forum, też nie mają wystarczający dużo znajomych. Inaczej nie prosiliby, nie?:wink:
Raczej ludzie starają się tych lajków załatwić jak najwięcej :P
A najbardziej przykre jest to że forumowicz forumowiczowi wilkiem jest..
A głosy rozsądku są ignorowane.
A najbardziej przykre jest to że forumowicz forumowiczowi wilkiem jest..
Nie przesadzasz przypadkiem? Przyglądając się dyskusji, wydaje mi się, iż sprzeciw budzą próby powoływania się na forum jako grupę, która stoi za kimś. Ja odbieram takie prośby jako zawoalowaną próbę uzyskania czegoś po znajomości, na zasadzie: jestem jednym z was, poprzyjcie mnie. Bo niby czemu nagrodę ma dostać ktoś "obcy", jak może dostać "swój", czyli jak mawiał Przerwa-Tetmajer, wolę polskie gówno w polu niż fijołki w Neapolu.
Sama idea konkursu polegającego na tym kto zbierze większą bandę jest nieuczciwa, ponieważ sprawdza zwartość i siłę grupy, a nie merytoryczną czy artystyczną wartość pracy. Za to potem ktoś wpisze sobie w CV, że jest laureatem konkursu fotograficznego, w którym na jego doskonałe zjęcie głosowało 20 tys. osób, czyli te 20 tysięcy uznało pracę za ciekawą i wartościową. Idąc dalej tym torem, Nikoniarze uznali fotę*za doskonałą. Tak więc osobnik dostaje tyle, ile traci grupa, a odium promowania gniotów spada na każdego z osobna.
Tatarata... Nie zauważyliście chyba jednego drobiazgu. Autor wątku napisał całkiem wyraźnie, żeby wesprzeć głosem zdjęcie, jeśli się ono spodoba. A nie, żeby głosować przymusowo. Chyba delikutaśna różnica, nie? Czytajcie ze zrozumienim...
Marta Baranowska
12-09-2014, 17:53
gotowe ;)
Marta to bylo rok temu... :razz:
hehe, dobrze Shao, że nas uświadomiłeś :p
Ja też lajknołem i dopiero teraz przeczytałem co napisałeś :D
Rafał_Sz
13-09-2014, 14:05
gotowe ;)
Marta to bylo rok temu... :razz:
Nieważne. Każdy głos na wagę złota! ;)
zbyszekD7000
13-09-2014, 15:01
Co za czasy ;-)
marta wg zasady "lajk ode mnie, liczę na rewanżyk!"
Ale to ostatecznie kolega wygrał czy też nie? ;)