PDA

Zobacz pełną wersję : Taka wolna myśl marketingowa :)

SerU
14-09-2013, 12:10
Witam!

Już dawno temu, jak pojawił się na rynku Nikon 1 od razu do głowy przyszła mi pewna piosenka Faithless "We Come One" TUTAJ NA YOUTUBE (http://www.youtube.com/watch?v=65EfTFUFDwI)
Z angielskiego "We come one" brzmi bardzo podobnie do Nikon One. Tekst tego utworu też jest idealną reklamą aparatu. Mały wyjątek:

You represent what's true
I drain the color from the sky
And turn blue
Without you
These arms lack a purpose
Flapping like a humming-bird
I'm nervous 'cause
I'm the left eye
You're the right
Would it not be madness to fight
We come 1

Co myślicie? :)

freefly
14-09-2013, 12:24
Myśleć o marketingu dla Nikona............po co?
To zakrawa na chorobliwe utożsamianie się z marką.

SerU
14-09-2013, 12:36
Nie - to akurat moj zawód wyuczony, kiedyś mi za takie pomysły płacili :) Teraz robię zupełnie co innego :)

Greg77
15-09-2013, 22:11
Heh no fajnie, ale w PL moze sie sprawdzic bo mowimy Nikon a nie najkon;)

SerU
16-09-2013, 22:59
Nie wiem gdzie w UK mówią "najkon", ale żaden z moich angielskich kolegów nikoniarzy tak nie mówi. Wychodzi to raczej bliżej "nykon" z ledwie słyszalnym "i" :) W stanach i owszem - tam "najkonują" na potęgę :) Widać to dobrze po filmikach na YT - tarfisz na kogoś z USA najkon i najkon, Anglik mówi "nykon" właśnie z ledwie słyszalnym "i" :)

Greg77
17-09-2013, 04:41
Ale ja nie w UKeju, tutaj w iryskowie tez najkonuja a angoli niektorych prawie nie rozumiem, zwlaszcza tych z gornej czesci wyspy a szkoci to pewnie mowili by nYko :D;);)

shaolin
17-09-2013, 06:43
Ustalmy raz na zawsze - nikon, nie najkon. Jak ktos mowi najkon to jest be.
W koncu nazwa jest japonska i tego trzeba sie trzymac: ニコン

freefly
17-09-2013, 09:40
http://nikonrumors.com/forum/topic.php?id=1173:lol:

shaolin
17-09-2013, 09:44
Takich tematow jest miliard w necie, ale prawda jest tylko jedna! :twisted: Big cock :twisted: ;)

robak_wroc
17-09-2013, 11:20
Greg: ci na górze wyspy mówią całkiem zrozumiale. To na dole maja śmieszny akcent :) I tak jak mówi SerU, nikt w Północnej nie 'naJkonuje'.

Greg77
17-09-2013, 19:18
Greg: ci na górze wyspy mówią całkiem zrozumiale. To na dole maja śmieszny akcent :) I tak jak mówi SerU, nikt w Północnej nie 'naJkonuje'.

Widzisz i w druga strone to samo, taks ie osluchalismy z tym akcentem, ze inne wydaja si enam dziwne;)
Hehe jak pomysle, ze kiedys jak slyszalem czlowieka gadajacego po angielsku to byl Anglik albo Amerykanin...a teraz regionami po akcencie poznaje:D