PDA

Zobacz pełną wersję : Budzik z regulowaną głośnością

nigel
07-10-2013, 07:54
Witam

jak w temacie. Poszukuje budzika, który ma regulowaną głośność dźwięku budzenia. Najlepiej, gdyby regulacja była płynna. Czy ktoś spotkał się z podobną rzeczą ? Google nie podaje nic sensownego.

PS. wiem, ze można w komórce ściągnąć odpowiednią aplikację, ale użycie komórki odpada. Chce po prostu zegar + budzik.

pgaik
07-10-2013, 08:21
Wpisz w google po angielsku...

moshica
08-10-2013, 09:02
Mogę polecić taki jak w aukcji : http://allegro.pl/sony-icf-c717pj-radiobudzik-z-projektorem-nowy-i3608647488.html
Gwarantowana jakość od Sony, żaden plastik fantastic, tylko dobre alu, dużo funkcji.
Mam go pół roku, i kupiłbym ponownie...

konopia
08-10-2013, 12:04
O właśnie, dobry temat. :-o Ostatni budzik mi się mało nie sfajczył razem z szafką - badziewny transformator miał.

Potrzeba mi budzika z duży czytelnym wyświetlaczem, łatwym do odczytania w całkowitej ciemności i zasilanego z baterii.
Znajdzie się coś takiego?

freefly
08-10-2013, 12:11
Potrzeba mi budzika z duży czytelnym wyświetlaczem, łatwym do odczytania w całkowitej ciemności i zasilanego z baterii.
Znajdzie się coś takiego?

Taki mam od kilku lat.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80154550/
Działa i tani jest. Po naciśnięciu obudowy z przodu włącza się podświetlenie.

Spełnia funkcję i jest bez przerostu formy nad treścią.

eagis
08-10-2013, 12:17
Fajny ten sony:)

stock
08-10-2013, 12:34
tez na tego soniacza zwróciłem uwagę jakies dwa tyg temu w sklepie. Poszukuje czegoś własnie 9budzika z wyświetlaczem) i ten z Ikei mi podpasił. tani - godzine pokazuje. O to mi chodzi. chyba zakupię.

moshica
08-10-2013, 13:06
Ja Soniacza kupiłem w Saturnie, więc mogłem dotknąć, pooglądać i się zapoznać. Jak dla mnie idealny ! Podświetlenie LCD jest dwu pozycyjne : mocno, słabo i bez... 2 alarmy, snooze i inne pierdoły...nawet na mini zestawie hifi się ładnie komponuje z całością, w końcu Sony ;-)

nigel
08-10-2013, 14:21
No tak, ale cena soniacza trochę słaba :)
ja raczej szukam czegoś z regulacją, może być bez podświetlenia i innych bajerów, ale też niezbyt drogiego.

moshica
08-10-2013, 14:40
No cóż albo albo, wiesz ja kilka lat się interesowałem i oglądałem jakby było coś ciekawego, dopiero Sony mnie zainteresowało pozytywnie pod kątem funkcjonalności, wykonania i nie żałuję zakupu. Nie przekonuję na siłę, cena wysoka jak na takie ustrojstwo, ale wart jest tej ceny.

pil74
08-10-2013, 15:39
No proszę co za ciekawy wątek :)
Właśnie szukam czegoś takiego do sypialni. Nie musi mieć tyle bajerów ale projektor dobra sprawa. W podobnej cenie znalazłem stację pogodową - budzik oregon. Ale ten soniacz zdecydowanie bardziej mi się podoba. :)

nigel
08-10-2013, 18:34
No cóż albo albo, wiesz ja kilka lat się interesowałem i oglądałem jakby było coś ciekawego, dopiero Sony mnie zainteresowało pozytywnie pod kątem funkcjonalności, wykonania i nie żałuję zakupu. Nie przekonuję na siłę, cena wysoka jak na takie ustrojstwo, ale wart jest tej ceny.

Wiem, wiem i nie neguję. Oczywiście też wielkie dzięki za linka. Tyle, że na moje potrzeby to by nawet wskazówkowiec starczył, byle miał regulację głośności :)
Sony bym z chęcia nabył, ale żona pewnie by mnie eksmitowała z domu, więc byłbym pierwszym bezdomnym, z tak wypasionym budziorem ;)

freefly
08-10-2013, 20:01

Napisz coś o funkcjonalności tego ustroistwa. Znaczy się jakie ma to znaczenie, dla potencjalnego delikwenta, mającego wstać np. piątej. Obudzi go lepiej niż zwykły budzik za 20 PLN?:wink: To, że fajny gadżet jest i fajnie wygląda, można pominąć.

Maniutka
08-10-2013, 21:08
Ooo coś w sam raz dla mnie :)

moshica
09-10-2013, 09:35
Napisz coś o funkcjonalności tego ustroistwa. Znaczy się jakie ma to znaczenie, dla potencjalnego delikwenta, mającego wstać np. piątej. Obudzi go lepiej niż zwykły budzik za 20 PLN?:wink: To, że fajny gadżet jest i fajnie wygląda, można pominąć.

np. 2 alarmy, 1 ustawiony na 6 rano a drugi na 7, można przypisywać dany alarm do konkretnego dnia aby budził np. w środę o 6 a nie 7 rano. Ja pracę rozpoczynam o dwóch różnych porach i mi się właśnie ta funkcja bardzo przydaje, nie muszę przeprogramowywać codziennie budzenia. Jak dla mnie to nie gadżet a mocne udogodnienie ! Żaden inny tego nie ma, bo nie spotkałem. O jakości nie będę wspominał, bo nawet plastikowe firmowe które oglądałem nie miały do niego startu, ale to pewnie dla Ciebie bez znaczenia ?
Jakość dźwięku, itp. dla kogoś bez znaczenia, ale konkurencja też daleko w tyle ;-) Każdy aspekt od wykonania, przez dźwięk aż do funkcjonalności ma potwierdzenie w cenie.

Ewerew
06-11-2013, 13:15
Kup sobie taki :) Nikon rozdaje, ale tylko w Japonii :(

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/11/nikonbudzik1-3.jpg
źródło (http://i.fotomaniak.pl/fotomaniak/2013/11/nikon-budzik-1.jpg)

A tu zobacz jakim dźwiękiem budzi :D

http://www.nikon-image.com/event/campaign/nikkor_80th/mp3/ararm.mp3?utm_source=fotomaniak.pl&utm_medium=artykul&utm_campaign=techmaniak.pl