PDA

Zobacz pełną wersję : PS CS6 - polski czy angielski

elanek
24-09-2013, 23:17
W związku z dynamicznym rozwojem firmy itp. , itd. zamierzam zakupić CS6. Gnębi mnie jedno pytanie zasadnicze, jeśli idiotyczne to wybaczcie:
Czy instalacja dodatków, zarówno darmowych jak i płatnych zależy od wersji językowej programu? Czy jeśli kupię polskiego PSa, to mogę mieć jakieś problemy instalacyjne?
Powiedzmy, że kupię jakieś dodatki, akcje itp. Będzie się to gryzło?

RobertMiernik
24-09-2013, 23:36
Problemy z instalacją nie, wszystko działa niezależnie od języka, bo to ten sam PS tylko pliki językowe się różnią, więc całkiem bezpiecznie.

Ale problemy mogą być z szukaniem czegoś w internecie, każda funkcja i opcja będzie spolszczona i czasem jest naprawdę ciężko znaleźć informacje o co chodziło tłumaczowi...
Nie mówiąc o tutkach jakichś ewentualnych, które są w 99% po angolsku.

Ja odradzam, chociaż technicznie nie będzie na pewno żadnych problemów.

JAP
24-09-2013, 23:46
również niektóre płatne akcje będą Ci się zatrzymywały dopóki nie zmienisz poszczególnych kroków np. z Nowa warstwa na New layer.
Ja mam polską i kilka razy musiałem dłubać :(
Polecam angielską - prawdopodobnie i tak wszystko będziesz rozumiał :)

Olsza
25-09-2013, 00:05
Z polskiej wersji bardzo łatwo zrobić angielską i potem bardzo łatwo wrócić do polskiej.

Wystarczy zmienić nazwę tego pliku: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop\Locales\pl_PL\Support Files\tw10428.dat na przykład na tw10428.dat.bac i potem w drugą stronę.

fishaa
28-09-2013, 15:24
Tak jak pisał już przedmówca polecam angielską bo zabawa z każdego rodzaju akcjami także darmowymi doprowadzić może do szewskiej pasji

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalk 4

marszull
28-09-2013, 16:04
ja tez polecam angielska wersje

drappa
29-09-2013, 18:58
również niektóre płatne akcje będą Ci się zatrzymywały dopóki nie zmienisz poszczególnych kroków np. z Nowa warstwa na New layer.
Ja mam polską i kilka razy musiałem dłubać :(
Polecam angielską - prawdopodobnie i tak wszystko będziesz rozumiał :)
Witam, u mnie już posprzątane, bo mam polską wersję, no i właśnie problem z akcjami, które się zatrzymują. Jak mogę zmienić te nazwy w akcjach (background copy na tło kopia itd). Bo kopię i szczerze mówiąc nie znalazłam nigdzie informacji na ten temat.