Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Wewnątrz kopuły
... Bundestagu. Zapraszam do oglądania i komentowania.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img716/8854/ayg1.jpg)
malasana
25-09-2013, 21:21
Bardzo ladnie zbudowany kadr. Natomiast nie przekonuje mnie konwersja, jest jakby zbyt ciezka, zbyt wiele detali wydaje sie byc utraconych.
... na etapie obróbki zastanawiałem się raczej, czy nie dać więcej cienia, ukrywając kolejne szczegóły ... :-)
Ciekawie skadrowane. Moim zdaniem konwersja jest udana, podkreśla to, co istotne w kompozycji.
Cos bym tu zmienil z kadrem ale musialbym tam byc, zeby wiedziec co dokladnie bo teraz mi lekko nie pasuje ;) Za to obrobka niezla. Fota na +.
Dzięki za komentarze :-)
Cos bym tu zmienil z kadrem ale musialbym tam byc, zeby wiedziec co dokladnie bo teraz mi lekko nie pasuje ;) Za to obrobka niezla. Fota na +.
Z kadrem tego miejsca się namęczyłem, i efekt nie jest dla mnie również satysfakcjonujący (tak do końca ;-) ). Mam dwóch podejrzanych:
- ciężar kompozycji spoczywa jednak na prawej stronie kadru ("rożek" i "język" zajmują przede wszystkim tą część zdjęcia); starałem się rozplanować to zdjęcie tak, aby ciekawe elementy były skupione po przekątnych, zwłaszcza LG-PD (ta przekątna miała przede wszystkim zwracać uwagę oglądającego), ale założenie to jedno, a możliwości i wykonanie to drugie ;-);
- być może brakuje też dołu (ścięty u dołu "rożek").
A moze po prostu wyprostowac? ;) W sensie, zeby rozek lecial z gory na dol bez zadnych akcentow w lewo czy w prawo bo tym zajmuje sie jezyk ;)
A moze po prostu wyprostowac? ;) W sensie, zeby rozek lecial z gory na dol bez zadnych akcentow w lewo czy w prawo bo tym zajmuje sie jezyk ;)
Fakt, nie pomyślałem o tym. Wyprostowane wygląda lepiej, niestety wypada wtedy z kadru część lewej strony - trzeba będzie zdjęcie powtórzyć.
Konwersja można rzec klasyczna dla tego miejsca ;) Natomiast odnośnie kadru, mam niedosyt - góra świetna, ale za mało dołu mz.
Fajny ten cross a konwersja rzecz gustu :D