Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] O wschodzie
Co o tym sądzicie.Pozdrawiam
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/10/eywq-1.jpg
źródło (http://img9.imageshack.us/img9/5810/eywq.jpg)
trochę zabrakło światła na dole, niebo pikne
Na czarnym tle jest bardzo dobrze, mi się podoba. Dobry klimat.
No tak, słonce za chwilę wyszło znad drzew ale było już za mocne.Pozdrawiam
Ładnie i tajemniczo. Kolorki wyszły Ci bardzo sympatycznie. Ciekawa miejscówka.
dominikpl72
04-10-2013, 19:09
Kadr bardzo mniamuśny, ale troszkę mi to rozświetlenie trawy na pierwszym planie przeszkadza. Domyślam się, że to efekt ratowania braku światła "na podłodze" ale troszkę nienaturalnie to w moim odczuciu wygląda... No bo - skoro słońce jest gdziś tam za drzewami - to skąd by się miało wziąć takie rozświetlenie na trawie ?
Kadr bardzo mniamuśny, ale troszkę mi to rozświetlenie trawy na pierwszym planie przeszkadza. Domyślam się, że to efekt ratowania braku światła "na podłodze" ale troszkę nienaturalnie to w moim odczuciu wygląda... No bo - skoro słońce jest gdziś tam za drzewami - to skąd by się miało wziąć takie rozświetlenie na trawie ?
to bardzo proste Dominiku, przy takich chmurach słonce przebija się przez nie i mz. ładnie "liznęło" dół traw, nie ma go tam w nadmiarze. To doswietlenie dodaje uroku tej fotografii. Ładny kadr , szeroko, z lekkimi mgiełkami, trochę tajemniczo w dobrej kolorystyce. Ja uwazam ze to dobra fotografia
trochę zabrakło światła na dole, niebo pikne
Światło jest ale trzeba je wydobyć, pokazać - bardzo prosty zabieg.
Moje ulubione tereny,ładnie wyszło.
Nikonozaur
06-10-2013, 22:12
Mam wrażenie, że dół ciągnąłeś z totalnej ciemności, poza tym pasuje.
jacekz40
07-10-2013, 14:15
Ogólne wrażenie na plus :) przydałby się jaśniejszy dół, ale i tak mnie się podoba :)
Urocze, naturalne zdjęcie.
Mz nie ma sensu poprawiać natury.
Urocze, naturalne zdjęcie.
Mz nie ma sensu poprawiać natury.
Świetne warunki złapałeś, jednak bolączką są ciemności w drugim planie.
Bardzo przyjemny kadr. Dynamiczne niebo i kontrast drzew na pierwszym planie.