PDA

Zobacz pełną wersję : Aplikacja na iOS na wypad w góry

Quisto
23-09-2013, 15:43
Witam wszystkich,

Za tydzień podczas urlopu jadę na kilka dni w góry. Zabieram sprzęt foto + telefon z iOS. Chciałbym mieć możliwość zapisania różnych szczegółów z tej wyprawy. Szukam czegoś w rodzaju "pamiętnika" z geolokalizacją, który dodatkowo łatwo będzie zsynchronizować ze zdjęciami (np na podstawie czasu zrobienia zdjęcia).

Na pewno korzystacie z podobnych rozwiązań, a ja nawet nie wiem pod jakimi hasłami szukać programów :) Z góry dzięki za pomoc.

zolton
23-09-2013, 15:47
Szukasz szpiega co zapisze gdzie byłeś?
Najlepszy a w dodatku bezpłatny - facebook
Noo...co prawda to prawda

robak_wroc
23-09-2013, 16:08
Na androidzie miałem taka zabawkę, na iOS nie mam. Robię zdjęcie telefonem, a potem aparatem. To z telefonu wrzucam w galerie pierwsze, kopiuje dane geo, dorzucam resztę z aparatu i wywalam to z komórki. Upierdliwe, ale czasem sie przydaje.

wunat
23-09-2013, 16:26
Szukasz szpiega co zapisze gdzie byłeś?
Najlepszy a w dodatku bezpłatny - facebook
Noo...co prawda to prawda

czy mi sie wydaje czy Ty piszesz zeby pisac?

Quisto
23-09-2013, 16:33
Na androidzie miałem taka zabawkę, na iOS nie mam. Robię zdjęcie telefonem, a potem aparatem. To z telefonu wrzucam w galerie pierwsze, kopiuje dane geo, dorzucam resztę z aparatu i wywalam to z komórki. Upierdliwe, ale czasem sie przydaje.

Właśnie chodzi mi o automat, a imho najłatwiej dopasować to po godzinie + do tego możliwość robienia jakichś notatek, na przykład głosowych (gdzie w górach będzie mi się chciało pisać :D )

Wiem że np endomonto załatwiłoby sprawę jeśli chodzi o rejestrator trasy, ale szukam jakiegoś gotowego rozwiązania.

bajcy
23-09-2013, 17:43
Właśnie chodzi mi o automat, a imho najłatwiej dopasować to po godzinie + do tego możliwość robienia jakichś notatek, na przykład głosowych (gdzie w górach będzie mi się chciało pisać :D )

Wiem że np endomonto załatwiłoby sprawę jeśli chodzi o rejestrator trasy, ale szukam jakiegoś gotowego rozwiązania.

Używam Sport Trackera, fakt że jest on na androida, ale może na Twoj system tez będzie. Musisz mieć GPS w tel. (pewnie masz, ale wolę napisać) i jak robisz zdjęcia, wtedy on po współrzędnych zapisuje w którym miejscu jest zrobione.
Bardzo fajny program, zlicza przebyte km, sumę podejść, itp, itd

robak_wroc
24-09-2013, 23:17
W sumie to szukałem na iOS czegoś podobnego, ale na potrzeby logowania tras na motorze i późniejszego nakładania ich na Google maps. Niestety tego nie znalazłem. Na androida jest.

GeparD
25-09-2013, 13:36
Jako pamiętnik słyszałem, że Day One jest bardzo dobry. Swego czasu była promocja i był za darmo. Nie wiem czy dalej jest aktualna. Niestety o samym programie więcej się nie wypowiem.