PDA

Zobacz pełną wersję : Stary zenith problem z lustrem.

CODER_BEST
23-09-2013, 20:04
Cześć

Grzebałem na strychu i wygrzebałem starego zenitha.... Brakuje mu obiektywu ale myślę, że jakby włożyć kliszę to by śmigał i dokupić obiektyw/].

Tylko jest jeden problem z lustrem. Kiedy naciągnę spust i kliknę to słychać strzał ale lustro tylko drgnie ale się nie podniesie całe.

Wystarczy, że uniosę lustro delikatnie do góry i od razu podrywa się całe. I czy ma ktoś pomysł co to może być, czy to sprężynki jakieś czy coś. Bo też nie chciał bym go rozbierać całego.

PS: Nie wiem czy dobry dział ale jakoś mi najbardziej pasował.

H1TM4N1500
23-09-2013, 20:31
jak kolega poczeka z tydzień czy dwa to mogę podesłać za zwrot kosztów swojego ZENITHA z którego ja już nie korzystam, wystarczy dokupić obiektyw np standardowego Heliosa i cykać :)

TOP67
25-09-2013, 13:07
Zamiast naprawiać Zenita można kupić za kilkadziesią złotych Prakitę. Miałem irozbierałem jedno i drugie. Komfort nieporównywalny. Polecam MTL5b, MTL 3.

stock
25-09-2013, 13:53
szkoda czasu na naprawianie zenita skoro można kupić działającego za kilka zł. Lub Practicę co będzie zdecydowanie lepszym rozwiązaniem.

TOP67
25-09-2013, 14:23
Tak przy okazji, to wczoraj sobie kupiłem na półkę MTL3 za 26 zł. Ładniej wygląda niż MTL5 (ma takie fajne okładziny).