Zobacz pełną wersję : D50 - co w zamian ?
Witam
Sprzedaje D50 wraz z osprzetem i chce cos kupic.
Wczesniej mialem Fuji S5500 i zastanawiam sie nad S6500 lub byc moze S9600.
Co powiecie o obydwu aparatach a moze cos innego ?
wystawiasz cały sprzęt na allegro? sprzedajesz na forum?
ile byś chciał za t17-50? sb800?
pdzran (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=5566), chcesz zamienić swój extra sprzęt na to...?
Dyziek :
Strzelilem niecale 4000 fotek, szkoda mi, ze sprzet lezy, starzeje sie a ja nie mam czasu na hobby poza praca i studiami - tak bedzie przez ponad 3 lata ;|
Dlatego chce kupic cos tanszego, z czego skorzysta takze moj brat.
Jak nie uda Ci się sprzedać to już rezerwuję pilocika(za rozsądne pieniążki):)
jak nie znajdziesz kupca - daj znać na PM
Jak juz pisalem, podam ceny jak nie pojdzie, decyduje kolejnosc rezerwacji z dzialu Sprzedam
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=23290
Witam
Zastoj w temacie, moze jednak ma ktos jakies zdanie, czy S9600, czy S6500 a moze cos innego ?
Jakie karty pamieci ?
Org. Fuji, moze Olympus, jaki typ ? Sa typ H i M
A moze CF do 9600 ?
Zaznaczam, ze nie mialem w rece i nie robilem tym zadnych zdjec
ALE kiedys tam zastanawialem sie, czy na wyjazdy nie kupic wlasnie ktoregos ze wspomnianych modeli. Wprawdzie nie zdecydowalem sie, ale uwazam, ze 6500 robi ladniejsze zdjecia. Siedzi w nim matryca z owianego legenda F30. B. wydajna na wysokich ISO. Korpus natomiast troche ubogi w porownaniu do 9600.
Uczciwie mowiac lepszym ale i drozszym wyjsciem bylby D40.
Tak o nie ma sensu, sprzedaje obecnie D50, wiec nie bede kupowal D40.
Radek Radziszewski
16-04-2007, 12:23
Bez sensu jest ten pomysł ze sprzedażą D50... ile na tym zyskasz ?
Mi nie chodzi o kase, zeby na cos innego miec.
Chodzi o to, ze mi sprzet lezy a ja mam prace , prace dodatkowa, studia w weekendy.
W efekcie nie uzywam D50, obiektywow, lampy, to wszystko lezy i starzeje sie.
Chce sprzedac zestaw i kupic jakas cyfre, tak po prostu do pstrykania fotek rodzinnych itp.
Chcesz zamienić fiata brava na pandę? - gdzie tu logika. On też wkrotce się zestarzeje;)
Chcesz zamienić fiata brava na pandę? - gdzie tu logika. On też wkrotce się zestarzeje;)
Już dawno sprzedał...:)
Pozdrawiam
Sprzedalem i nie zaluje :-)
Do fotek typowo rodzinnych S9600 styknie mi.
puchbeary
01-05-2007, 20:00
Nie potraficie uszanować czyjegoś zdania tylko na siłę usiłujecie wmówić mu że źle robi. Chyba ze dwa razy napisał wam swoje powody a do was i tak nie trafia :evil: .
Jak grochem o ścianę. :|
Słabo znam Fuji ale znajomy pstryka 6500 i sobie chwali. Bardzo ładne fotki produkuje ten aparat.
Zgadza sie, robi bardzo ladne fotki.
Kiedys , przed D50 mialem S5500 (jak dobrze symbol pamietam) i bylem bardzo zadowolony.
S9600 ma podglad na LCD tego co foce, co bratu sie bardzo podoba :) ja uzywam wizjerka.
Ma krecenie filmikow, co przydaje mi sie jak pojade do siostry ktora ma 5-cio miesieczna coreczke.
Poza tym ma jedna zalete - w koncu ja mam jakies fotki, tak to kazdy bal sie ruszyc D50 - duzo przyciskow i wygladal zbyt profi :)
S9600 ma fajny obiektyw z calkiem fajnym zoomem.
Jedyne czego mi brakuje to macro.
Jak juz pisalem ze wzgledu na brak czasu szkoda mi trzymac sprzet za okolo 5000 pln i kilka razy pstryknac w czasie urlopu jakies foty.
Za S9600 dalem okolo 1600 pln.
Za 2-3 latka (jak skoncze szkole i zakocze dodatkowa dzialalnosc i bede mial wiecej wolnego czasu) moze zmienie Fuji na jakies D81 , 82 albo cos kolo tego ;)
Poza tym D50 denerwowal mnie, bo mial jedna wade - cos w nim brzeczalo, jakby jakas kulka ;)