PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] idąc na Zawrat

bajcy
14-09-2013, 16:21
***Zapraszam***

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img46/3198/umht.jpg)

ps.
Wtedy miałem szczęscie i na niebie coś się pojawiło;)

Pozdrawiam
Bajcy

moshica
14-09-2013, 21:50
Janusz fajnie Ci zaświeciło ;-) Dziś jak tu byłem to mgła mgłą poganiała i prawie kilka stopni na plusie. Na Zawrat szli tylko weterani...

smutniacha
15-09-2013, 17:31
Ogólnie mi się podoba, kolory wyglądają bardzo naturalnie, szczególnie zielenie i skała na piargu.
Zdaje mi się, że nie wypoziomowałeś dokładnie i przegapiłeś brudki matrycowe.
Chciałbym też więcej albo lewej, albo prawej strony. Życzyłbym sobie takiej pogody idąc na Zawrat.

Łukasz O.
15-09-2013, 18:26
Fajnie ułożony kadr. No i to światło padające na trawę... I ostrość żyleta !!! :)

j@nek
15-09-2013, 20:30
"Ech Góry Nase Góry, ...". Piknie Panie, ...pozazdrościć .

bajcy
15-09-2013, 22:17
co do paprochów to faktycznie, nie zauważyłem ich;/ Załamuje mnie ten d7100. Co do poziomu, to sam nie wiem, patrzyłem dość długo i mnie isę wydawało ok. Co do lewej i prawej, to już szerzej się nie dało;)
Dzięki Wam za odwiedziny.
Pozdrawiam.

smutniacha
15-09-2013, 23:01
co do paprochów to faktycznie, nie zauważyłem ich;/ Załamuje mnie ten d7100. Co do poziomu, to sam nie wiem, patrzyłem dość długo i mnie isę wydawało ok. Co do lewej i prawej, to już szerzej się nie dało;)
Pozdrawiam.

Nie bierz do serca. Chodziło mi o to,że albo bardziej w lewo, albo bardziej w prawo, żeby staw nie był tak centralnie. Poziom patrzę po horyzoncie na najdalszym planie. Ale bez parcia. Fotografie tatrzanskie ja kupuję jakie są.
Pozdrawiam.

bryk77
16-09-2013, 00:01
Dla mnie jest cacy ;) Ładny widoczek.

zgera
16-09-2013, 08:16
Pozdrawiam.

Z tym horyzontem w górach sprawa nie jest taka prosta jeśli robimy zdjęcia z ręki, brak punktów odniesienia a teren różnie ukształtowany.
Pomocnymi narzędziami byłby sztuczny horyzont lub poziomica, lub wypoziomowany statyw.

bajcy
16-09-2013, 08:23
Z tym horyzontem w górach sprawa nie jest taka prosta jeśli robimy zdjęcia z ręki, brak punktów odniesienia a teren różnie ukształtowany.
Pomocnymi narzędziami byłby sztuczny horyzont lub poziomica, lub wypoziomowany statyw.

No waśnie, dlatego w d7100 mam włączony "Horyzont" i staram się do niego prostowac zdjęcie.

Bartekkw
16-09-2013, 10:06
No i jest OK - i kadr i obróbka