Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Klaudia studio
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img407/3412/uef7.jpg)
Ładny przyjemny portret, a masz może w kolorze?? Jestem ciekaw, bo pamiętam modelkę z innego motywu i może być ciekawie :)
.:Gerard:.
02-10-2013, 15:27
Co do obróbki mam rożne odczucia raz mi się podoba a raz nie, kadrowa wycinanka, ale to nie ma znaczenia :)
Trochę kontur twarzy przy ustach zlał się z tłem ale... .
Ogólnie podoba mi się., owalna obwódka i prezent cacy :wink:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img443/97/5zxc.jpg)
josephebeloki
02-10-2013, 20:19
Ale to jest w kolorze, oczy są niebieskie :) Bardzo fajny pierwszy portret... jak najbardziej na tak.
drugie dużo fajniejsza obróbka... daj kolor, bo też pamiętam tą twarz z jakiegoś kolorowego zdjęcia:)
Wybaczcie, lecz koloru nie będzie. ;)
Zamysł sesji był w bw i nie będę teraz tego zmieniał, mam nadzieję, że zrozumiecie i wybaczycie, nie ulegam na ogół takim propozycjom bo są wbrew moim zamysłom.
Pozdrawiam.
Ok, rozumiem, to było tylko takie zapytanie odnośnie koloru z czystej ciekawości;)
Obydwa portrety ładne,i jak najbardziej trafiają, choć mi osobiście chyba bardziej pierwszy podchodzi, lepszy klimacik ma.
Pozdrawiam.
Chociaż... aaaa proszę bardzo ;)
Usuwam z powodu pewnych niedociągnięć ;)
Poprawię to wstawię
Panie, cos tak ucial w 1 chamsko? Albo tnij pol czola albo oddawaj gore! :twisted: Obrobka na nie.
CZB fajne, kolor tez niezly, modelka rzadzi!
zdjęcia są rewelacyjne;
możesz podać parametry i szkło?
to f1,4?
kompletnie się nie znasz, kompletnie ;)
to było do skośnookiego ;)
Parametry f/2
iso 100
czas 1/160
Parametry f/2
iso 100
czas 1/160
f2?
to jakieś 100mm?
Chociaż... aaaa proszę bardzo ;)
No i szkoda MZ, że uległeś, bo pomimo, że pierwsze dwa bardzo mi się widzą, to trzecie nieco psuje to wrażenie. Nie dlatego, że w kolorze, bo zestawienie zielonego, piegów i rudych włosów jest jak dla mnie perfekcyjne, ale mowa o rudym, a tu włosy i brwi wyglądają, jakbyś pociągnął w szopie po nich czerwonym pędzlem i to niezbyt dbając o dokładność. Co do pierwszego, to brakuje mi nieco kontrastu, ale to pewnie kwestia gustu :)
o Reda ;) - właśnie siedzę w niej w pracy...
Trochę się nim na warstwach bawiłem i może stąd ten efekt maźnięcia pędzlem ;)
Ostatni raz uległem ;)
edyta: sorrki, ale usuwam bo widzę jak powiększyłem, że faktycznie to dziwnie wygląda. Obiecuję, że wstawię jak poprawię ;)
binabik - to 200/2
f2?
to jakieś 100mm?
stawiam na N200F2.0 - znow mnie wkurza jego cena...
słuchaj, to pierwsze kolorowe - jakoś dziwnie nieregularnie wchodzi czerwien w brwi i wlosy. Efekt ciekawy lae mocno chyba przejaskrawiony, a anomalie nie zawsze sa w modzie. Dziewczyna super, ale lepiej wychodzi jednak uśmiechnieta.
Tak, tak - już usunąłem - nie zauważyłem tak na szybko - chciałem zrobić dobrze, a wyszło ... ;)
hulk2012
03-10-2013, 14:47
Tak, tak - już usunąłem - nie zauważyłem tak na szybko - chciałem zrobić dobrze, a wyszło ... ;)
Cieszy mnie fakt loga w języku polskim (FOTOGRAFIA). Nie znoszę tzw pseudo -swiatowcow i dziwi mnie ze połowa polski coraz częściej używa synonimów angielskich zamiast kształcenia swojego języka. Kompletna paranoja...
Cieszy mnie fakt loga w języku polskim (FOTOGRAFIA). Nie znoszę tzw pseudo -swiatowcow i dziwi mnie ze połowa polski coraz częściej używa synonimów angielskich zamiast kształcenia swojego języka. Kompletna paranoja...
Też jestem na to lekko (delikatnie mówiąc) uczulony. Może i nic w tym złego nie ma, ale wystarczy na znanym portalu społecznościowym wpisać photography ;).
kompletnie się nie znasz, kompletnie ;)
to było do skośnookiego ;)
Chyba dawno blachy w glace nie dostales... :twisted: Jestem Polakiem, znam sie na wszystkim!!! :twisted:
:mrgreen:
Cieszy mnie fakt loga w języku polskim
"Logo" jak dotąd jest wyrazem nieodmiennym. A "Polska" jak najbardziej piszemy z wielkiej litery ("połowa polski").
Co do zdjęcia - oba ładne, dla mnie pierwsze zbyt miękkie/szare; może jestem kontrastofilem. ;) "Dwójka" duży plus za szczery uśmiech.
O dziękuję za dopisek, bo już się zmartwiłem, że większą uwagę od fotografii zwróciłes na logo ;)
O dziękuję za dopisek, bo już się zmartwiłem, że większą uwagę od fotografii zwróciłes na logo ;)
Nawet bym logo nie zauważył, gdyby nie błędy w pisowni. :mrgreen:
;) a to chyba dobrze, że takie dyskretne ;)
Pozdrawiam.
josephebeloki
04-10-2013, 13:37
Mi nie pasuje niebieski kolor oczu do obrazu BW w 1
Niebieski :) proponuje kalkulacje monita.
Mi nie pasuje niebieski kolor oczu do obrazu BW w 1
+ przepaly na wiekszosci zdjec. Joseph - sprawdz faktycznie monitor, skalibruj go albo kup cos porzadnego. Wierz mi, ze tu nie ma niebieskiego. No chyba ze jest to zapraszam do dzialu gielda, moze ktos chce spectre?
wracajac do zdjec - z jakiej odleglosci ja pstrykales? chodzi mi o drugie zdjecie
Przepały na większości zdjęć moich czy ogólnie? Bo ja tu akurat przepałów nie widzę ;)
Odl, jakieś 5 m.
Chodzilo mi o komentarze j.
Aaa to się uspokoiłem. Dziękuję. ;)
"Logo" jak dotąd jest wyrazem nieodmiennym.
Jak najbardziej odmienny już od jakiegoś czasu, podobnie jak i inne tego typu wyrazy (radio, studio). Przynajmniej za uznanym w grach słownikiem: PWN 2004 - A. Kłosińska, źródło sjp.pl.
Co do zdjęć, to niekoniecznie mi podeszły. Wersja reklamowa jednak w czołówce.