PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Wewnątrz kopuły

Dune
25-09-2013, 21:18
... Bundestagu. Zapraszam do oglądania i komentowania.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img716/8854/ayg1.jpg)

malasana
25-09-2013, 21:21
Bardzo ladnie zbudowany kadr. Natomiast nie przekonuje mnie konwersja, jest jakby zbyt ciezka, zbyt wiele detali wydaje sie byc utraconych.

Dune
25-09-2013, 21:34
... na etapie obróbki zastanawiałem się raczej, czy nie dać więcej cienia, ukrywając kolejne szczegóły ... :-)

ame
26-09-2013, 14:21
Ciekawie skadrowane. Moim zdaniem konwersja jest udana, podkreśla to, co istotne w kompozycji.

shaolin
27-09-2013, 05:43
Cos bym tu zmienil z kadrem ale musialbym tam byc, zeby wiedziec co dokladnie bo teraz mi lekko nie pasuje ;) Za to obrobka niezla. Fota na +.

Dune
27-09-2013, 08:24
Dzięki za komentarze :-)

Cos bym tu zmienil z kadrem ale musialbym tam byc, zeby wiedziec co dokladnie bo teraz mi lekko nie pasuje ;) Za to obrobka niezla. Fota na +.

Z kadrem tego miejsca się namęczyłem, i efekt nie jest dla mnie również satysfakcjonujący (tak do końca ;-) ). Mam dwóch podejrzanych:

- ciężar kompozycji spoczywa jednak na prawej stronie kadru ("rożek" i "język" zajmują przede wszystkim tą część zdjęcia); starałem się rozplanować to zdjęcie tak, aby ciekawe elementy były skupione po przekątnych, zwłaszcza LG-PD (ta przekątna miała przede wszystkim zwracać uwagę oglądającego), ale założenie to jedno, a możliwości i wykonanie to drugie ;-);

- być może brakuje też dołu (ścięty u dołu "rożek").

shaolin
28-09-2013, 05:36
A moze po prostu wyprostowac? ;) W sensie, zeby rozek lecial z gory na dol bez zadnych akcentow w lewo czy w prawo bo tym zajmuje sie jezyk ;)

Dune
28-09-2013, 19:45
A moze po prostu wyprostowac? ;) W sensie, zeby rozek lecial z gory na dol bez zadnych akcentow w lewo czy w prawo bo tym zajmuje sie jezyk ;)

Fakt, nie pomyślałem o tym. Wyprostowane wygląda lepiej, niestety wypada wtedy z kadru część lewej strony - trzeba będzie zdjęcie powtórzyć.

creep
30-09-2013, 23:43
Konwersja można rzec klasyczna dla tego miejsca ;) Natomiast odnośnie kadru, mam niedosyt - góra świetna, ale za mało dołu mz.

razza
01-10-2013, 10:05
Fajny ten cross a konwersja rzecz gustu :D