Zobacz pełną wersję : SB-22S a wyzwalanie przedbłyskami
Witam.
Mam na oku SB-22S jako uzupełnienie mojej torby, jednak wyzwalacze yongnuo nie obsługują tego modelu (dopiero od SB-24-info z aukcji). Jak wygląda sytuacja przedbłysków. Czy ta lampa zadziała poza body?
Pozdrawiam
używam sb-22 ze zwykłym wyzwalaczem radiowym, ze stopki lub kabla, działa bezproblemowo
Witam.
Mam na oku SB-22S jako uzupełnienie mojej torby, jednak wyzwalacze yongnuo nie obsługują tego modelu (dopiero od SB-24-info z aukcji). Jak wygląda sytuacja przedbłysków. Czy ta lampa zadziała poza body?
Pozdrawiam
W trybie fotoceli ta lampa nie działa przy przedbłyskach. Żadna lampa Nikona nie ma wyzwalania z przedłbyskami TTL, chyba, że jest to lampa z CLS i tego trybu używasz do wyzwalania lamp.
bogdi64 Planuje tą lampę postawić poza korpusem i doświetlać obiekty, także kabel odpada. Jaki popsiadasz wyzwalacz (bezprzewodowy?)?
Mam SB 22s od prawie 10 lat. Ma bardzo dobrą automatykę własną.Jednak praca z nią przy zdalnym wyzwalaniu przez fotocelę może być utrudniona, bo nie ma ona podziału mocy błysku w manualu, i błyska zawsze pełną mocą.
J.p
bogdi64 Planuje tą lampę postawić poza korpusem i doświetlać obiekty, także kabel odpada. Jaki popsiadasz wyzwalacz (bezprzewodowy?)?
najtańszy wyzwalacz radiowy bez ttl, możesz pracować w automatyce błysku, pełnej mocy błysku lub (w przypadku sb22) stały ze zmniejszoną mocą błysk MD, ja osobiści używam też kabla 5 metrów, wtedy lampa wyzwala mi lampę, tylko potrzebny jeden odbiornik