PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Kot

darek6902
19-09-2013, 18:04
Niech się dzieje co chce :)
Kot pod ocenę.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img513/4408/juoq.jpg)

irek6311
19-09-2013, 18:50
Kotek ładny ale perspektywa powinna być z kociej wysokości ;)
trzeba też zdecydować czy portret czy cały kot w kadrze bo tu niefortunne cięcie :|

Hakus
19-09-2013, 18:57
Kot jako zwierzę ładny. Ale z małymi zwierzakami jednak trzeba zejść do ich poziomu. Cięcie fatalne.
A generalnie domyślam się, że to test świeżej jasnej stałki

Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalk 4

darek6902
19-09-2013, 19:14
Kot jako zwierzę ładny. Ale z małymi zwierzakami jednak trzeba zejść do ich poziomu. Cięcie fatalne.
A generalnie domyślam się, że to test świeżej jasnej stałki

Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalk 4

Zazwyczaj staram się robić fotki zwierzakom z ich poziomu. Tu faktycznie był dość przypadkowy "strzał". Test :D owszem, ale nie jasnej stałki tym razem, lecz poczciwego 70-300VR.

A jak widzi się wam ten pstryk pod kątem koloru / jasności. Bo to chyba drugie zdjęcie, które tu wstawiam obrabiane na lepszym monitorze ( i skalibrowanym) niż mój laptop.
Ogólnie niewiele wstawiłem, ale jeszcze nie pora :D

irek6311
19-09-2013, 20:17
Kotek spalony ma nosek :|
kolory na laptopie dobre ale ten przepał na kocie powoduje utratę szczegółów ,
aparat ma opcję pokazywania przepału w kadrze na lcd wbudowanym > włącz to ;)

darek6902
19-09-2013, 20:30
Kotek spalony ma nosek :|
kolory na laptopie dobre ale ten przepał na kocie powoduje utratę szczegółów ,
aparat ma opcję pokazywania przepału w kadrze na lcd wbudowanym > włącz to ;)

Czasami patrzę w aparacie na przepały. Fotka w LR obrabiana i chyba nie miałem tam przepałów, a jeśli już to niewielkie. No ale jeśli inni widzą to znaczy, że są. Nie mam w tej chwili dostępu do niczego poza marnym laptopem więc szans na poprawę nie ma :D

irek6311
19-09-2013, 20:38
Czasami patrzę w aparacie na przepały. Fotka w LR obrabiana i chyba nie miałem tam przepałów, a jeśli już to niewielkie.Na pyszczku i grzbiet zamiast biały z włosami przepał na 251 < sprawdziłem w PS ,
takiego przepału nie naprawisz więc korekcja ekspozycji w aparacie lub lampie jak używasz na -

darek6902
19-09-2013, 21:00
Na pyszczku i grzbiet zamiast biały z włosami przepał na 251 < sprawdziłem w PS ,
takiego przepału nie naprawisz więc korekcja ekspozycji w aparacie lub lampie jak używasz na -

Fakt, nie wszystko da się poprawić w postprodukcji.

Dziękuję za uwagi i zainteresowanie :)